این جملهها را یکی از پرورشدهندگان میگو در بوشهر میگوید و اصرار میکند که خسته شده است؛ همه از چندسال پیگیری خسته شدهاند.
فکر میکند شاید بهتر است فکر رونق دوبارهٔ مزارع پرورش میگو را از سرشان بیرون کنند: «۶ کانتینر یخچالدار میگوی بستهبندیشده به چین صادر شد، همهٔ محصول بازگشت داده شد؛ چراکه آلودگی فاضلابی در آن پیدا شد. فکر کنید این محصول به چین و ژاپن صادر میشود که مثلاً استانداردهای مواد غذاییاش سهلتر از روسیه و اتحادیهٔ اروپاست. به ما گفتند مسیر جدید صادراتی برایمان باز میکنند. پرسیدیم به کدام کشورها؟ گفتند کشورهای اروپایی، روسیه، عراق، کشورهای حوزهٔ قفقاز. یعنی مسئولان نمیدانند که محصولی که چنین آلودگیای دارد، هرگز بازار روسیه و اروپا خریدار آن نیست؟»
او میترسد این جمله را به زبان بیاورد و از این موضوع واهمه دارد که مردم فکر کنند پرورشدهندگان میگوی بوشهر فقط بهخاطر ضرر چندمیلیاردی این حرفها را میزنند: «اما همین میگو روانهٔ بازار داخل نیز میشود. متأسفانه ادارهٔ استاندارد یا وزارت بهداشت و درمان و علوم پزشکی در ایران مانند چین و ژاپن برای مواد غذایی که پیر و جوان میخورند، سختگیری ندارد. سازمان شیلات و صنعت و معدن هم برایش ضرر مالی تولیدکنندگان مهم نیست. انگار همین که خبری درز نکند، برایشان کفایت میکند.»
گرچه مستندات وجود آلودگی به فاضلاب انسانی وجود دارد و حتی جلسههای متعددی در استانداری این استان برای حلوفصل این موضوع با متخصصان، دانشگاهیان و مدیران دستگاههای ذیربط گذاشته است، اما بهنظر میرسد مسئولان فعلی علاقهای به قبول آن ندارند.
در تماس با شرکت آبوفاضلاب استان و استانداری بوشهر پاسخی دریافت نشد. دانشگاه علوم پزشکی نیز از موضوع اعلام بیاطلاعی کرده است.
اما رد این حقیقت را میتوان در سالهای گذشته دنبال کرد و بهنظر میرسد این مشکل بیش از ۱۵ سال است که علنی شده، اما برای رفع آن چارهای اندیشیده نشده است.
از شهرهای ساحلی استان بوشهر فقط «بوشهر»، «گناوه» و «دیلم» دارای سیستم تصفیهٔ فاضلاب شهری هستند و «عسلویه»، «کنگان»، «جم»، «تنگستان» و «دیر» از داشتن شبکهٔ فاضلاب شهری و تصفیهخانه محروماند؛ به همین دلیل پسابهای تولیدشده در این شهرها راهی دریا میشود.
براساس آخرین آمار رسمی، در خود شهر بوشهر فاضلاب شهری بدون تصفیه از ۱۳ نقطه روانهٔ دریا میشود؛ موضوعی که نهفقط محیط زیست دریا را با مخاطره روبهرو کرده است بلکه اقتصاد را نیز دچار چالش کرده است.
تکمیلی/ دامپزشکی تکذیب کرد
یک روز پس از انتشار این گزارش، اداره کل دامپزشکی استان در اطلاعیه ای برگشت میگوهای صادراتی را تکذیب کرد.
در خبر ارسالی از سوی روابط عمومی این اداره کل از قول مهدی تنگستانی مدیرکل دامپزشکی استان آمده: اين اداره كل به عنوان متولی و مرجع ذی صلاح جهت تاييد بهداشتي محموله های صادراتي فرآورده های خام دامی از جمله ميگوي پرورشی تازه و منجمد، مطالب غير كارشناسي و غيرواقعی درخصوص برگشت ميگوهاي صادراتی استان بوشهر از كشور چين به دليل آلودگي فاضلابي را تكذيب می نمايد.
وی افزود: روند تولید میگو از مراکز تکثیر، مزارع پرورش، کارگاههای فرآوری و بسته بندی و انجماد تحت نظارت بهداشتی دامپزشکان می باشد و در روند صادرات نیز اداره قرنطینه و امنیت زیستی و همچنین آزمایشگاه کنترل کیفی پایش های دقیق داشته و دارند.
تنگستانی اشاره کرد: از ابتدای سال تا کنون ۱۱ هزار و ۴۰۰ تن میگوی تولید استان بوشهر صادر و هیچگونه مرجوعی نداشته ایم. همچنین تاکنون نیز میگوی استان به کشور ژاپن صادر نشده است که برگشت داده شود.
10 نظر
فاضلاب وارد دریا می شود این را همه مردم می دانند اینکه نیاز به تکذیب ندارد ،وقتی فاضلاب وارد می شود قطعاً روی موجودات زنده دریایی و مرجانها اثر می گذارد.
اما نکته جالب ماجرا بعد همین میگوهای برگشت داده شده با قیمت گزاف و با کلی منت به مردم استان بوشهر فروخته می شود.
قاعدتا یک رسانه حرفه ای وقتی میخواد مقاله ای با این موضوع بنویسه، چندتا آزمایش و عدد و رقم و چند سند قوی داره که در طول مقاله به اونها استناد می کنه و موضوع رو پیش میبره. ولی یک رسانه محلی! ( و زرد) دقیقا همین متنی که بالا گذاشته شده رو میزاره، بدون هیچ سندی و صرفا بر اساس چند ادعا.حتی این شائبه ایجاد میشه نکنه پرورش دهندگان میگو برنامه خاصی دارند؟! … امیدوارم کمی حرفه ای تر بشین که بتونید مطالبات مردم رو به طریق درست پیگیری کنید.
درود
سند چی میخوای؟ برات سخته بری لب دریا ببینی فاضلاب به دریا میریزه؟فکر کردی برگشت این آلودگی به چرخه پرورش آبزیان کار سخت و ناممکنی هست؟چشمات رو بازکن قبل از اینکه طبیعت از کاسه درشون بیاره …
فکر میکنین با این میگوهای فاضلابی برگشتی چه میکنن؟
آفرین
همه رو به اسم میگو صادراتی با قیمت بالاتر قالب میکنن به خودمون
مواظب باشید وارد بازار نکنن خودمون
از اینکه مواد غذایی در ایران سالم نیست کسی شک ندارد و آمار بیماری های عجیب و غریب و سرطانها و سکته ها ناشی از همین غذای ناسالم و قسمتی هم سبک ناسالم زندگی ما ایرانیان هست اما متهم اصلی در بیمار بودن مردم ایران غذای ناسالم است ( از نان و سبزی و صیفی و لبنیات و روغن و مرغ گرفته تا آبزیان پرورشی) که متاسفانه متولیان امر این را نادیده می انگارند و به سادگی از این موضوع گذر می کنند در حالی که در کشورهای دیگر بهداشت مواد غذایی و سالم بودن آنها خط قرمز آنهاست .
اصلا ما آلودگی مواد غذایی ومیگو و ماهی نداریم خیلی هم سالم هستند و دامپزشکی مثل شیر کنترل میکنه !
همه این فرافکنی ها کار دشمنه کار استکبار جهانی و شیطان بزرگ و اروپا و ایادی داخلی آنها هست . مبا چمدان دلار وارد میکنن و پخش میکنن و شایعه درست میکنن که فلان و بهمان !
به کوری چشم دشمنان این میگو های برگشتی رو بدید ما بخوریم !!!
با سلام خدمت شما بگم که میگوی بوشهر از نظر سایز و مزه داری رتبه در دنیاست اما متاسفانه مشکل میگو پرورشی در چیزی دگر است یکی صادرات به صورت کولبری هست بیشتر ۲ این برگشت هم نه علت وجود فاظلاب بوده بخاطر چند مشکل دیگه یکی طمع بعضی پرورش دهنده و عمل اور هست و دیگری زیاد بودن سایزهای بزرگ دربازار
در شمال هم وضع همین است مدتهاست فاضلاب را به رودخانه و دریا میریزند و تمام ماهیان انگل و آلودگی شیمیایی دارند.مردم بی خبر از همه جا با لذت میخورند و هزار بلا و سرطان میگرند.کشور رو بدن دست ….بهتر مدیریت میکنه تا اینا