مصطفی ارجمند
جمعی از کارکنان رسمی صنعت نفت چند ماهی است که اعتراض هایی را به سقف حقوق قانونی آغاز کرده اند؛ این اعتراض ها، بیش از آنکه به دلیل ظلم یا اجحاف سیستم حکمرانی به این عزیزان باشد ناشی از برداشتی است که از «کارمندی دولت» و جایگاه خود در حکمرانی دارند.
خبر اعتراض کارکنان نفت به تعیین سقف حقوق در رسانه های نفتی فراگیر شد اما حساسیت نمی آفرید چون بخشی از موضوع، پنهان بود: «سقف حقوق ۷۰ میلیون تومان است»
دلیل عصبانیت و اهانت ها به نگارنده در برخی کانال های نفتی هم این بود که در متن خبر اعتراض شان، عدد را نوشتم و واکنش جمعیت بزرگی از کارمندان و کارگران را برانگیخت که حقوق شان حوالی کف حقوق است و اعتراض نفتی ها را تقبیح کردند.
به جد معتقدم تعیین سقف حقوق و کاهش فاصله میان کارکنان دولت و کارگران، از درخشان ترین اقدامات دولت شهید رییسی و مجلس بود چرا که این فاصله عجیب که سالیانی پیش به بیش از ۱۰ برابر هم می رسید به یکی از علل ناامیدی و بی اعتمادی به نظام حاکم بدل شده بود؛ آن هم وقتی دو کارمند در صنعت نفت در یک اتاق و با شرایط یکسان، نه تنها در حقوق که در مزایا هم فاصله ای نجومی داشتند!
اینکه میانگین حقوق کارمندان و کارگران کمتر از ۲۰ میلیون باشد و عده ای برای رساندن سقف حقوق شان به بالای ۱۰۰ میلیون به خیابان بیایند قابل درک نیست؛ آنهم در کشوری که با تحریم های ظالمانه و ناترازی بودجه مواجه است و سهم نفت هم در سبد اقتصاد ایران به نصف مالیات رسیده است.
همه حق اعتراض دارند اما یادمان باشد این کشور، نفتش، گازش، امنیتش، فرهنگش، اقتصادش و… متعلق به همهی مردم ایران است و مایملک کارمند وزارت نفت و کشور و… نیست که تصور کنیم کسی حق ندارد به ما کارمندان و نگاه و کنش مان نقدی روا دارد.
نیروی رسمی و پیمانی و قراردادی و…مادامی که در شرایط و شاخص یکسان کار می کنند باید حقی یکسان از حقوق و مزایا داشته باشند و آنچه انگیزه می کشد قانون سقف حقوق نیست بلکه تبعیض نهادینه شدهی سالیان در حکمرانی است و خوشبینم که برچیده می شود.
انسان، کمال گرا و سیری ناپذیر است اما اگر قرار باشد هرکس تصور کرد حقش بیشتر است به خیابان بیاید که سنگ روی سنگ بند نمی شود؛ تازه اگر قرار باشد اعتراضی باشد آخرینش باید نفت و کارکنانش باشند نه اولینش!
امیدوارم روزی برسد که نفت و کارکنان رسمی برای رسیدن حقوق سایر کارمندان به آنها (حداقل همکاران غیر رسمی خودشان)، تلاش کنند که هیچ چیز شیرین تر از حال خوب همگانی نیست.
https://www.pgnews.ir/?p=175774
27 نظرات
اینا خوشی زیر دلشون زده کم کم ادعای دکل نفتی میشن!!!!
بهترین کار ممکن اخراج این پرسنل پررو، نجومی و جایگزین کردن جوانان بومی همین استان بدبخت و فلک زده که حاضرن با حقوق بیست میلیونی اونجا سرکار برن
یکی 100 میلیون حقوق میگیره یکی 12 میلیون یکی مفتی مفتی رسمی میشه یکی با داشتن مدرک تحصیلی ، رزومه کاری از کار اخراج میکنند و جای دیگه هم کار گیرش نمیاد تا حرف بزنی میگن برو تو بازار کار کن در حال حاضر کار تو بازار حداقل ده میلیارد سرمایه میخواد نداشته باشی باید شاگردی کنیم که نه بیمه داریم نه حقوق
عدالت کلمه ای که در عمل وجود ندارد
شرکن نفتی ها نجومی پول میگیرن ماهی هفتاد میلیون؟؟؟ چه خبره به اندازه شش خانواده ایرانی حقوق میگیرین بازم زبونتون درازه
حداقل حقوقشون 70 میلوینه این بماند که چجوری رفتن سر کار
اگهی استخدام که میزنند ثبتنامی ها میلیونی تعداد ورودی زیر پنجاه نفره اونم هزار شرط میزان که کسی پذیرش نشه بماند از این اگهی چه درامدی کسب کردن بعد یکی با پارتی بدون ازمون بدون مدرک تحصیلی رسمی میشه
متاسفانه بعضی از دستگاهها بخاطر درآمدزایی و تامین بودجه دولت از ابتدا سوگلی بودن. مثل : نفت و گاز – بنادر ودریانوردی – امور مالیاتی – گمرکات – تامین اجتماعی – بیمه ایران و …
بقیه دستگاهها و نهادها ماهیت مصرف کنندگی دارند.
دوست عزیز حق همه کارکنان وکارگران حقوق ودستمزد طبق تورم باید باشه
ولی مسئولین بین ادارات و شرکتها تفاوت فاحش میزارن
حتما باید بین کارمندی که درمحیطی آروم وکارمندی که درمنطقه دورافتاده وگرما وشرجی وروی دریا ومنطقه گازی ونفتی کارمیکنه تفاوت باشه
ولی نه اینقدر زیاد
یعنی انقدر تفاوت ؟ که ماهی 100 بگیره بعد از تمام امکانات رفاهی هم استفاده کنه که هزینه همون هم 100 میلیون باشه بعد یکی ماهی 15 بگیره و از تمام امکانات رفاهی محروم باشه
عزیز هر کاری زحمت و مسئولیت خاص خودش داره
تو ادارات نیرو های رسمی تمام کار های خودشون میریزن رو سر نیرو شرکتی هیچ کس هم نیست حرفی بزنه
همون سوگلی ها هم فکر میکنند تو نفت یا سازمان بنادر یا امور مالیاتی یا … هستن سازمان ارثیه پدرشونه و باید فقط بچه های خودشون برن سرکار اگر هم کسی از بیرون با بدبختی وارد بشه وراث موضع گیری میکنند و اخراجش میکنند که بچه های خودشون بیارن جاش
در پرداخت حقوق و مزایا می بایست عدالت رعایت شود. برقراری مساوات درست نیست.
وقتی اداره کشور علمی نیست و هر کسی مملکت را مال خودش می داند نتیجه همین می شود یکی حقوق هفتاد میلیون و کلی مزایا کم هست برایش و دیگری حقوق آن ده میلیون هست ، اگر کشور علمی و درست اداره شده بود الان این مشکلات را نداشتیم ، شما کشورهای دیگر هم ببینید که فاصله درآمدی بین کارمندان و کارگران آن چقدر است در هیچ جای دنیا کارمندی سوگلی نیست که بیش. از هفت برابر کارمند یا کارگر دیگری بگیرد و اگر کسی دنبال درآمد بیشتر است باید به سمت کارآفرینی و تولید ثروت برود نه اینکه از منافع ملی بخواهد همه آن را برای خود بخواهد امید است دولت پزشکیان که به نهجالبلاغه استناد می کند جلوی این دستدرازی به بیت المال را بگیرد ،” چون نفت و گاز و پتروشیمی هستیم پس حقوق و مزایای بی پایان باید داشته باشیم” و بر این غارت رسمی خط بطلان بکشد.
این حقوق 70 تومنی بجز رفاهیاتی است که در قالب بن خرید و رستوران و مسافرت و هدایا و غیره به این کارمندان مظلوم و فقیر پرداخت میشود. برای کارمندان شرکت نفت دوبار مسافرت رایگان در سال (بلیط هواپیما+ اسکان در مهمانخانه های مجهز شرکت در سراسر کشور) + هزینه کامل پزشکی باضافه ۵ دندان ایمپلنت رایگان و غیره پرداخت میشود. سال گذشته همین شرکت نفت به هریک از کارکنان بن خرید لباس تا سقف ۱۵ میلیون در فروشگاه … بوشهر پرداخت کرد، این فروشگاه هم همه ی اجناس خود را تا بیش ۱۰۰ درصد گرانتر میفروخت! همچنین دو عدد کافشن روسی مدرن اعطا کرد یا هرساله دو جفت کفش ملی اعطا میکند. اینها را گفتم چون از بستگان نزدیک ما مشغول در بخش پخش است.
اولا فکر نمی کنم شرکتی از قدیم به اندازه نفت شفاف بوده باشد ریالی به هر عنوانی دریافت نمیشود مگر در فیش اید.
2- به نظر شما اگر بانک و اداره ای مسکن یا زمینی به پرسنل دهد بهتر از این حقوق شفاف ماهیانه نیست.
3 نفت به تولد فرزند و ازدواج ریالی پاداش نمی دهد. تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل.
4-اگر این افراد توانا و باسوادی که من دیدم و در بیابان و دریا غریبانه کار می کنند بصورت رندم تعدادی را در ادارات شهر پخش می کردند حاصل چه تحولات و بهبود فرایند هایی نبودیم. خصوصا که بدنه کارشناسی سالم و بدور از فساد مالی دارند.
مطلب ارجمند بیشتر بوی عوام فریبی میده تا روشن سازی افکار عمومی
سوختی؟
با سلام بنده به عنوان کارمند رسمی نفت وبیش از ۳۳سال خدمت چندنکته برای اطلاع می گویم اول شرکت نفت تعداد زیادی زیر مجموعه دارد وتمام مطالب رفاهی گفته شده کدب محض است ما اقماری ها صرفا بلیط هواپیما جهت تردد داریم که آن هم مرتب کنسل میشود و با وسایل نقلیه زمینی رفت و آمد می کنیم. امکانات رفاهی ۵سال براساس سهمیه است و امکانش برای همه نیست تازه صرفا محل است با تعرفه وبدون هیچ وسایل رفت وبرگشت. سقف حقوق برای تمامی کارکنان دولت در کشور یکسان است و همکاران شاغل ستاد تهران و جاهای برخوردار با بدترین جاهای صنعت نفت یکسان دریافتی دارند. این سقف در نفت عملا ناخالص است و بعد از آن بقیه کسورات هم کم می شودو بعضا دریافتی بسیار کمتر از تصور است. حتی در زمان دولت قبل هم مناطق عملیاتی نفت مقداری بالاتر بود که امسال متاسفانه دیگر اعمال نشد.کارکنان شامل سقف حقوق معمولا بیش از ۳۰سال خدمت هستند و تمامی مشاغل که الان به پیمانکار ونفرات قراردادی محول می شود را خودشان انجام دادهاند و اگر در هر اداره ای بودند بازنشسته می شدند. حقوق پرداختی نفت یک عدد نیست شامل تعدادی زیاد زیر مجموعه است براساس شغل و محل کار و…توسط وزارت وتایید سالانه دولت مشخص می شود. وقتی بخش عمده حقوق را باعنوان سقف کم می کنند واقعا کدام آیتم حقوقی ناحق بوده که باید کم شود. عزیزانی که بدون اطلاعات کافی ما را قضاوت می کنند یک بار خودشان را جای ما بگذارند؟وقتی حقوق دریافتی بدترین جاهای کشور در سازمان خودت از بهترین جاهای کشور کمتر یا نهایتا مساوی باشد آیا حق اعتراض نداریم؟ما فقط خواستار لحاط نمودن شرایط عملیاتی و آب وهوای محل کار در سقف حقوقی هستیم. آیا شما می دانید درنفت سن ۶۰سال ملاک بازنشستگی است ومن ۳۶ سال حق بازنشستگی پرداخت می کنم ولی براساس ۳۰سال حقوق بازنشستگی می گيريم. آیا می دانید صندوق بازنشستگی نفت از دولت جدا است وبیش از۱۰۰سال قدمت دارد وچندین برابر حق بازنشستگی دریافت می کند ولی پاداش آخر خدمت ما براساس ۳۰سال است؟تعرفه های پزشکی گفته به خدا کذب است .همینطور امکانات رفاهی گفته شده. حتی کارت های غیر نقدی هم شامل همان سقف ناخالص است و پرداخت نمي شود. درخاتمه من به عنوان یک ایرانی اعتقاد دارم وضعیت پرداخت حقوق همه کارکنان درتمام ادارات و شرکت ها اعم از رسمی وقراردادی و پیمانکار بایستی جوری باشد که شرمنده زن و بچههاشون نشوند ولی باز به عنوان کسی ۳۳سال در سخت ترین واحدهای عملیاتی صنعت نفت شبانه روزی کار نمودم خواهش می کنم قبل از اینکه قضاوت کنید فحش بدهید و توهین کنید قدری بررسی کنید علت اعتراض چیست وبه کیست آنچه سقف حقوقی درست کرده در نفت صرفا به نفع پایتخت نشبان است که به عناوین مختلف آيتم های خارج از سقف برای خودشون دارند ودز جهت بی انگیزه کردن زحمت کش ترین پرسنل قدیمی مناطق عملیاتی نفت و گاز شده و ضررش به مملکت می خورد.خدایا از ما گدشت خودت از تقصیر افرادی که بی اطلاع نظر می دهند و به کسانی که سالها در بدترین شرایط کشور دز تولید نفت و گاز کار کردند. توهین می کنند بگذر
کی گفته نفتی ها 70 میلیون میگیرن آواز دهل از دور خوش است من نوعی کارمند رسمی نفت با 16 سال سابقه حقوقم با اضافه کار به زور به 20 تومن میرسه!
سی گولا
فیش حقوقی واقعی بفرست برای خلیج فارس و از مدیریت خلیج فاس خواهش میکنم برای عموم مردم به اشتراک بزاره
معمولا برای رعایت عدالت حقوق همه رو میارن کف که همه همدرد باشن و کسی دیگه نتونه مقایسه ای بکنه و صدای اعتراضی هم شنیده نشه
تموم شد رفت
عرض ادب و احترام
نگارنده این متن چند روز در اتاق کنترل یک سکوی نفتی یا گازی ،با تجهیزاتی…میتواند دوام بیاورد.آیا میداند در اتاق عملیات چه میگذرد…عملیات تولید مقوله ای است که در ذهن ایشان هم متبادر نمیشود چه بخواهد مقایسه کند..
موضوع بقول شما سقف منحصرا مربوط به شرایط خاص محیط کار و ….میباشد.ایا کسی که ۱۴ روز از خانواده ….میبایست مانند یک نفر که روز عادی هم سرکار نمیرود به یک دید ،دیده شود.آیا کسی که یک هفته مطلقا نور آفتاب را نمیبیند باید با یک نفر که شغلی خیلی آرام و شیک دارد دیده شود …و هزاران سوال که مجالی میخواهد و انسانی با درکی کامل از تفاوت ها..مشاغل بین المللی را هم …
فضا بده جا بده ببین دوام میاره یا نه
دوام میاره خوب هم دوام میاره
خیلی ها دوام میارن و خوب هم دوام میارن فقط کافیه در باز باشه و انتخاب آزاد نه در بسته باشه و فقط سوگلی ها استفاده کننده باشند
چند نکته
– به ادعای خودتان نیمی از از سال که 6 ماه میشود در استراحت هستید گه اگر یک ماه استحقاقی هم به آن اضافه شود …
– بیش از 90 درصد کارکنان ستادی بوده و آن شرایطی که شما به آن اشاره دارید را اصلا لمس نمی کنند و در قالب همان مشاغل شیک و آرام بشمار می آیند.
– شما چرا تصور می کنید این شرایط فقط برای نفتی ها در یک منطقه حاکم است، بلکه فکر می کنید کارمندان سایر دستگاها در همان مناطق که زیاد هم هستند و اگر نباشند خود نفت هم دچار مشکل می گردد از گرما و شرایط دیگر در امان هستند بطور مثال در عسلویه پرسنل محترم برق برای جلوگیری از قطعی برق بطور لحظه ای در حال تلاش و ایثارند ، کسی منکر زحمات نیروی مستقر بر سکو و آن اتاق کنترل مورد ادعا شما نمی باشد اما تا حالا تلاش این دست از کارمندان غیر نفتی در ذهن شما متبادر گردیده؟ و حقوق های دریافتی آنها را با خود مقایسه کردید
– و هزاران مصداق دیگر که مجالی میخواهد و انسانی با درکی کامل از تفاوت ها..
کارگرای شرکت صدرا چی بگن که از صبح پیش از طلوع کار میکنن تا غروب حتی بعضی وقت ها جمعه ها هم سر کار هستن کارشون هم تو آفتاب سوزان و سنگ زنی و آهن کشی و جوشکاری و لوله کشی برای ماهی فقط دوازده میلیون
سایر صنایع و کارگران شاغل در همان منطقه چرا این قدر نمی گیرند؟ معلم هایی که در همان دما و آلودگی دارند کار می کنند چرا این قدر نگیرند؟ تا کی می خواهید این قدر زبان تان دراز باشد به روی مردمی که به نامشان به آلاف و الوف رسیده اید؟ حداقل ساکت باشید و آرام آرام سهم زیاده از حد خودتان را بخورید تا کسی خبردار نشود که چقدر اشتها دارید!
بهتر نیست هیچ کس را قضاوت نکنیم آیا بیست روز از خانواده دور بودن و هر روز جدول کامل مندلیف را عمیقا با جانشان تنفس کردن و به صد جور بیماری دچار شدن و هزاران مشکل دیگه هم دیده میشه
عزیزان بفرمایید حقوق تان چند دلار است؟
خط فقر کجاست؟
#دبش
چقدر منتظر بودم یک نفر این حرفها را یک جایی منتشر کنه. تا کی باید این همه تبعیض را ببینیم و هیچ نگیم؟ واقعاً چرا یک عده باید به دنبال شکستن سقف حقوق باشند و همزمان یک عده چانه بزنند برای افزایش کف حقوق؟ کدام جمهوری این اتفاق را می پذیرد؟ کدام اسلامی؟ کدام دموکراسی؟ این همه تبعیض تا کجا؟ درد دیگر اینه که همین الان که این افراد معترض هستند که چرا بیش از هفتاد میلیون دریافت نمیکنند، در همین صنایع نفت و گاز هستند کسانی که در برخی شرکت ها حقوق بالای صد میلیون دارند. از قضا اسم شرکت شان خصوصی است اما بخش زیادی از مدیریت شرکت و مواد خام دریافتی شان دولتی است! این را هم کسی به روی خودش نمیاره!
جدیدا توی شرکت های نفت و گاز یک کار جدید رواج پیدا کرده است. مهریه خانم ها رو با توافق هم اجرا می گذارند و قسط بندی می کنند تا نیمی از حقوق از طریق دادگاه کسر می کنند تا سقف خالص پرداختی شامل آنها نشود.
بیش از ۸۰درصد کارکنان مظلوم وزارت نفت در سخت ترین شرایط مشغول به کار هستند و با اینکه فشار و سختی کارها بر دوش این عده هست ولی عواید و حقوق های نجومی در جیب همان ۲۰درصد رییس و روسا است. این ۲۰درصد همانهایی هستند که از همه مزایا مثل اضافه کار سقف، ارزشیابی درجه A, حق ماموریت های کلان و وام های مسکن و خودرو و… اول از همه استفاده می کنند. بواسطه رانت و شبکه رفاقتی مدیران نفتی همیشه هم به موقع ارتقا پیدا می کنند ولی کارشناس بیچاره بعضا سالها در یک سمت شغلی متوقف می ماند. بساط تبعیض و اجحاف را در این صنعت برچینید