خلیج فارس: یک پزشک آمریکایی- فلسطینی که روز چهارشنبه به همراه جمع دیگری از معترضان به سیاست آمریکا در قبال اسراییل، ضیافت افطاری جو بایدن در کاخ سفید را ترک کرده، گفت که “به دلیل احترام به جامعه فلسطینی” پس از زدن حرف هایش به بایدن، ضیافت افطاری او را ترک کرده است.
به گزارش عصرایران، “طائر احمد” یک پزشک اورژانس در شهر شیکاگو آمریکا که اوایل سال جاری به غزه سفر کرده، در مصاحبه ای با شبکه خبری “سی بی اس” دلایل ترک اعتراضی ضیافت افطاری جو بایدن در کاخ سفید را تشریح کرد.
او گفت که در ضیافت افطاری کاخ سفید اولین باری بود که آقای بایدن مستقیما از افرادی که پس از 7 اکتبر تجربه سفر به غزه را داشته اند، روایت مصائب فلسطینی های ساکن غزه را شنیده است.او گفت که بایدن از او خواسته که ابتدا صحبت کند و او تجربیات خود را در دو شهر “خان یونس” و “رفح” در نوار غزه شرح داد و به آقای بایدن گفت که هیچ راهی وجود ندارد که اسراییل بتواند با خیال راحت به منطقه رفح در جنوبی ترین نقطه نوار غزه حمله کند، جایی که بیش از یک میلیون فلسطینی آواره از زمان آغاز جنگ غزه به این منطقه کوچ کرده و در آنجا پناه گرفته اند.
احمد گفت: “و سپس به خاطر احترام به جامعه ام (فلسطینی ها) که عزادار وغمگین است و کسانی که واقعا می خواهند شنیده شوند و در تمام این مدت احساس سکوت و محرومیت کرده اند، عذرخواهی کرده و جلسه افطاری را ترک کردم.
احمد گفت اما قبل از ترک ضیافت نامه ای از یک کودک یتیم 8 ساله در رفح به آقای بایدن داده است که در آن نامه آن کودک فلسطینی از رییس جمهوری آمریکا خواسته تا اجازه تهاجم اسراییل به رفح را ندهد.
احمد گفت که او این دعوت را پذیرفت زیرا “من فکر می کنم در حال حاضر بسیاری از ما احساس فوریت و وحشت جدی در مورد آنچه در غزه در حال وقوع است، و به ویژه در مورد حمله احتمالی به رفح که ممکن است رخ دهد، داریم.”
او گفت: “به نظر من یک نفر وجود دارد که شاید بتواند تغییری ایجاد کند و بتواند جلوی آن را بگیرد و آن پرزیدنت بایدن است.”
احمد گفت که او احساس می کند که بایدن به اندازه کافی برای جلوگیری از ادامه تهاجم برنامه ریزی شده اسراییل به غزه کاری انجام نمی دهد و این تنها او نیست که چنین احساسی دارند بلکه بسیاری نیز بر این باورند.
احمد گفت که او با اعضای هیات کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل صحبت کرده است، “و همه آنها معتقد بودند که اگر کاخ سفید تصمیم بگیرد که رفح را خط قرمز قرار دهد، جنگ فردا متوقف خواهد شد. این فقط مستلزم این است که پرزیدنت بایدن بگوید: “تحت هیچ شرایطی چنین حمله ای نباید اتفاق بیفتد.”
احمد گفت که از قبول دعوت و رفتن به ضیافت افطاری کاخ سفید احساس راحتی می کند زیرا می دانست که سایر شرکت کنندگان نیز می توانند وضعیت وخیم غزه را برای بایدن و معاون او کامالا هریس شرح داده و بر تصمیم آنها تاثیر بگذارند.
او گفت که در ابتدا مطمئن نبود که میخواهد جلسه را به نشانه اعتراض ترک کند، اما ” وقتی بایدن در اولین اظهارنظرهای اولیهاش حتی از غزه یا فلسطین نامی نبرد، احساس کردم که باید خارج شوم و لازم بود حداقل درد و رنجی را که کل جامعه فلسطینی آمریکایی احساس میکند بیان کنم.”
احمد ادامه داد: من از طرف آنها صحبت نمی کنم، من فقط یک آمریکایی فلسطینی تبار هستم. اما این واقعیت که هیچ آمریکایی فلسطینی تبار دیگری در اتاق حضور نداشت و بسیاری از مردم در حال حاضر رنج میبرند، برای من مهم بود که حداقل با این درد ارتباط برقرار کنم و از رییس جمهور دور شوم، همانطور که احساس میکردیم او از ما دور شده است.”
احمد افزودعلیرغم خطرات فراوان، قصد دارد به غزه بازگردد. او گفت آخرین باری که در غزه بود، دید که ارتش اسراییل به بیمارستانی که خانوادهها در آن پناه گرفته بودند، حمله کردند.
احمد گفت: “توجه به این مهم است که ارتش اسراییل این کار را با چندین بیمارستان انجام داده است. این فقط یک حادثه یک باره نیست. بنابراین آنچه که من دیدم، خانواده هایی در این بیمارستان ها بودند. کودکانی که در حال بازی کردن در اطراف بودند. من بچه هایی را دیدم که تحت تاثیر این جنگ قرار گرفته بودند، آنها زخمی شده بودند، آنها آسیب دیده بودند … میتوانم بیمارستان بعد از بیمارستان فهرست کنم. و این واقعا چیزی است که من را به بازگشت به غزه فرا می خواند، فهمیدن این موضوع که این مردم در نوار غزه تحت فشار و درد بسیار زیادی هستند، از جمله کارکنان مراقبتهای بهداشتی، از جمله امدادگران. و اگر افرادی مثل ما نیستند که قرار است در کنار آنها بایستند زیرا تمام دنیا به آنها پشت کرده است، پس چه کسی این کار را انجام می دهد؟”
احمد همچنین گفت که هرگز نشانه ای از فعالیت حماس در بیمارستان ها ندیده است.