خلیج فارس: ایجاد تعادلی میان به اشتراک گذاشتن صادقانه افکار و حفظ حریم شخصی میتواند چالش برانگیز باشد، اما برای حفظ روابط شخصی و حرفهای ضروری است.
به گزارش فرارو به نقل از پرسنال برندینگ بلاگ، به اشتراک گذاشتن عمیقترین افکار و نظرات با اطرافیان میتواند وسوسه کننده باشد، با این حال اطلاعاتی وجود دارد که بهتر است هیچوقت با شخص دیگری به اشتراک نگذارید. متخصصان روانشناسی به مخفی و خصوصی نگه داشتن این ۸ مورد تأکید زیادی دارند.
۱. اشتباهات گذشته
هر کسی گذشتهای دارد و مرتکب اشتباهاتی شده است، اما بر طبق نظریههای روانشناسی اشتراک گذاشتن تمام اشتباهات گذشته با اطرافیان کار عاقلانهای نیست. در تشکیل یک رابطه جدید، چه شخصی و چه کاری، صداقت بهترین رویکرد به نظر میرسد. با این حال، دانستن تمام اشتباهاتی که فرد در گذشته مرتکب شده، کمکی به ایجاد روابطی سالم نمیکند. بر طبق یک اصل روانشناختی به نام اثر هاله، تنها یک جنبه منفی از فرد میتواند تمام ویژگیهای مثبت او را در چشم دیگران تحت الشعاع قرار دهد؛ بنابراین به اشتراک گذاشتن تمام اشتباهات گذشته باعث میشود دیگران ناخودآگاه فرد را قضاوت کنند و تصویری عادلانه و متعادل نداشته باشند.
۲. آسیب پذیریهای شخصی
صداقت درباره آسیبهای گذشته یا شرایطی که شخص را آسیب پذیر میکند میتواند باعث ایجاد ارتباطی عمیق شود، اما انتخاب زمان بندی مناسب بسیار مهم است. طبیعی است که افراد بخواهند ترسها و ناامنیهای خود را با نزدیکان خود در میان بگذارند. با این حال، انجام این کار در شروع یک رابطه میتواند نتیجه معکوس داشته باشد. تحقیقات روانشناختی نشان میدهد که افشای خیلی زود این حقایق میتواند فرد را نیازمند یا مستأصل نشان دهد و باعث فاصله گرفتن اطرافیان شود
۳. ناامنیها
هر فردی در زندگی خود نسبت به برخی موارد اعتماد به نفس کمتری دارد. این کمبود اعتماد به نفسها میتوانند به فرد در مسیر پیشرفت کمک زیادی کنند، اما به اشتراک گذاشتن آنها همیشه مفید نخواهد بود. آشکار کردن این حقایق شخصی گاهی اوقات میتواند نتیجه معکوس داشته باشد، زیرا ممکن است دیگران آنها را اشتباه درک کنند یا حتی از آنها برعلیه فرد سوء استفاده کنند. در عوض، تمرکز بر پذیرش این ناامنیها به صورت خصوصی میتواند به افزایش اعتماد به نفس منجر شود. کار کردن بر این مشکلات باعث میشود فرد انعطاف پذیری بیشتری پیدا کند و دائماً محتاج کمک و نظرات دیگران نباشد.
۴. وضعیت مالی
افشای وضعیت مالی میتواند منجر به قضاوت شدن و مقایسههای غیر ضروری از سوی اطرافیان شود. افشای وضعیت مالی باعث میشود دیگران تصورهایی از شخصیت و سبک زندگی فرد در ذهن خود ایجاد کنند. در بسیاری از جوامع پول نماد موفقیت و جایگاه اجتماعی مناسب است. پیش فرضهایی که دیگران بر اساس وضعیت مالی فرد در ذهن خود ایجاد میکنند میتوانند بر نحوه تعامل آنها با فرد تأثیر بگذارد و این تأثیر به ندرت مثبت خواهد بود. در عوض، هنگام ایجاد روابط جدید بهتر است بر علایق و تجربیات مشترک تمرکز شود. تمرکز بر این موارد میتواند ارتباطی واقعی بر اساس احترام و درک متقابل ایجاد کند.
۵. نیکوکاریها
شاید این مورد غیرمنطقی به نظر برسد، اما صحبت کردن درباره کارهای خیر ایده خوبی نیست. صحبت دائمی فرد درباره نیکوکاریهایش میتواند باعث کمرنگ شدن تأثیر آنها شود. نظریههای روانشناسی نیز تأیید میکنند اکثر افراد تنها برای بالا بردن جایگاه اجتماعی خود درباره کارهای خیری که انجام میدهند، صحبت میکنند.
۶. بیان نظرات منفی در مورد دیگران
همه افراد برخورد و رفتار متفاوتی دارند، با این حال به اشتراک گذاشتن نظرات منفی در مورد دیگران، به ویژه به شیوهای شایعهآمیز یا بدخواهانه، میتواند به اعتبارفرد آسیب برساند. اگر دائماً از دیگران انتقاد کنید یا بد بگویید، ممکن است افراد این ویژگیهای منفی را با شخصیت شما ارتباط دهند. علاوه بر این، گسترش منفیگرایی میتواند باعث ایجاد بیاعتمادی شود. در عوض، بهتر است بر جنبههای مثبت شخصیت دیگران تمرکز شود یا مسائل و مشکلات به طور مستقیم با خود فرد به اشتراک گذاشته شوند.
۷. برنامههای دقیق برای آینده
فکر کردن و برنامه ریزی برای آینده بسیار هیجان انگیز است. اگرچه به اشتراک گذاشتن این برنامهها میتواند بسیار وسوسه انگیز باشد، اما همیشه بهترین ایده نخواهد بود. هنگامی که فرد اهداف خود را با دیگران به اشتراک میگذارد، اغلب احساس رضایت و موفقیت میکند؛ انگار به هر آنچه آرزو داشت دست یافته است. این روند در واقع میتواند انگیزه افراد برای تلاش در جهت این اهداف را کاهش دهد. علاوه بر این، زمانی که فرد برنامههای خود را به اشتراک میگذارد، ممکن است برای انجام آنها تحت فشار قرار بگیرد. این احساس میتواند منجر به ایجاد استرس و ناامیدی شود. بهتر است برنامهها تا زمانی که به مرحله اجرا نرسیدهاند خصوصی نگه داشته شوند. در راه رسیدن به اهداف متوجه خواهید شد هیجان واقعی و لذت به اشتراک گذاری پیشرفتها، بسیار بیشتر از احساس رضایت اولیه از اعلام برنامههای خود است.
۸. کینههای شخصی
همه افراد در مقطعی از زندگی خود مورد ظلم قرار میگیرند و احساس ناراحتی و کینه به دل گرفتن میتواند طبیعی باشد. با این حال، به اشتراک گذاشتن مداوم این کینهها اغلب آسیب بیشتری نسبت به سود خواهند داشت. پرداختن به اشتباهات گذشته و بیان مکرر آنها میتواند منفیگرایی را تداوم بخشد و فرد را از حرکت به جلو باز دارد. بیان این احساسات منفی همچنین تنها بخشهای منفی و آسیب دیده شخصیت را به نمایش میگذارند. از نظر روانشناسی، کینهتوزی با افزایش استرس و اختلال در سلامت روان همراه است. رها کردن این کینهها و تمرکز بر زمان حال، کلیدی برای تقویت روابط سالم و نگاه مثبت به زندگی است.
https://www.pgnews.ir/?p=199489