خلیج فارس: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: از آغاز پویش ملی غربالگری فشارخون و دیابت در بوشهر، چهار هزار و ۲۰ بیمار فشارخون بالا و دیابتی در استان شناسایی شدهاند.
بهگزارش خلیج فارس به نقل از خبرگزاری صداوسیما، دکتر قاسم برجویی فرد در نشست با خبرنگاران بیان کرد: تا کنون بهطور میانگین بالای ۶۰ درصد از جمعیت هدف این استان شامل افراد بالای ۱۸ سال و تمام زنان باردار در پویش ملی غربالگری دیابت و فشارخون بالا شرکت کردهاند.
وی ادامه داد: ۴۵۵ هزار و ۶۶۸ نفر از جمعیت استان بوشهر در پویش ملی غربالگری دیابت و فشارخون بالا شرکت کردهاند که شمار افراد مشکوک دیابتی هزار و ۷۰۲ بیمار بوده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر عنوان کرد: استان بوشهر از استانهای پیشتاز در این پایش بوده است بهگونهای که در بین ۵۳ دانشگاه علوم پزشکی کشور رتبه هفتم را به خود اختصاص داده است.
به گفته وی شهرستانهای تنگستان، دشتستان و دشتی به ترتیب در رتبههای اول تا سوم بیشترین تعداد افراد غربالگری شده در این پویش قرار دارند.
دکتر برجوییفرد یادآور شد: مهلت برگزاری این پویش ملی تا ۱۵ دیماه است که از هم استانیها انتظار داریم با توجه به اهمیت آن برای سلامتی افراد و اعمال نگاه پیشگیرانه سلامتی و بهداشتی، در این طرح مشارکت کنند.
وی گفت: کسانی که خودشان امکان فشارخون گیری دارند و قند خون آنان در ۶ ماه گذشته اندازهگیری شده میتوانند بهصورت غیرحضوری و با مراجعه به سامانه اینترنتی به نشانی OP.SALAMAT.GOV.IR اطلاعات خود را ثبت کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در زمان حاضر برنامه سلامت خانواده که پیشاز این با نام پزشکی خانواده اجرا میشد در ۵ شهر استان بوشهر دست اجراست و پرونده الکترونیک و نسخهنویسی الکترونیک در دستور کار قرار گرفته است تا درمان افراد هدفمند شود.
وی افزود: این طرح برای اولین بار در شهر برازجان آغاز شد و در حال حاضر با روند خوبی در حال انجام است و با توجه به اولویتهایی که وزارت خانه اعلام کرده، در حال اجرای طرح در شهرهای مختلف استان هستیم و امیدواریم تا پایان سال این طرح در بوشهر نیز اجرا شود.
دکتر برجوییفرد اظهار کرد: تحقق پوشش همگانی سلامت، ارتقای سطح سلامت جامعه و افزایش دسترسی عادلانه از جمله اهداف طرح سلامت خانواده است تا دسترسی به خدمات بهداشتی درمانی برای همه افراد با کمترین هزینه محقق شود.
وی اضافه کرد: مزایای برنامه سلامت خانواده، ارائه خدمات مراقبتی مستمر، ارائه خدمات بهداشتی و درمانی از سوی پزشک عمومی و متخصص و کاهش هزینههای درمان و بستری در بیمارستان است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در ادامه، به «پویش بر مدار سلامت» اشاره کرد و گفت: پویش بر مدار سلامت، دیگر طرحی است که در استان بوشهر حال اجراست و از سال گذشته که آغاز شده چندین خانه بهداشت افتتاح شده و در هفتههای آینده، نیز هر هفته یک مرکز بهداشتی افتتاح خواهد شد.
وی در بخش دیگر سخنان خود گفت: متأسفانه در استان بوشهر، حدود ۲۵۰ کودک سوءتغذیه شدید و حدود هزار و ۲۰۰ کودک نیز سوءتغذیه دارند.
دکتر برجوییفرد عنوان کرد: در دولت سیزدهم با تعاملی که بین وزارت بهداشت و وزارت رفاه برقرار شد، اسامی کودکان دارانی سوء تغذیه را به دولت دادهایم و در زمان حاضر برای حدود ۶۵۰ نفر از این کودکان ماهیانه بین ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومان به حساب خود شخص واریز میشود.
وی همچنین گفت: ممکن است کودکانی دچار سوءتغذیه باشند که تا به حال شناسایی نشدهاند، این کودکان به ما معرفی شوند تا از سال آینده کمکهای مالی به آنها نیز انجام شود، همچنین در حال پیگیری برای تخصیص بودجهای برای موارد درمانی و مصرف مکمل برای این کودکان هستیم.
در این آیین، خبرنگاران بوشهری شرکتکننده در نشست خبری معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، سلامت خود را از نظر قند خون و پرفشاری خون بررسی کردند.
پویش ملی سلامت با شعار« آگاهی زودتر مراقبت مؤثرتر» از ۲۰ آبان ماه آغاز شده و تا ۱۵ دیماه ادامه دارد.