خلیج فارس:روزنامه “گاردین” (متمایل به حزب کارگر انگلیس)، در گزارشی نامزدی مسعود پزشکیان در انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری ایران را مورد توجه قرار داده و از او به عنوان تنها نامزد اصلاح طلب و گزینهای برای اعمال تغییراتی هر چند جزئی در فضای سیاسی و اجتماعی ایران نام برده است.
به گزارش«خلیج فارس» به نقل از عصرایران، در این مطلب که به قلم ” پاتریک وینتور” دبیر سرویس دیپلماتیک گاردین تحت عنوان” مبارزه سخت تنها نامزد اصلاح طلب” نگارش شده، آمده است:
تنها نامزد اصلاح طلب در انتخابات ریاست جمهوری ایران، یک پزشک ۶۹ ساله است که ۳ فرزندش را پس از مرگ همسرش – در یک تصادف رانندگی- به تنهایی بزرگ کرد.
او با یک نبرد سخت، اما نه غیرممکن روبرو میشود تا رای دهندگان سرخورده ایرانی را متقاعد کند که او فرصتی برای تغییر است.
مسعود پزشکیان، نماینده ۲۰ سال اخیر درمجلس، روز یکشنبه مجوز حضور در انتخابات آتی را از ۱۲ عضو شورای نگهبان قانون اساسی گرفت و تا انتخابات ۲۸ ژوئن (۸ تیر ۱۴۰۳) فرصت دارد تا در رقابت نامزدهای انتخاباتی حضور یابد. ۳ سال پیش هیچ اصلاح طلبی اجازه حضور در انتخابات ریاست جمهوری را نیافت.
بهترین شانس او این است که شکاف ایدئولوژیک بین پنج کاندیدای اصولگرای دیگر ادامه یابد و در نهایت رای آنها را تقسیم کند.
این جراح قلب از استان آذربایجان غربی از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴ وزیر بهداشت در دوره ریاست جمهوری سید محمد خاتمی بود و در آن دوره تلاش کرد خدمات درمانی روستایی را بهبود بخشد. وی پیش از این رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز بوده است.
پس از اینکه همسر و یک فرزندش را در یک تصادف رانندگی از دست داد، هرگز دوباره ازدواج نکرد. پسرش میگوید حتی زمانی که مادرش زنده بود، این پدر بود که برای خانواده آشپزی میکرد. او در روز ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری با همراهی دخترش در حالی که دست او را گرفته بود به عنوان نامزد ثبت نام کرد.
اگرچه او در پارلمان تجربه اندوخته است، اما آزمون اصلی او در مناظرههای تلویزیونی صورت میگیرد، جایی که او با ۵ سیاستمدار دیگر روبرو خواهد شد که دیدگاههای محافظه کارانه مشابهی دارند، از جمله تندروهای معروف.
۵ مناظره تلویزیونی قبل از روز رای گیری برنامه ریزی شده است که هر کدام ۳ ساعت و نیم طول میکشد.
پزشکیان پیشتر حمایت محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه اصلاح طلب و اکثر جریانات درون اردوگاه اصلاح طلب را به دست آورده است، اما بسیاری در ایران – به ویژه رای دهندگان جوان در مناطق شهری – از سیاست رویگردان شده اند.
حامیان این نامزد میگویند که او در جریان اعتراضات سال ۱۴۰۱ پس از مرگ مهسا امینی، از جمله درباره ادامه کار گشتهای پلیس امنیت اخلاقی، از دولت انتقاد کرده است.
اما مخالفان رژیم میگویند حضور او در انتخابات برای افزایش مشارکت طراحی شده است و ادعا میکنند که او در نهایت در صورت لزوم از حجاب حمایت میکند. منتقدان و مخالفان همچنین او را متهم به داشتن افکار تجزیه طلبانه میکنند؛ اتهامی که به دلیل ارتباط او با آذریها مطرح شده است.
گفته میشود که نظام سیاسی امیدوار است با حضور یک اصلاح طلب در میدان، مشارکت مردم به بالای ۵۰ درصد برسد. همچنین شانس دور دوم را افزایش میدهد که اگر هیچ نامزدی بیش از ۵۰ درصد آرا را در دور اول کسب نکند، لازم است.
دو نامزد پیشتاز دیگر عبارتند از محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس و سعید جلیلی، مذاکره کننده سابق مخالف برجام.
سه کاندیدای دیگر عبارتند از علیرضا زاکانی، شهردار اصولگرای تهران، مصطفی پورمحمدی، از یاران قدیمی رئیسی و امیرحسین قاضی زاده هاشمی، رئیس بنیاد شهید.
با وجودی که ۴ زن نام خود را برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری ثبت کرده بودند، اما صلاحیت هیچ یک از آنها از سوی شورای نگهبان احراز نشد.
https://www.pgnews.ir/?p=144475
1 دیدگاه
عزیز دل برادر خلیج جان
تو این مدت ۴۵ سال از اصلاح طلب و اصول گرا چه دیدی؟
جز اینکه مردم رو تو صحنه گذاشتن و خودشون ثمره انقلاب رو برداشت کردند؟