خلیج فارس: طبق مطالعه اخیر دانشمندان، سیاره زمین به مدت کوتاهی به شاهد دومین قمر در آسمان خواهد بود. این «ماه موقت» سیارک کوچکی است که سامانه «هشدار نهایی برخورد با سیارکها (اتلس)» آن را کشف کرده است. سامانه اتلس، یک سیستم بررسی نجومی و هشدار اولیه است که برای شناسایی و ردیابی اجرام کوچکتر در نزدیکی زمین به کار میرود و توسط ناسا و دانشگاه هاوایی تأسیس شده است.
سیارکی که نام آن ۲۰۲۴ PT ۵ گذاشته شده است، برای لحظهای کوتاه وارد مدار زمین میشود. محققان میگویند گرانش زمین، این سیارک را به سمت سیاره ما میکشد و فقط برای دو ماه، از ۸ مهر تا ۵ آذر (۲۹ سپتامبر تا ۲۵ نوامبر)، به شکل نعل اسبی به دور زمین میچرخد.
پژوهشگران معتقدند که این سیارک ممکن است از کمربند سیارکی آرجونا که شامل انواع مختلفی از سنگهای فضایی با مدارهای مشابه مدار زمین است، نشأت گرفته باشد. محاسبات نشان میدهد که این ماه کوچک در ژانویه ۲۰۲۵ و سپس بار دیگر در سال ۲۰۵۵ به مدار زمین بازخواهد گشت. در گذشته نیز سایر اجرام وارد مدار سیاره شدهاند، اما معمولاً چرخش خود را کامل نکردهاند و به عبارت دیگر، مانند یک قمر معمولی عمل نمیکنند.
هنگامی که آنها وارد مدار زمین میشوند، مانند PT ۵، ۲۰۲۴، به آنها «مینی قمر» میگویند. به گفته دانشمندان، در حالی که این رویداد توجه زیادی را به خود جلب کرده و نسبتاً نادر است، اما به دلیل کوچکی این سیارک با چشم غیرمسلح یا حتی با تلسکوپهای معمولی قابل مشاهده نخواهد بود. گفته میشود این سیارک جدود ۱۰ متر قطر دارد و به اندازه یک اتوبوس است.
https://www.pgnews.ir/?p=186435