خلیج فارس:در دور جدید مسمومیتهای الکلی تا کنون ۲۶ نفر جانباختهاند، ۲۶ نفر به همین سادگی!
به گزارش«خلیج فارس» به نقل از برترینها؛ در دور جدید مسمومیتهای الکلی تا کنون ۲۶ نفر جانباختهاند، ۲۶ نفر به همین سادگی! آماری هولناک که کسی در این روزهای پرهیاهو به آن اعتنا نکرده است. مسمومیت الکلی البته پیش از این هم رخ داده بود و حالا از رشت تا اراک و تبریز را گرفتار خودش کرده، نکته اما اینجاست که نه در رسانههای رسمی و نه در میان مسئولین، این مسمومیتها به اندازه کافی موج ایجاد نکرده، انگار حرف زدن از مشروبات الکلی را همترازِ مشروعیت دادن به آن میدانند.
کاربری در توییتر نوشته بود که سینمای ایران در تمام این سالها بارها و بارها در مضرات مواد و شیشه فیلم ساخته اما هیچوقت نزدیک مشروبات هم نشده، به تازگی البته در میان کاراکترهای نمایش خانگی، مشروب خوردن هم دیده میشود اما این امر در حد یک تزئین بیشتر نیست و همچنان از مشروب صحبت نمیشود!
همین صحبت نشدن و ممنوعه ماندن، فضای گردش مالی مرتبط با مشروبات الکلی را پر از ابهام کرده و حالا در اتفاقی عجیب برخی از کاربران که به هر حال نماینده افکار عمومی موجود در جامعه هستند گمان میکنند که اصلا این مسمومیتها احتمالا عمدی است! چیزی که رسمی نشده، بستر مناسبی برای بروز هرگونه شایعه است. از آن طرف البته بخشهایی از افکار عمومی با لعن و نفرین، مرگ بر اثر مشروب را یک مرگِ خفیف قلمداد میکنند، آنها در واقع با این گزاره قضاوت میکنند، کسی که مشروب میخورد به یک فعل حرام دست زده، پس شایسته مرگ است.
واقعیت اما این است که بخشهای قابل توجهی از جوانان و حتی نوجوانان در دورهمیها و مهمانیها از مشروبات الکلی استفاده میکنند و حتی در سالهای اخیر در میان خانوادهها هم این امر شایع شده است.
نمود و شاهد دیگری بر ماجرا، مثلا حجم ترانههاییست که تاکید بر سرخوشی و مستی دارند و میزان شنیده شدن آن در میان مردم زیاد است، در واقع این قسم از ترانهها نمود بخشی از سبک زندگی گروهی از مردم است که خلاف آموزههای رسمی از مشروبات الکلی استفاده میکنند و چون بازار رسمیای در این زمینه وجود ندارد، گاها با جان خود بازی میکنند. این که این مسیر به کجا ختم خواهد شد شاید بیشتر از هر چیز بستگی به این دارد که تا کجا قرار است “تابو” بماند.
کاربران هم نظراتی دارند
سولماز نوشت: نوروز ۱۴۰۲ تا انتهای تابستونش یا شاید بیشتر این مشکل اغلب بیمارستانهای کرج بود. جوری که به گفته همکاران هماهنگ کننده اهدای عضو مرگهای مغزی کرج داشت اهدای عضو کشور رو ساپورت میکرد. حالا همون سیاهی و نکبت در شهرهای شمالی و تبریز. آیا گرفتن این باند سیاه انقدر سخته؟
هومن معتقد است: وقتی چیزی انقدر سریع شایع میشه پس نیاز به رسیدگی فوری داره. درسته این عمل تو کشور ما خلاف قانونه ولی وقتی تلفات جانی داره پس بهتره به عنوان یک پرونده مهم بهش نگاه کرد تا خدایی نکرده جون هموطنی به خطر نیوفته.
و مینا: در طول این هفته خیلی از شهرهای شمالی درگیر این مسئله بودن، عین ویروس شهر به شهر داره میره جلو. مطمئنم روزهای دیگه هم همینطور آمار مرگ و میر و کوری و از دست دادن کلیه زیاد و زیادتر میشه…
https://www.pgnews.ir/?p=191854