به گزارش خلیج فارس؛ پس از پایان ماه معنوی و پر خیر و برکت رمضان و فرارسیدن عید سعید فطر، مؤمنان و روزهداران ، با شکرگزاری به درگاه یزدان پاک پاداش معنوی خود را از درگاه پروردگار یگانه مسئلت میکنند.
آیینهای ویژه عید فطر که برگرفته از اعتقادادت مذهبی و ریشه در باورها و فرهنگ مردم دارد در بسیاری از مناطق کشور دارای وجوه مشترک است و در برخی مناطق از جمله استان بوشهر آیینهای سنتی نیز برای جشن گرفتن این آیین به آن افزوده شده است .
پس از یک ماه حضور در ضیافت الهی و اعتراف به بندگی و طلب آمرزش و عرض نیاز و تمنا به درگاه خداوند، روز عید که روز توفیق بر طاعت و اطاعت، توبه و تهذیب نفس و ذکر و یاد محرومان و گرسنگان است فرا میرسد.
در آیین عید تلخو که در روز عید فطر برگزار می شود کسانی که در از ماه رمضان سال گذشته تا امسال عزیزی از دست داده اند مراسم میگیرند و مردم با حضور در این مراسم و پذیرایی با مسقطی یا رنگینک یاد آن زنده یاد را گرامی و با بازماندگانشان همدردی می کنند.
همچنین رفتن به آرامستان ها و خواندن فاتحه برای درگذشتگان یکی دیگر از آیین هایی است که مردم استان بوشهر آن را بجا می آورند.
در روز عید فطر، پس از نماز عید نوازندگان دم دم سحری، دمام بر دوش، در کوچه ها راه می افتند و با ماه رمضان خداحافظی می کنند و بر در هرخانه ای، چند لحظه می ایستند به صاحبخانه و اهل منزل، عید مبارک می گویند.
صاحب خانه نیز به خاطر تشکر از نوازندگان که یک ماه درسحرگاه برای خوردن سحری، آنها را بیدار کرده اند، به عنوان تبرک یا عیدی، وجه نقد، شیرینی و یا آذوقه ای که در منزل دارند، به آنها می دهند.
دادن هدیه و گرفتن آن نه به خاطر حق الزحمه است بلکه از قدیم این عیدی دادن مرسوم بوده و هیچ اجباری در آن نیست.
نوازندگان نیز عیدی و آذوقه ای که به دست آورده اند را برای مصرف خود استفاده نمیکنند و همه آنها و یا قسمتی از آنها را به مردم نیازمند و مستحق میدهند.