خلیج فارس: حملات دیشب ایران به اسرائیل اولین رویایی مستقیم دو کشور در ۴۵ سال گذشته بوده است. آن چه که از مقامات اسرائیلی از دیشب تا حالا شنیده شده، تاکید بر تلافی است اما برخی کلیدواژهها در میان حرفهای بایدن، نشان میدهد که شاید تلافی سفت و سختی هم در کار نباشد، خصوصا این که برخی رسانههای اسرائیلی به شکل مضحکی تاکید دارند که تعداد زخمیهای محدود بوده و آسیب خاصی هم به تاسیسات مورد نظر وارد نشده، انگار که میخواهند حمله دیشب ایران را کوچک نشان دهند، این در حالیست که در همان ساعات اولیه خبرهای زیادی از تعداد بالای مجروحان حمله دیشب منتشر شده بود، به هر حال این همه تاکید بر مقابله با پهپادهای ایرانی شاید خیلی طبیعی نیست، با این اوصاف در ادامه به فضای مبهم و متناقض اظهارنظرها درباره کیفیت واکنش اسرائیل نگاهی انداختهایم:
در ادامه آخرین تحولات درباره واکنش احتمالی تل آویو و رویدادهای پرتنش خاورمیانه را بخوانید:
* بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل نسبت به حمله ایران به اسرائیل واکنش نشان داد و گفت: هم دفاع می کنیم هم حمله! و پاسخ ما به این حمله محکم و قاطع است.
* دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل پس از این حمله گفت که حدود «۲۰۰ پهپاد، موشک کروز و بالستیک» از سوی ایران به سوی اسرائیل پرتاب شده است. با این حال ارتش اسرائیل مدعی رهگیری و انهدام این موشکها و پهپادها در محدود اورشلیم و تل آویو شده است.
* جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در بیانیهای خبر داده است که در اجلاسی با رهبران گروه هفت، درباره واکنش دیپلماتیک بینالمللی به حمله ایران به اسرائیل تصمیم خواهد گرفت. بایدن همچنین گفته است برای واکنش دیپلماتیکی یکپارچه به حمله گستاخانه ایران هماهنگی خواهد کرد: «تیم من با همتایان خود در سراسر منطقه و نیز از نزدیک با رهبران اسرائیل در تماس خواهد بود. اگرچه ما شاهد حملهای علیه نیروها یا تاسیسات خود نبودیم، در برابر تمامی تهدیدها هشیار خواهیم ماند و برای دفاع از مردم خود از هیچ اقدامی فروگذار نمیکنیم.»
* در همین حال سفیر اسرائیل در سازمان ملل متحد در نامهای به رئیس شورای امنیت این سازمان خواستار برگزاری نشست اضطراری این شورا در واکنش به حمله هوایی ایران شد. گیلاد اردن، با انتشار نسخهای از نامه خود در شبکه ایکس گفته است از شورای امنیت خواسته است که صریحا حمله ایران را محکوم کند و سپاه پاسداران را در لیست سیاه این نهاد بین المللی قرار دهد و در اظهاراتی مضحک مدعی شد: «ایران تهدیدی برای صلح و امنیت جهان است».
* وزیر جنگ اسرائیل جدیت و حجم این حملات را بیسابقه خوانده و آن را نقض عریان تمامیت ارضی اسرائیل، قوانین بینالملل و قطعنامههای شورای امنیت خوانده است و خواستار اجماع جهانی علیه تهران شده است.
* آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در بیانیهای نسبت به «خطر واقعی گسترش تنش ویرانگر منطقهای» هشدار داد و حمله گسترده هوایی ایران به اسرائیل را قویا محکوم کرده و خواستار توقف فوری مخاصمات شده است.
* پارلمان اسرائیل در بیانیهای حمله هوایی ایران به تل آویو را قویا محکوم کرده و مدعی شده است: «یک بار دیگر ایران نشان داده که برای آشوبافکنی در حیاط خلوت خود قاطع است و جهان برای حمایت از امنیت اسرائیل آماده است.»
* دیلی تایمز در گزارشی به نقل از منابع نظامی صهیونیستی خود مدعی شد: گزارشهای رسانههای اسرائیل حاکی از آن است که ایران مستقیماً تأسیسات استراتژیک در اسرائیل را هدف قرار داد، اورشلیم احتمالاً با یک واکنش استثنایی مقابله خواهد کرد: یک حمله الکترومغناطیسی. اگرچه قبلاً هرگز از بمب الکترومغناطیسی استفاده نشده بود، اما اثرات آن مشخص است. این رسانه انگلیسی مدعی شد: به انسان آسیبی نمیرساند و یک EMP (پالس الکترومغناطیسی) بزرگ در مناطق اطراف ایجاد میکند و تمام سیستمهای الکترونیکی را کاملاً از بین میبرد. کارشناسان ادعا کرده اند: که حمله EMP اسرائیل به ایران “آن را به عصر حجر باز میگرداند”.
* دو مقام اسرائیلی هم در گفتگو با رویترز مدعی شدند که اسرائیل به حمله ایران پاسخ خواهد داد.
* در همین حال تحلیلگران سیاسی متعقدند: افزایش سطح تنش قطعا منطقه را به قلمروی ناشناخته و خطرناک سوق خواهد داد.
https://www.pgnews.ir/?p=111463