خلیج فارس: پروژه بزرگراهی کوهستانی کنارتخته – دالکی در استان بوشهر، برای اتصال کریدور شمال به جنوب با گذشت ۱۰ سال از آغاز عملیات اجرایی همچنان با کندی روبرو است که در آستانه سفر رئیس جمهور مردم انتظار دارند با تامین اعتبار روند اجرای این طرح ملی شتاب گیرد.
به گزارش خلیج فارس به نقل از ایرنا، جاده دالکی – کنارتخته که دروازه ورودی استان های بوشهر و فارس محسوب می شود بدلیل کوهستانی بودن مسیر، پیچ های متعدد همراه با تونل یکی از پرخطرترین جاده هایی است که بدلیل بالا بودن تصادف سالانه جان می ستاند و خانواده های زیادی را داغدار کرده است.
باتوجه به اینکه جاده دالکی – کنارتخته مسیر گذر خوزستان نیز محسوب می شود همواره از ترافیک بالایی برخوردار است طوریکه در برخی از ایام سال آمد و شد خودرو به کندی انجام می شود و پلیس برای ایمن سازی مجبور به یکطرفه کردن مسیر در قالب زمان بندی می شود.
این امر باعث شده تا ساخت باند دوم و چهارخطه کردن این مسیر با هدف افزایش ظرفیت اقتصادی و گردشگری برای منطقه و تسهیل ایمن رفت وآمد بار و مسافر از دولتهای یازدهم تاکنون در اولویت برنامه های مسئولان این استان باشد.
در اهمیت این پروژه همین بس که به گفته سیدمحمود دستغیبی مدیرکل سابق راه و شهرسازی استان بوشهر در سالهای اخیر به شکل متوسط تنها در تعطیلات نوروز چهار میلیون تردد رفت و برگشت در محور دالکی – کنارتخته انجام میشود که این میزان تردد اتمام هر چه سریعتر طرح را ضرورت بخشیده است.
استاندارسابق بوشهر نیز درباره محور دالکی- کنارتخته گفته بود سالانه میانگین ۳۵ نفر در اثر سوانح رانندگی جان خود را در این مسیر از دست می دهند که هفت هزار میلیارد ریال برای تعریض و حذف نقاط حادثه خیز این مسیر اختصاص یافته است.
تاریخچه اجرا
علی نورزاد معاون وقت وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشور هفتم آذرماه سال ۱۳۹۳ در نشست با استاندار و مسئولان وقت استان بوشهر با بیان اینکه محور شیراز- بوشهر از محورهای پر ترافیک است اظهار کرده بود: با عبور از این محور متوجه شدم محور کنارتخته در استان فارس به دالکی در استان بوشهر از محورهای پر ترافیک و پرحادثه است که ضرورت دارد این جاده به بزرگراه تبدیل شود.
وی یادآورشده بود “بزرگراه دالکی به کنارتخته ۱۸ کیلومتر است که قطعه نخست آن به طول چهار کیلومتر اجرا شد و برای ادامه این بزرگراه امسال مناقصه انتخاب پیمانکار برگزار میشود.
نورزاد با با تاکید بر تامین اعتبارات لازم برای اجرای پروژه بزرگراه دالکی – کنارتخته گفته بود: اجرای این طرح به ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که در سالهای ۹۴ و ۹۵ تامین میشود تا این پروژه دو ساله به اتمام برسد.
اکنون۱۰ سال از عمر این پروژه ۱۸ کیلومتری با مسیر کوهستانی و سخت گذشته است و باوجود اینکه سه استاندار قبلی بوشهر اتمام این بزرگراه را از برنامه ها و اهداف اصلی دوران مدیریتی خود اعلام کرده بودند اما عمر مسئولیتی آنها در این مقام، کفاف اتمام این طرح را نداد، طوریکه استاندار کنونی نیز در سخنان روزهای آغازین مسئولیت استانداری بوشهر به پایان رساندن بزرگراه دالکی – کنارتخته را یکی از برنامههای اصلی خود در مسیر توسعه این استان قرار داده است.
تاثیرات اجتماعی و اقتصادی بزرگراه کنارتخته – دالکی
اجرای پروژه بزرگراه کنارتخته – دالکی باعث کاهش تصادفات جادهای، کاهش مصرف سوخت و زمان سفر میان استانهای بوشهر و فارس خواهد شد، همچنین این پروژه نقش مهمی در افزایش نرخ اشتغال در منطقه و توسعه اقتصادی دارد.
محمدرضا رحمانی مدیرعامل هلدینگ تخصصی راه و شهرسازی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص)، این پروژه را یکی از اساسیترین پروژههای موسسه عنوان کرد و گفت: با تزریق اعتبارات مصوب، سرعت اجرای پروژه افزایش خواهد یافت و انتظار میرود که این مسیر به یکی از مهمترین راههای ارتباطی در جنوب کشور تبدیل شود.
تاکنون، پروژه بزرگراه کنارتخته – دالکی به خوبی در حال پیشرفت است و پنج هزار مترمکعب بتنریزی و ۹۶۳ متر حفاری شمعها انجام شده است.
در ادامه گزارش قرارگاه خاتم الانبیاء آمده است: پروژه بزرگراه کنارتخته – دالکی بهعنوان یکی از پروژههای اساسی توسعه زیرساختی جنوب کشور، با سرعت خوبی در حال پیشرفت است.
این پروژه نه تنها به بهبود زیرساختهای ترانزیتی کشور کمک میکند، بلکه کاهش ترافیک و تصادفات، افزایش اشتغال و رشد اقتصادی در منطقه را نیز به دنبال خواهد داشت.
تاخیر در اجرای پروژه و پیامدهای آن
طولانی شدن اجرای این پروژه به مدت ۱۰ سال باعث شده تا افزون بر مردم، مسئولان استان های بوشهر و فارس نیز از حادثه خیزی، ترافیک سنگین و پر حادثه بودن و خسارت و تلفات زیاد این جاده انتقاد کنند و خواهان تسریع در اتمام این طرح شوند.
طوریکه استاندار جدید بوشهر نیز از روند اجرایی آن انتقاد کرد و در جریان بازدید هشتم آذرماه امسال از طرح بزرگراه بوشهر به شیراز قطعه کنارتخته به دالکی اظهار داشت: توسعه زیرساختهای حمل و نقل مورد توجه و تاکید است زیرا تکمیل طرحهای عمرانی مهم استان از اولویت های کاری است.
ارسلان زارع گفت: این محور از جمله محورهای پرتردد جنوب کشور است که باید در اجرای قطعات باقیمانده بزرگراهی آن تسریع شود.
وی اضافه کرد؛ با توجه به پرداخت مطالبات پیمانکار پروژه کنارتخته – دالکی، اجرای فاز نخست این محور باید با اضافه کردن تجهیزات و امکانات مورد نیاز، سرعت بیشتری بگیرد تا در زمان مطلوب به بهرهبرداری برسد.
زارع تاکید کرد: هر میزان تاخیر در تکمیل این مسیر، خسارت است و هیچ گونه کمکاری و اهمالی در تکمیل بزرگراه پذیرفتنی نیست.
وضعیت کنونی پروژه
قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) سوم مهرماه امسال اعلام کرد: پروژه بزرگراه کنارتخته – دالکی که با هدف اتصال کریدور شمال به جنوب کشور در استان بوشهر در دست اجرا است، پیشرفت چشمگیری دارد و تا پایان سال تکمیل میشود.
پروژه بزرگراه کنارتخته ـ دالکی به دلیل شرایط خاص جغرافیایی و منطقهای اهمیت ویژهای دارد طوریکه این بزرگراه ۶.۵ کیلومتر مسیر اصلی و نزدیک به ۲ کیلومتر مسیر فرعی دارد.
از دیگر ویژگیهای آن، احداث دو دستگاه تونل به طول ۶۰۰ متر و سه دستگاه پل خاص به طول ۵۱۰ متر است.
با پیشرفت عملیات خاکبرداری، خاکریزی، بتنریزی و ساخت ابنیه فنی و پلها، این پروژه تاکنون ۳۰۰ هزار مترمکعب خاکبرداری و ۴۰ هزار مترمکعب خاکریزی را پشت سر گذاشته است.
در زمان حاضر ۲۰۷ نفر به همراه ۶۵ دستگاه ماشینآلات سنگین به صورت مستقیم در این پروژه مشغول به کار هستند.
عقب ماندگی ها جبران میشود
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار بوشهر نیز گفت: طرح بزرگراه دالکی – کنارتخته با ۱۸ کیلومتر طول در قالب ۲ قطعه اجرا میشود که اکنون قطعه نخست ۷۵ درصد و قطعه دوم ۱۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
شاهپور رجایی اظهار کرد: قطعات اول و دوم این محور مهم ارتباطی حدفاصل کنارتخته تا سه راهی وحدتیه در قالب ۲ قرارداد در دست اجراست.
وی افزود: قرارداد قطعه الف به طول ۱۱.۵ کیلومتر است که این قطعه چهار کیلومتر آن از سمت کنارتخته در سالهای قبل به مرحله بهرهبرداری رسیده و ۷.۵ کیلومتر باقیمانده با پیشرفت ۷۵ درصد در دست اجراست.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار بوشهر ادامه داد: قطعه ب این محور به طول ۶.۵ کیلومتر با مبلغ پیمان هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال آغاز شده و هم اکنون ۱۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
رجایی یادآورشد: همچنین اتصال محور ایمن به طول چهار کیلومتر به منطقه فاریاب دشتستان در این پروژه پیشبینی شده و برای اتمام این قطعه ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار تا هفته دولت ۱۴۰۵ نیاز است.
وی این محور را از اولویتهای استان بوشهر در راستای روانسازی کریدور ورودی و خروجی و تسهیل سفر به استان دانست.
رجایی افزود: افزایش سطح کیفی محورهای خروجی و ورودی استان در دستور کار قرار دارد و این محور از مهمترین مسیرهای جادهای است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار بوشهر تاکید کرد: تمام تلاش خود را به کار میگیریم تا عقبماندگیهای این پروژه جبران و در زمان مقرر بازگشایی شود.
https://www.pgnews.ir/?p=228361
29 نظر
این پروژه تا زمان انقلاب مهدی به سرانجام می رسد، انشاءالله
اگرسالی یک کیلومترآن راتکمیل می کردندحالاتمام شده بود
اعتبارات جاهایی هزینه میشه که نیازنیست
انقلاب مهدی اجرا میشود
امروز هم در محور کنارتخته به دالکی پنج خانواده عزادار شد ،،، شرکت ریل گستر دو ساله روی این پروژه کار میکنه و هر پیمانکار شخصی براش کار کرده بخاطر ندادن پول ول کرده رفته ، کار را به کاردان دهید ، پول بزارین تا کار انجام بگیرد ، هر روز بازدید ، هر روز تعدادی کامیون و بلدوزر و بیل مکانیکی سر راه بازدید کنندگان بصورت نمادین قرار میدهند که یعنی ما بشدت دا یم کار می کنیم ،، همه دروغ
۶۵ دستگاه ماشین آلات فکر کنم شامل دو سه بیل مکانیکی به همراه ۶۰ تا ماشین سواری و پیکاب جهت سرکشی و هماهنگی و غیره باشه
هر هفته از این مسیر عبور می کنم این حجم از کار فقط نوعی رفع تکلیف هست نه کار کردن
اصلا پیشرفت فیزیکی ندارد وما عینا به چشم دیدیم مگر این پروژه چه سختی دارد که الان بیش از ده۱۰ سال است مشغول هستند وهیچ گونه پیشرفتی هم ندارد
با این مدیریت اجرایی در مملکت حالا حالاها انتطار بهره برداری از این پروژه نداشته باشید.این پروزه هم بمانند پروژه های دیگر به تاریخ خواهد پیوست مگر اینکه مدیریت از صدر تا ذیل تغییر پذیرد
وقتی هر کس سر جای خود باشد !
باسلام تشکر میکنیم از پیگیری منطقی بابت محوردالکی به کنارتخته اما اگه دسترسی به مسولین دارید تورابخدا برای 15کیلومتر ادامه اش از کنارتخته به کمارج هم پی گیری کنید که مسولین فارس میل ورغبتی به آنجا ندارند وبراثر تصادف همه راداغدارکرده شما به داد مردم خشت و کنارتخته برسیدیاعلی
با سلام به نظر من خیلی زودتر باید به فکر این پروژه دالکی به کنارتخته می شدید ولی اینکه ده سال از این پر وژه می گذرد جای تاصف دارد که چرا باید این مدت طول بکشد باز هم جای شکرش باقی است
بزک نمیر بهارمیاد
دوبانده وخیارمیاد
اگه مسئولین استان همت داشته باشند
کاریکسال است
امیدواریم نسل های بعدی افتتاح دوبانده شدن راببینند
نوع کارها دراستان ما به همین شکل است.
این جاده بسیار خراب وخطرناکه اگه اینطوری کار کنن تا بیست سال دیگه هم تموم نمیشه
سلام اگه میشه جاده روستای تاجملکی در شهرستان گناوه به شیراز نیز آسفالت بشه
ممنون
طول مسیر کنارتخته فارس به دالکی بوشهر ٣٠ کیلومتر هس ١٨ کیلومتر از کجاتون دراومد؟
۱۸کیلومتر بخشی که در استان بوشهره و بوشهر مسئول ایجادش هست
ادب و شعور امری ذاتی و ژنتیک است . محیط و اجتماع تاثیر آنچنانی روش ندارد . اگر تو ذات نباشد میشی این فرد که از نظر ادب و ریشه مستمند هست و باید در کارگاه های مخصوص باهاش فیزیوتراپی کارکرد تا ادب بشه !
بوا بنده خدا سوال پرسید شما ادب و ژنتیک و شعور رو از پشت این کلمات تشخیص دادی؟ همی شماها آبرو واسه ما نمیذارید
جاده فعلی کنارتخته به دالکی با احتساب پیچهای کتل ۳۰ کیلومتر میشه.که جاده جدید پیچهای کمتری داره
جاده جدید از نظر مسافت کوتاه تر و از نظر زمان هم زمان کمتری نسبت جاده قدیم دارد
چرا فیلمش میکنید؟؟؟؟چرا گندش میکنید؟؟؟؟چرا داستان میسازین؟؟؟؟ملت رو خر فرض کردین؟؟؟؟؟ مگه دوبانده اخند،مهر با چهار تونل ساخت و افتتاح و بهره برداری شد واجبتر بود؟؟؟؟ بولدش کردین
خجالت بکشید، سیاسی بازی رو بزارین کنار
همه اینا که نظر دادن ،تازه پست و مقام گرفتن ، برای همه پروژه ها نظر میدن ، قرارگاه سازندگی خاتم کار خودش رو میکنه اصلا اومدن یا نیومدن استاندار و نماینده و فرماندار براشون مهم نیست ، مهم وعده پوچ و الکی مدیران استان هستش که ایقد تکراری شده ، مردم دیگه براشون عادی شده دیدن پروژه ها ی نیمه کاره رها شده
ادب و شعور امری ذاتی و ژنتیک است . محیط و اجتماع تاثیر آنچنانی روش ندارد . اگر تو ذات نباشد میشی این فرد که از نظر ادب و ریشه مستمند هست و باید در کارگاه های مخصوص باهاش فیزیوتراپی کارکرد تا ادب بشه !
راه هایی ارتباطی بین مراکز استانی در سراسر کشور باید بهینه شود تا بتوانیم جایگاه ترانزیتی بین المللی پیدا کتیم.کمی به جاده های خوزستان و کهکیلویه رسیدگی شود مسیر خوزستان به شیراز در استان بخصوص بعد گچساران ضعیفه
متاسفم ما روی دریای نفت و گاز باشیم آنوقت جاده های حادثه خیر وضعیتش این طور باشد. اگر مسئله بودجه و اعتبار هست چرا در کلان شهرها هرماه چندین پل هم سطح ساخته میشود.
به فرض که این محور هم گوش شیطون کر تکمیل بشه.
قطعه کنارتخته به کمارج قسمتی که دو طرفه است استان فارس تمایلی به انجامش نداره و مثل پروژه ابوالحیات ۴۰ سال طول خواهد کشید تازه اگه کار بشه!!!
ده ساله هر مسئولی آمده همه حرفهای قشنگی زدن که خود نمایی وجلب توجه کنند مردم خوششان بیاد از یک بچه هم که در مورد اهمیت این پروژه سئوال کنید یک کتاب برایتان انشا مینویسد اما در مملکت ما پروژه ها این مدلی جلو میروند.
به یک نفر گفتند بنویس چنار نوشت منار به دیگر ی گفتند بخونش گفت خيار ، پیگیر شدند که چرا این طوری هر کدام گفتند اشتباه آز قبلی بوده.
سال نو آز بهارش پیداست
خيار شیدا آز دو برگش پیداست.
فکر ی به حال جاده کمارج کنارتخته کنید
سلام
11/5 کیلومتر این پروژه توسط شرکت جهاد نصر در دست اجرا میباشد که تا بحال علیرغم کمبود اعتبار از 75 درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار میلاشد در حالیکه مدتها مطالبات این شرکت پرداخت نشده حالا هم وعده اوراق مشارکت اسلامی داده شده که چنانچه تخصیث بدند نصف انرا بانک حدود یکسال نزد خود نگه میدارد تا سود بیشتری نصیبش شود