خلیج فارس: «دشتپلنگ» به عنوان قطب کشاورزی بهویژه تولید لیموترش در استان بوشهر شناخته میشود که باید زیرساختهای کشاورزی در این منطقه تقویت شود.
به گزارش خلیج فارس؛ با خروج از مرکز شهرستان دشتی و طی کردن ۸۰ کیلومتر، از گرمای مردادماه فاصله میگیریم و به منطقهای خوش آب و هوا میرسیم که تأثیر مهمی در اقتصاد استان و کشور دارد.
دشت پلنگ، واقع در شهرستان دشتی در استان بوشهر، یکی از مناطق مهم در این شهرستان بهحساب میآید که نقش قابل توجهی در اقتصاد و اشتغال منطقه دارد. این منطقه به دلیل ویژگیهای طبیعی، کشاورزی و دامداری از اهمیت ویژهای برخوردار است.
دشت پلنگ به دلیل داشتن خاک حاصلخیز و منابع آبی مناسب، مکانی مناسب برای کشت محصولات زراعی مانند گندم، جو، و سبزیجات است و سالانه حجم بالای محصولات کشاورزی در این منطقه تولید میشود.
کشاورزی در این منطقه یکی از اصلیترین منابع درآمد مردم محلی است و بخش زیادی از اهالی این منطقه در عرصه کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.
دامداری یکی دیگر از مشاغل مهم در این منطقه است و شرایط اقلیمی و پوشش گیاهی دشت پلنگ، آن را به منطقهای مناسب برای پرورش دام تبدیل کرده است.
تأمین لیموی مورد نیاز کشور
دهیار روستای دشت پلنگ با اشاره به ظرفیتهای کشاورزی این منطقه اظهار کرد: دشت پلنگ یکی از قطبهای اصلی کشاورزی استان بوشهر است.
صفری گفت: دشت پلنگ نقش مهم و تأثیرگذاری در اقتصاد، شهرستان، استان و کشور دارد و در فصل برداشت محصولات مختلف زمینه اشتغال افراد زیادی را فراهم میکند.
وی افزود: روزانه بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ تن لیمو از باغات دشت پلنگ جمع آوری میشود و به بازار هدف ارسال میشود.
جلالی یکی از باغداران دشت پلنگ نیز گفت: لیموترشهای تولیدی دشت پلنگ نه تنها نیاز بازار داخل استان را تأمین میکنند بلکه به استانهای کشور نیز ارسال میگردد.
وی افزود: محصولات باغات دشت پلنگ روزانه به بازارهای شیراز، اصفهان، کرمانشاه، اهواز، رشت و تهران ارسال میگردد.
اشتغال بیش از هزار نفر در باغات لیمو
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دشتی نیز در گفت وگو با خبرنگار مهر گفت: سطح زیر کشت باغات لیمو در شهرستان دشتی هزار و ۲۰۰ هکتار است که پیش بینی میشود ۱۸ هزار تن محصول از باغات این شهرستان جمع آوری شود.
احمد ایزدی افزود: برداشت لیمو ترش هر ساله از اوایل تیرماه شروع میشود و تا اواسط شهریور ادامه دارد که زمینه اشتغال بیش از هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم فراهم میکند.
برداشت لیموترش در دشت پلنگ شهرستان دشتی، نویدبخش آیندهای روشن برای کشاورزی این منطقه است که میتواند به توسعه اقتصادی و افزایش سطح زندگی کشاورزان کمک کند.
اشتغال اصلی مردم دشت پلنگ در این دو حوزه است و با توسعه و بهبود زیرساختهای کشاورزی و دامداری، میتوان میزان اشتغال را افزایش داد و از مهاجرت روستاییان به شهرها جلوگیری کرد.
کمبود آب، محدودیت در دسترسی به بازارهای فروش و نبود زیرساختهای مناسب از جمله چالشهای اصلی در دشت پلنگ است.
منبع: مهر
https://www.pgnews.ir/?p=170030
25 نظرات
اشتغال وقتی برای ایرانی نباشه چ فایده
هزینه بیش ازسودش هست
االانیه مشت افغانی دارن اونجا کار میکنن
خودتون عرصه به خرج بدین برین کارکنید وقتی خودتون تنبلید وهرکاری نمیکنیدگناه دیگران چیه همش پشت میزنشین میخواید
افغانی نون کمی کار میکنه. نیروی کار در عوض غذا و کپر برای زندگی. حرف مفت نزن
متاسفانه به دلیل اینکه به برادران افغانی ها دستمزد بسیار کمتری داده می شود به نیروی کار بومی کار داده نمی شود.. وگرنه خیلی ها عرضه کار کردن را دارند برادر..به هر حال از اینکه مقداری از نیاز لیموی استان و کشور را تامین می کنید متشکریم..
به افعانی نگو برادر حتی به طعنه اینا دشمن ایران و ایرانی هستن
افغانی مزد خوب میگیرد خوب کارمیکند با شرایط سخت سازگار است اگه نباشند خیلی کارهایی که جزء مشاغل سخت هستند میخوابد فرزندان روستا وعشایر هم یا از حقوق پدرومادر یا مهاجر غرب شاگردی ساندویجی ظرفشویی راننده تاکسی پیک موتوری
طرفداری افعانی نگیر ، از افعانی تعریف نکن افعانی ارزون کار میکنه مگه قبل از اینکه افعانی ها بیان کی تو این زمین ها کار میکرد؟؟؟
خخخخخ دشت پلنگ شده قطب کشاورزی استان؟ لیموترش منطقه جم وریز،حداقل ۱۰ برابر منطقه دشت پلنگه منبع خبرهاتون کجاس چرا اطلاعات کذب تحویل مخاطب میدین
با احترام به مردم خوب وخونگرم دشت پلنگ .خواستم خدمت ، تیتر این خبر عرض کنم بیا منطقه جم ریز مهمان ما باش وباغای لیمو به طول ۴۰ کیلومتر در عرض ده کیلومتر شاید دیدن داشته باشه
افغانی همه کارهارامفتی گرفته
راسیتههههه
خود استان بوشهر ایقد وسعت زمین نداره ک جم فقط باغش ایقد باشه.من خودم بچه جم هستم خواهشا بیا پایین سرمون درد گرفت.
خب اگه ۴۰کیلومتربود که الان تو تیتر اول خبرا بود باغ های۴۰کیلومتری جم و ریز
بله مشک آنست که ببوید نه آنکه عطار بگوید.
لیمو در شهرستان جم و ریز بسیار بسیار پر آب و طعم واقعی لیمو محلی رو دارن. نه از این لیمو های خیلی درشت که اصن ترشی نداره. و اگر به قطب و بزرگی بخوای دقت کنی، پس برو جهرم.
من هیچوقت اظهار نظری نکرده ام
عزیزم هرکه بامش بیش برفش بیشتر باید موجودی داشته باشی تا موجودحسابت کنن
از اون 1000 نفر ک اونجا کار میکنن 999 نفر افغانی هستش و اون یه نفر هم منم ک از روستای لاور رزمی فقط موقع لیمو چینی میرم…
فک کنین دشت پلنگ مال افغانستان هستش..
من یکی از ایران برا کار میرم اونجـــــــا….!!!
سلام به اهالی محترم جم وریز بله واقعا جم وریز وانارستان باغات لیموترششان دیدنی است چون آنجا خدمت کرده ام وهمه چیز را از نزدیک دیده ام درود بر دو قطب تولید لیمو ترش استان هم جم وریر هم دشت وپلنگ شهرستان دشتی
سلام ببخشید من هم جزء استان بوشهر هستم همه استان بوشهر از همه لحاظ نه فقط لیمو رطب و خرما و خارک ، نخلهای میوه ای بنام درخت کنار در همه روستاهای استان بوشهر نگاه کنید پرورش محصولی هست حتئ منبع نفت و مواد مذاب شما با خودتان جنگ نکنید اگه قدر استان بوشهر و جزیره های اطراف بوشهر میدانستند به شهرها و روستاهای رسیدگی می کردند به جوانان و خانوادهها بودجه میدادند تا نخواهند بروند برای زندگی از استان خودش شهر روستای خودش بیرون کاشک ذره ای قدر می دانستند من بچه جزیره خارگ هستم پرورش آهو چند سال دیگه جزیره نیستم ازدواج کردم جم هم زندگی کردم خیلی دوست داشتم شهر دار کل استان بوشهر باشم بجای درخت کویر توی خیابان هاش درخت میوه می گفتم بکارند مثل نارنج و توت و نخل ،لوز میوه خیلی خوشمزه و درخت هایی که مردم از آنها بتوانند استفاده کنند لذت ببرند و شکر و سپاس گذار باشند استان بوشهر نیاز به حمایت داره ربع بودجه خود استان را ملت به خود استان تطبیق دهد
بله درست می فرمایید دست پلنگ همش افغانی هستند خودشون تلمبه رو اجاره می دن یا کارگر افغانی میگرن می رن سرحد زندگی میکنند
لیمو هایی که تو صندوق چیده شده اگر زوم کنی میبینی که مریض هست و نیاز به مراقبت بیشتر داره.حیفه این محصول اینجوری صدمه ببینه.اون حالت پنبه ای که دور لیمو هست یه نوع آفت هست که هم درخت و هم محصول رو خراب میکنه
بله من خودم ساکن شهرستان دشتی ام ودرطول سال معمولا چندین بار به منطقه دشت پلنگ وجم وریز مسافرت می کنم.ودرخصوص مقایسه باغات لیمو دراین دو منطقه می توان گفت که باغات لیمو منطقه جم وریز چندین برابر منطقه دشت وپلنگ هست
لیمو در همه جای استان بوشهر و فارس هست منتها سودش دلال و افغان میزد ما باغداران فقط درخت آن را میبینیم