58
رضا رئیسی
مسیر عسلویه به شیراز بیش از 12 شهرستان و مردمانش در استان بوشهر و استان فارس و همچنین برای تردد به استان هرمزگان نیز مورد استفاده قرار می گیرد که مردم جنوب امیدوارند در آینده بتوانند با خیال راحت، بدون دغدغه رانندگی کنند و به مقصد برسند و کمتر شاهد حوادث دلخراش باشند.
متاسفانه وضعیت این مسیر به خصوص از سیراف به شهرستان جم و از جم به فیروز آباد استان فارس مطلوب نمیباشد و خطرات بسیاری دارد و روزانه شاهد تصادف و حوادث دلخراشی هستیم که زندگی اهالی جنوب استان بوشهر و استان فارس را تحت الشاع قرار داده است.بهسازی و ارتقا ایمنی این مسیرها به خصوص سیراف به جم باعث حملونقل سریعتر تجهیزات، مواد اولیه و نیروی انسانی به صنایع گاز و پتروشیمی را تسهیل میکند و هزینههای لجستیکی را کاهش داده و بهرهوری صنایع منطقه را افزایش دهد و امنیت و پایداری انتقال محصولات گازی به بنادر صادراتی را بهبود میبخشد.
جم – سیراف شاهراه مهم اقتصادی و ارتباطی جنوب ایران
جاده جم – سیراف که از شاهراههای مهم اقتصادی و ارتباطی جنوب ایران بهشمار میآید، به دلیل تردد روزانه هزاران کارگر و مهندس از صنایع نفت و گاز، نقشی حیاتی در منطقه ایفا میکند.جاده جم به فیروزآباد نیز یکی از راههای مواصلاتی پر ترافیک میان ۲ استان بوشهر و استان فارس است که به نوعی مسیر ترانزیتی جنوب کشور محسوب میشود و هماکنون اجرای باند دوم این مسیر به کندی در دست اجرا است.
موضوع این جادهها بارها از تربیونهای نماز جمعه و رسانهها فریاده زده شده و ائمه جمعه جم و سیراف به شدت از وضعیت این محورها انتقاد نموده اند. این مطالبه حق و قانونی و از خواستههای مردمی است که در کنار صنایع بزرگ نفت و گازی، میزبانی شایسته بودهاند و درخواست کوچکی است برای اینکه با امنیت در مسیرها عبور کنند و از سوانح در امان باشد.شرکت های نفت و گاز و پتروشیمی باید در راستای مسئولیتهای اجتماعی فکری برای این محور کنند. محوری که روزانه صبح و عصر نیز هزاران نیروی خود از آن عبور می کنند.
در سطح ملی موضوع راههای جنوب پیگیری شود
عباس اعتمادیپور فعال سیاسی و اجتماعی شهرستان جم در گفتوگو با خبرگزاری فارس اظهار داشت: یکی از دغدغههای مهم و قابل توجه مردم شهرستان جم طی سالهای اخیر در حوزه راه و مسیرهای مواصلاتی است که نیازمند توجه جدی مسئولان است.وی افزود: بهسازی و ارتقاء ایمنی مسیرهای جم به سیراف و جم به ریز بسیار حائز اهمیت است و باید تلاشهای بیشتری صورت بگیرد.
اعتمادیپور بیان کرد: جاده جم به سیراف یکی از مهمترین مسیرهای ارتباطی شهرستان جم با صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و منطقه ویژه انرژی پارس است که از ایمنی مطلوبی برخوردار نیست.وی تصریح کرد: در ایام تعطیلات نوروزی حجم گسترده حضور مسافران نوروزی از استانهای دیگر برای رسیدن به سواحل خلیج فارس و جزیره کیش و قشم نیز از این مسیر است که میطلبد در سطح ملی پیگیر رفع مشکلات جاده جم – سیراف بود.
عضو هیئت مدیره خانه مطبوعات استان بوشهر با اشاره به جاده جم – ریز به عنوان یکی دیگر از زیرساختهای ارتباطی پراهمیت شهرستان است افزود: بهدلیل توسعه مناطق روستایی، صنعتی و گردشگری در این مسیر، انتظار میرود ارتقاء این محور و افزایش ایمنی آن در دستور کار قرار بگیرد.فعال سیاسی و اجتماعی شهرستان جم با اشاره به محور جم – فیروزآباد گفت: بخش زیادی از این مسیر در استان فارس واقع است که از نماینده مردم جنوب استان بوشهر در مجلس شورای اسلامی که رئیس کمیسیون انرژی مجلس نیز میباشد درخواست داریم با استفاده از اختیارات و توانمندیهای خود با مسئولان ملی و استان فارس برای اجرای کامل این محور تلاش نمایند.
اعتبار امسال شهرستان جم 392 میلیارد تومان است
مسعود تنگستانی فرماندار شهرستان جم اظهار داشت: اولویتهای توسعه شهرستان بهویژه در حوزه آموزش و بهداشت، راه و آب شناسایی شده و گامهایی نیز برداشته شده است. امسال بودجه شهرستان جم 392 میلیارد تومان میباشد که در این حوزهها و با اولویتبندی، محور اصلی تصمیمگیری ما در کمیته برنامهریزی است.وی افزود: رشد جمعیتی خاص جم، ایجاب میکند توسعه زیرساختی در این چهارحوزه با سرعت بیشتری دنبال شود.
نقاط حادثه خیز محور سیراف به جم و سه راهی چاهه در دست اقدام است
تنگستانی تصریح کرد: در جلساتی که با حضور نماینده مردم در مجلس، معاون عمرانی استاندار و مدیران صنعت، با هدف عملیاتیسازی فاز دوم طرح آبشیرینکن و رسیدگی به محورهای جنوب برگزار شد؛ تأمین اعتبار پروژههای راهسازی، از جمله رفع نقاط حادثهخیز محور سیراف – جم و سهراهی چاهه در دست اقدام قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه توسعه راههای ارتباطی در رونق اقتصادی و ارتقای سطح خدماترسانی تاثیر گذار است افزود: ضرورت دارد اجرای پروژههای عمرانی حوزه راه در شهرستان جم تسریع شود.فرماندار شهرستان جم با اشاره به پروژه راه جم به پالایشگاه گاز فجر جم گفت: پروژه راهسازی محور جم – پالایشگاه به عنوان یکی از طرحهای اولویتدار شهرستان، نقش مهمی در ارتقاء ایمنی تردد، کاهش تصادفات و بهبود دسترسی جادهای به مراکز صنعتی منطقه دارد.
تذکر جدی حجت الاسلام موسی احمدی به وزیر راه: جان مردم در جاده فیروزآباد – جم در خطر است
روز گذشته در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی، عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی، تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد که یکی از مهمترین آنها مربوط به حجت الاسلام موسی احمدی، نماینده مردم شهرستانهای کنگان، دیر، جم و عسلویه بود.حجت الاسلام احمدی در تذکری کتبی خطاب به وزیر راه و شهرسازی، با اشاره به وضعیت نامطلوب راههای حوزه جنوب استان بوشهر، بر لزوم رسیدگی فوری و جدی به جادههای حادثهخیز از جمله محور خطرناک “فیروزآباد – جم” تأکید کرد.
پروژه جاده جم – فیروزآباد با اعتبار 450 میلیارد تومان در حال طی فرایند مناقصه است
نعمت الله حاتمی رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جادهای شهرستان جم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان جم اظهار داشت: اصلاح نشستهای محور جم – سیراف با اعتبار ۲۷۰ میلیارد تومان و پیشرفت فیزیکی ۱۰۰ درصدی دارد.وی با اشاره به محور جم – ریز تصریح کرد: این پروژه برای تردد مردم بین دو بخش مرکزی و واقع شدن شرکت پالایش گاز فجر جم از اهمیت بالایی برخوردار است و پروژه محور جم – ریز با اعتباری بالغ بر 25 میلیارد تومان با پیشرفت فیزیکی 40 درصدی همراه است.حاتمی به پروژه بزرگ محور جم استان بوشهر به سمت فیروزآباد استان فارس اشاره کرد و خاطرنشان کرد: این پروژه با اعتبار 450 میلیارد تومان در حال طی کردن فرایند مناقصه است.
مسیر عسلویه به شیراز بیش از 12 شهرستان و مردمانش در استان بوشهر و استان فارس و همچنین برای تردد به استان هرمزگان نیز مورد استفاده قرار می گیرد. مسیری که مردم جنوب امیدوارند در آینده بتوانند با خیال راحت و بدون دغدغه رانندگی کنند و به مقصد برسند و کمتر شاهد حوادث دلخراش باشند.
منبع: فارس
https://www.pgnews.ir/?p=278509