خلیج فارس: “نیکولاس مادورو” رئیس جمهوری چپگرای ونزوئلا برای بار سوم توانست در انتخابات ریاست جمهوری این کشور در فضایی به شدت قطبی شده در کشورش به پیروزی برسد.
بر اساس اعلام نتایج اولیه از سوی شورای ملی انتخابات ونزوئلا، مادورو توانسته با کسب بیش از ۵۱ درصد آرا، “ادموندو گونزالس” رقیب اصلی غربگرای خود که موفق به کسب ۴۴ درصد آرا شده را شکست دهد.
میزان مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۵۹ درصد بوده است.
فضای انتخاباتی در ونزوئلا در این مرحله به شدت بین حامیان ادامه راه چاوز که عموما از طبقات تهیدست جامعه هستند و مخالفان غربگرای حکومت که از طبقات متمول و متوسط شهری هستند، قطبی شده بود.
دوره ریاست جمهوری ونزوئلا ۶ ساله است و مادورو از سال ۲۰۱۲ و پس از درگذشت “هوگو چاوز” در انتخابات ریاست جمهوری موفق به کسب رای اعتماد مردم ونزوئلا شده و تاکنون دو دوره ۶ ساله بر مسند قدرت بوده است.
اپوزیسیون ونزوئلا اما نتایج انتخابات را به چالش کشیده و “ادموندو گونزالس” رقیب اصلی مادورو از احتمال تقلب در انتخابات سخن گفته است. او گفت همه قوانین زیر پا گذاشته شده است.
او دیشب دقایقی پس از اعلام نتایج اولیه انتخابات در یک نشست خبری در کاراکاس با طرح ادعای تقلب در انتخابات، گفت:” مردم ونزوئلا و کل جهان می دانند چه اتفاقی افتاده است.”
اپوزیسیون ونزوئلا خواستار اعلام آرای تفکیکی بیش از ۳۰ هظار صندوق رای شده و شورای ملی انتخابات را به جانبداری از مادورو متهم کرده است.
شورای ملی انتخابات نیز اعلام کرده نتایج تفکیکی آرای صندوق ها را متعاقبا اعلام خواهد کرد.
اما از نظر حامیان رئیس جمهوری ونزوئلا، پیش کشیدن بحث تقلب از سوی مخالفان سناریوی احتمالی است که پیشتر رئیس ستاد مادورو نسبت به آن هشدار داده و گفته بود مخالفان در صددند تا با عدم پذیرش نتایج انتخابات، در کشور شورش به راه بیندازند و این در حالی است که دولت مادورو می گوید انتخابات ونزوئلا در فضایی شفاف و با نظارت ناظرانی از کشورهای مختلف برگزار شده است.
“خورخه رودریگس” رئیس ستاد انتخاباتی مادورو پیش از برگزاری انتخابات در سخنانی گفته بود طرح ادعای تقلب در انتخابات از سوی مخالفان غربگرای حکومت ونزوئلا، برای احیای مجدد روندی است که در 23 ژانویه 2019 در این کشور انجام شد؛ یعنی زمانی که “خوان گوایدو” رهبر وقت مخالفان دولت خود را به عنوان رئیسجمهوری موقت ونزوئلا معرفی کرد و ایالات متحده آمریکا و بسیاری از کشورهای غربی او را به رسمیت شناختند و تلاش کردند با استفاده از او مادورو را کنار بزنند، اما این سناریو در نهایت ناکام ماند.
ایالات متحده آمریکا و برخی رهبران غربگرای آمریکای لاتین از جمله خاویر مایلی رئیس جمهوری آرژانتین در این دوره از انتخابات به شدت از مخالفان مادورو حمایت کردند و پیش از انتخابات مایلی در سخنانی تند مادورو را “دیکتاتور” خوانده بود.
مادورو نیز دیشب پس از اعلام نتایج اولیه انتخابات که حاکی از پیشتازی و پیروزی او بود، در سخنانی در جمع حامیانش در مقابل کاخ ریاست جمهوری در کاراکاس، پاسخ مایلی را داد و او را روان پریشی دانست که از درد و رنج دادن به مردم خود لذت می برد.
کنایه مادورو به اعمال سیاست های راست افراطی در دولت خاویر مایلی و فشار فزاینده این سیاست ها روی مردم آرژانتین بود که طی ماه های گذشته بسیاری از آنها را برای اعتراض به خیابان ها کشانده است.
مایلی حتی دیشب و همزمان با پایان برگزاری انتخابات ونزوئلا در اقدامی خارج از عرف دیپلماتیک در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر) نوشت، “مردم ونزوئلا تصمیم گرفتند به دیکتاتوری نیکلاس مادورو کمونیست پایان دهند و دادهها حاکی از پیروزی کوبنده مخالفان است و جهان منتظر است که مادورو پس از سالها سوسیالیسم، بدبختی، انحطاط و مرگ، شکست خود را بپذیرد.”
https://www.pgnews.ir/?p=163988