خلیج فارس: وبسایت آمریکایی آکسیوس گزارش داد که دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا روز یکشنبه در عمان برگزار میشود و امروز نیز ترامپ با وزیر راهبردی اسرائیل گفتوگو کرده است.
به گزارش«خلیج فارس» به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ وبگاه آکسیوس به گزارش منابع مطلع گزارش داد که دور چهارم مذاکرات هستهای میان ایران و آمریکا قرار است روز یکشنبه در شهر مسقط، پایتخت عمان، برگزار شود.
طبق این گزارش «این گفتوگوها در حالی انجام میشود که تنشها میان دو طرف همچنان ادامه دارد و همزمان، اختلافات میان واشنگتن و تلآویو بر سر نحوه مواجهه با ایران و تحولات منطقه تشدید شده است».
آکسیوس نوشت که قرار است عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، سرپرستی هیأت ایرانی را در این مذاکرات برعهده داشته باشد. در طرف مقابل، استیو ویتکوف، نماینده ویژه کاخ سفید، ریاست هیأت آمریکایی را بهعهده دارد.
در ادامه گزارش آکسیوس آمده است: «این مذاکرات در حالی برگزار میشود که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، روز پنجشنبه در کاخ سفید بهصورت غیرعلنی با ران درمر، وزیر امور راهبردی اسرائیل و از افراد نزدیک به بنیامین نتانیاهو، دیدار و درباره موضوع ایران گفتوگو کرده است. به گفته منابع آگاه، این دیدار به نگرانی تلآویو از رویکرد دیپلماتیک ترامپ در قبال تهران اختصاص داشته است».
این وبسایت آمریکایی در ادامه نوشت: «ترامپ در این دیدار تأکید کرده که در تلاش است بدون توسل به نیروی نظامی، به توافقی با ایران دست یابد. این موضع با نگاه نتانیاهو که خواهان بررسی گزینه نظامی است، مغایرت دارد».
آکسیوس افزود: «اختلاف میان واشنگتن و تلآویو پس از آن شدت گرفت که دولت ترامپ هفته گذشته بهطور ناگهانی از توافق آتشبس با جنبش انصارالله یمن خبر داد، در حالی که مقامات اسرائیلی پیشاپیش در جریان این تصمیم قرار نگرفته بودند. این آتشبس ساعاتی پس از آن اعلام شد که اسرائیل بهدنبال حمله پهپادی به فرودگاه بینالمللی تلآویو، چند بندر و فرودگاه در یمن را هدف قرار داده بود».
https://www.pgnews.ir/?p=257243
1 نظر
دیپلماسی بهجای خشونت؛ فراخوانی برای صلح پایدار در سایه عقلانیت و همکاری جهانی
تجارب تاریخی دهههای اخیر نشان میدهد که تندروی، خشونت، جنگ، ترور، محاصره و حتی اقداماتی همچون نسلکشی که بهویژه از سوی اسرائیل در سرزمینهای اشغالی فلسطین اعمال شدهاند، نهتنها امنیت را برای این رژیم به ارمغان نیاوردهاند، بلکه موجب گسترش بیثباتی، نفرت و خشونت در منطقه شدهاند.
این درگیریها، اثرات عمیقی بر روابط میان کشورهای منطقه از جمله ایران، کشورهای عربی، و قدرتهای جهانی مانند اروپا و ایالات متحده گذاشتهاند. قطع روابط، تحریمهای اقتصادی، بیاعتمادی مزمن و در مواردی برخوردهای مستقیم نظامی از جمله نتایج این روند بودهاند.
در چنین شرایطی، زمان آن فرا رسیده است که با بهرهگیری از عقلانیت و ابزارهای نوین، از جمله هوش مصنوعی به عنوان میانجی تحلیلی و اخلاقی، مسیرهای تازهای برای صلح جستوجو کنیم. مسیرهایی که مبتنی بر بهرسمیت شناختن حقوق ملتها، گفتوگو، دیپلماسی و توسعه متقابل باشند.
بهجای ادامه هزینههای سنگین نظامی و کسب درآمد از طریق فروش تسلیحات، میتوان منابع اقتصادی را در جهت تأمین نیازهای اساسی بشر ـ نظیر دسترسی به آب آشامیدنی سالم، توسعه کشاورزی پایدار، ساخت مسکن، بهبود زیرساختهای حملونقل، آموزش، ارتباطات و بهداشت عمومی ـ بهکار گرفت.
هوش مصنوعی میتواند در این مسیر، با تحلیل دادهها، بازسازی الگوهای همزیستی، و تولید راهکارهای عادلانه، به تصمیمسازی صلحمحور کمک کند.
اکنون بیش از هر زمان دیگر، بشریت به این پیام نیاز دارد:
صلح، آیندهای ممکن است؛ اگر آن را با دانش، انسانیت و اراده جهانی بسازیم.