خلیج فارس:مجله اینترنتی فراز که در نقد حضور بدون ضابطه اتباع افغان در ایران مطلب منتشر میکند، در ادعایی تازه از سهم ناچیز ایرانیان از تختهای بیمارستانی کشور نوشت.
به گزارش«خلیج فارس» به نقل از برترینها؛شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴، زن یزدی برای درمان درد زانو، به مطب پزشکی در شهر مراجعه میکند و بدون آزمایش یا بررسی اولیه، تزریق پیآرپی روی او انجام میشود. نتیجه، یک عفونت شدید در کل بدن و شوک عفونی بود. چهارشنبه همان هفته، با وضعیت وخیم، به بیمارستان شهید صدوقی منتقل میشود. اما با وجود عفونت گسترده و افت پلاکت، پزشک اورژانس بیمار را همان روز مرخص میکند. صبح روز بعد، مادر وارد شوک میشود و بار دیگر به اورژانس بازمیگردد.
پزشکان میگویند: «تخت ICU نداریم، اگر میماند، اینجا تلف میشود.» در بخش ICU همان بیمارستان، بیماری افغانی ۲۱ روز بستری است و تختی برای مادر این دختر یزدی پیدا نمیشود. مجبورند او را با رضایت شخصی به بیمارستان خصوصی ببرند و برای هر شب ۲۲ میلیون تومان بپردازند. دردی دیگر، کنار درد بیمار. حالا مادر ۱۲ شب است که در آیسییو بستریست. عفونت بیشتر شده، گلویش را سوراخ کردهاند، کلیهها و کبد هم درگیر شدهاند. اما دختر هنوز امید دارد. امید به یک لحظه، یک نگاه، یک صدای آشنا از مادری که زندگیاش در انتظار یک تخت خاکستری مانده است.
تختهایی کمتر از «حداقل» جهان
آمار رسمی وزارت بهداشت میگوید که ایران حدود ۱۵۱ هزار تخت بیمارستانی فعال دارد؛ یعنی فقط ۱.۹ تخت به ازای هر هزار نفر جمعیت. این در حالیست که میانگین جهانی حدود ۳ تخت و در ژاپن یا کرهجنوبی حتی تا ۱۳ تخت میرسد. در بخش ICU، شرایط وخیمتر است. در حال حاضر کشور با کمبود ۱۲ هزار تخت ویژه مواجه است. یعنی هر روز بیمارانی مثل مادر این گزارش، میان مرگ و تخت، دست به دعا میبرند. برای درک بهتر وضعیت ایران به سرانه تخت بیمارستانی چند کشور اشاره میکنیم: ژاپن: ۱۳.۰۵ تخت، کره جنوبی: ۱۲.۲۷و آلمان: ۸.۰۵ تخت.
https://www.pgnews.ir/?p=258753