خلیج فارس: رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بوشهر گفت: هیاتی صنعتی-تجاری این استان با هدف بهرهگیری از تجربیات موفق کشور ویتنام در مهار بیماری مرگ حاد پانکراس میگو (AHPND) و توسعه همکاریهای بینالمللی در صنعت شیلات به ویتنام اعزام میشود.
به گزارش خلیج فارس؛ خورشید گزدرازی در گفتوگو با ایرنا اظهار کرد: هیات اعزامی استان بوشهر در مردادماه سال جاری به منظور آشنایی با تجارب موفق کشور ویتنام در زمینه مهار بیماری مرگ حاد پانکراس میگو (AHPND) و نیز گسترش تعاملات بینالمللی در صنعت شیلات، راهی این کشور خواهند شد.
وی با اشاره به خسارات سنگین بیماری AHPND در صنعت پرورش میگو کشور افزود: این بیماری یکی از عوامل اصلی کاهش بهرهوری و آسیب به مزارع پرورشی در سالهای اخیر بوده و مقابله علمی و کاربردی با آن، ضرورتی انکارناپذیر در مسیر توسعه پایدار صنعت آبزیپروری است.
گزدرازی ادامه داد: کشور ویتنام با تکیه بر راهکارهای نوین و علمی، موفق به کنترل کامل این بیماری شده است و انتقال دانش و فناوری این کشور میتواند نقشی کلیدی در ارتقای سلامت زیستی مزارع پرورش میگوی ایران ایفا کند.
رئیس اتاق بازرگانی بوشهر بیان کرد: این هیات با همکاری شرکت شهرکهای صنعتی استان و با هدف شرکت در دورههای آموزشی تخصصی، نشستهای مستقیم و تخصصی، آشنایی با روشهای مقابله با بیماریهای آبزیان و نیز حضور در نمایشگاه بینالمللی شیلات و آبزیپروری ویتنام (VIETFISH ۲۰۲۵) به این کشور اعزام میشود.
وی یادآور شد: این نمایشگاه با حضور کشورهای برجستهای از جمله نروژ، چین، ژاپن، کره جنوبی و تایوان برگزار میشود و شرکتهایی از هند، تایلند، مالزی و شماری از کشورهای اروپایی نیز در آن حضور خواهند داشت.
گزدرازی گفت: از دیگر اهداف این سفر میتوان به آشنایی با فناوریهای نوین پرورش آبزیان، افزایش ظرفیت صادراتی، شناسایی بازارهای هدف، جذب سرمایهگذاری خارجی و توسعه همکاریهای علمی و تجاری اشاره کرد.
وی با تأکید بر نقش محوری استان بوشهر در تولید و صادرات محصولات آبزی تصریح کرد: این سفر میتواند گامی مؤثر در راستای تحول صنعت شیلات کشور، ارتقای دانش فنی و تقویت توان صادراتی ایران در بازارهای جهانی باشد.
بیماریهایی مانند نکروز حاد “هپاتو پانکراس” و “لکه سفید” از مهمترین چالشهای صنعت پرورش میگو در استان بوشهر هستند که موجب کاهش تولید میگو شدهاند.
این بیماری ها باعث شده تا میزان تولید میگو در سایت های پرورشی این استان از ۴۰ هزار تن به ۲۴ هزار تن در سال ۱۴۰۲ و ۱۷ هزار تن در سال ۱۴۰۳ کاهش یابد که این وضعیت تهدیدی جدی برای این صنعت به شمار می رود.