2
https://www.pgnews.ir/?p=257401
خلیج فارس: مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر گفت: عملیات مقابله با آلودگی نفتی کشتی غرق شده ایرانصیام که از ۱۲ فروردین امسال آغاز شده، همچنان ادامه دارد.
بهگزارش خلیج فارس، محمد شکیبینسب افزود: عملیات مقابله با آلودگی و جمع آوری مواد نفتی کشتی غرق شده ایرانسیام، بهجز روزهایی که وضعیت دریا برای عملیات نامساعد ارزیابی شده بود و یا شرایط بهگونهای بوده که جمعآوری و پاکسازی ضرورت نداشته، بهصورت مستمر ادامه یافته است.
وی افزود: در آغاز عملیات تا کنون در پنج عملیات با مجموع بیش از ۷۰ ساعت و با حضور ۳۰ نفر، اقدامات لازم برای پاکسازی انجام شده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر ادامه داد: با اقدامات انجامشده تا کنون، حدود ۳۵۰ مترمکعب پسماند نفتی مربوط به سوخت سنگین شناور غرق شده و آب آغشته به مواد نفتی از قسمت فوقانی کشتی و اطراف آن جمع آوری و به مخزن بارج مقابله با آلودگی نفتی منتقل شده است.
وی یادآور شد: در روزهایی که به دلایل فنی امکان انجام عملیات مقابله با آلودگی وجود نداشت، شناور تخصصی «دریاپاک» با حضور در محدوده مورد نظر، وضعیت آلودگی را بهصورت مستمر پایش کرده است.
شکیبینسب اظهار کرد: در همین راستا، برنامهریزی برای حضور گروه تخصصی و مطالعاتی خارج سازی شناورهای غرق شده سازمان بنادر و دریانوردی انجام شده تا از این طریق ضرورت خارج سازی و در ادامه نحوه اجرای خارج سازی ایران صیام واقع در حوالی لنگرگاه و و ورودی کانال خارجی بوشهر مورد بررسی میدانی قرار گیرد.
وی یادآور شد: در سال گذشته، در مجموع ۳۷ مورد آلودگی نفتی در آبهای استان بوشهر گزارش شد که از این تعداد، ۳۶ مورد از گزارشها تأیید و عملیات پاکسازی و امحای آنها انجام شد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر افزود: امسال نیز تا کنون ۲ مورد آلودگی نفتی گزارش شده که نخستین مورد آن مربوط به کشتی ایرانصیام است که عملیات پاکسازی آن تا رفع کامل آلودگی ادامه خواهد داشت.
منبع: خبرگزاری صداوسیما