نهال موسوی – معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده روز گذشته اعلام کرده بود که زنان طلبه به عرصه فیلمسازی و بازیگری وارد شوند که این سخنان با واکنش زیادی همراه شد.
انسیه خزعلی، در نشست (ارائه ظرفیتهای حوزه علمیه خواهران در همکاری با معاونت زن وخانواده) که در موسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه خواهران برگزار شد، عنوان کرده بود: «افراد حوزوی که استعداد و توانایی اولیه برای کارهای هنری و رسانهای مانند ساخت فیلم، بازیگری، فیلم نامه و… دارند معرفی شوند تا آموزش های لازم را فرا بگیرند. چرا ما باید اسیر سلبریتیها باشیم که حرکتها ضدارزشی میکنند.»
بعد از جنجالی که در پی این سخنان درگرفت انسیه خزعلی در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) توضیحاتی ارائه داد و نوشت: «در آستانه میلاد حضرت زینب (س) مهمان گروهی از بانوان عزیز طلبه بودم، برخی از آنان مطرح می کردند که توانایی فیلمسازی، کارگردانی و تربیت بازیگر را دارند ولی هیچگونه پشتیبانی و حمایتی از آنان صورت نمیگیرد، اینجانب استقبال کردم که ازظرفیت آنان در عرصه هنر متعهد استفاده شود.امری که معمولا در نشست با جوانان مطرح میشود و فرقی نمیکند طلبه باشد یا دانشجو یا اصحاب رسانه، معاونت وظیفه دارد از استعدادهای جوانان این کشور و ظرفیتهایشان در چهارچوب قوانین و در حد توان و امکانات حمایت کند.» و در پایان توییت هم 3 هشتگ طلبه ، کارگردان و بازیگر زده است!
خانم خزعلی یک نکته را فراموش کردهاند و آن هم این است که وقتی در جمع خانمهای طلبه میگویند شما هم وارد ساخت فیلم، بازیگری و … شوید و آموزش ببینید و وارد این عرصه شوید تا دیگر اسیر سلبریتیها نباشید یعنی این افراد حوزوی باید به شکل جدی و حرفهای این کار را انجام دهند و … آن موقع طبیعتا ماهیت شغل آنها عوض خواهد شد.
نکته دیگر این است که سالهای سال است که دانشگاهها و مراکزی به همین کار مشغول بوده و هستند مانند دانشگاه صداوسیما و دانشگاه سوره (سازمان تبلیغات اسلامی) و البته بسیاری مراکزی دیگر مانند بنیاد روایت فتح یا قرارگاه عمار و … در همین زمینهها مشغول به فعالیت هستند.
اگر قرار باشد هر مرکز حوزوی یا هر دانشکده و … که علاقمند به سینما و تلویزیون هستند را حمایت کنید ابتدا اعلام کنید که این حمایت شما به چه شکل و چگونه خواهد بود؟ آیا اصلا ظرفیت و توانایی چنین پشتیبانی را دارید یا فقط در یک جمع حوزوی یک حرفهایی را زدید که نشان دهید به مطالبات آنها اهمیت میدهید.
اما اصل مطلب این است که هر شخص یا اشخاصی بخواهد سینماگر شود این امکان فراهم است و ساز وکار این راه هم مشخص، هیچ کسی مانع راه آنها نیست، بروند در این زمینه فعالیت خود را شروع کنند تا ببینیم چه اتفاقی رخ خواهد داد.
این که از ابتدا شروع بخواهند حمایت خاص داشته باشند دیگر انتظار عجیبی است و اینکه خانم خزعلی هم میگوید معاونت وظیفه دارد از استعدادهای جوانان این کشور و ظرفیتهایشان در چهارچوب قوانین و در حد توان و امکانات حمایت کند اتفاق خوبی است اگر برای همه باشد نه فقط یک قشر خاص.
ولی مشکل اینجاست که خانم خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری فکر کردهاند که سینماگر ساختن یک فرآیند صنعتی مانند دستگاه بستنی سازی دارد و شما اگر از این طرف دستگاه موادی مانند شیر، شکر، اسانس و .. را وارد کنید از آن طرف بستنی با طعم توت فرنگی دریافت میکنید!
خانم خزعلی سینماگر شدن در هر رشته آن فیلمسازی، بازیگری، فیلمنامه نویسی و … بسیار پیچیدهتر از آن چیزی است که شما فکرش را میکنید.
اگر به این سادگی بود که تمام کشورهای دنیا با صرف هزینه و امکانات بسیار بیشتر از ما سریعتر به آن دست مییافتند. نمونه چنین تلاشهایی را در بسیاری کشورهای منطقه (شیخ نشینان خلیج فارس) دیدهایم که هیچ اتفاق خاصی هم رخ نداد.
خانم خزعلی قدر سینماگران ایران را بدانید و یادتان باشد کدام صنف از انواع صنوف و اقشار هر سال جشن سال گرد انقلاب را باشکوهتر کرده است.
منبع:عصرایران