خلیج فارس: مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: تریپس بر شیره بافت، برگ و میوه گیاه اثر مخرب دارد و کشاورزان باید مراقب شیوع این آفت باشند.
بهگزارش خلیج فارس، احمد سبحانی با بیان اینکه آفت تریپس در تمام طول سال میتواند محصول مرکبات را تحت تأثیر قرار دهد، اظهار کرد: این آفت هم از شیره بافت گیاه و شیره برگ گیاه و هم از میوه برای تغذیه استفاده میکند که تغذیهاش موجب میشود نقشهایی ایجاد و سطح فتوسنتزکننده کم شود و اگر از میوه تغذیه کند، چون پوشش میوه سفت و حالت کشسانی ندارد، در فرایند رسیدن میوه، دچار ترکیدگی شده و از نظر کمی و کیفی به باغدار خسارت میزند.
وی اضافه کرد: از جمله علائم این آفت، نقش و نگارهایی است که روی برگ و میوه ایجاد میکند که این نقوش روی میوه نظم مشخصی ندارد و یا در نزدیک محل اتصال میوه به درخت دایرههایی ایجاد میکند که خاصیت کشسانی میوه را از بین میبرد و موجب میشود هنگام رسیدن میوه دچار ترکیدگی شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان ادامه داد: اگر تغذیه روی برگ باشد، چون از شیره برگ تغذیه انجام میشود، میوه کم آب شده و سطح فتوسنتز کننده از طریق برگ کم و بر روی میوه تأثیر میگذارد و در هر صورت میوه دچار وزن کم و کیفیت پایین میشود.
وی افزود: با توجه به اینکه آفت تریپس در ماههای گرم سال بیشتر فعال است، باغداران از اواخر فروردین به بعد با آن سروکار دارند که باید تناوب مصرف سموم پیشنهادی کارشناسان را رعایت کنند که البته متأسفانه مبارزه زراعی خاصی ندارد، اما بهداشت باغ، تغذیه اصولی و آبیاری به موقع و مناسب تا حد زیادی میتواند از تأثیر آفت جلوگیری کند.
سبحانی اظهار کرد: مهمترین رکن در این آفت در هنگام مبارزه شیمیایی رعایت تناوب در سموم مصرفی است و اینکه در یک نوبت از هر سمی استفاده میشود، در نوبت بعدی از سمی استفاده شود که نحوه اثرش روی آفت هدف متفاوت باشد، چون با این اقدام از مقاومت این آفت به سموم شیمیایی جلوگیری میشود.
منبع: ایرنا