خلیج فارس: جنگندههای پنهانکار اف -۳۵ای لایتنینگ ۲ نیروی هوایی آمریکا در حال حاضر برای شلیک بمبهای هستهای B ۶۱ – ۱۲ تایید شده اند و در واقع از ۱۲ اکتبر ۲۰۲۳ این قابلیت را دارا بوده اند.
به گزارش روزیاتو، این خبر غافلگیر کننده که توسط دفتر برنامه مشترک اف -۳۵ (JPO) اعلام شد، صبح جمعه گذشته از سوی پنتاگون علنی شد. راس گومیر سخنگوی JPO اظهار داشت که این گواهی نامه در واقع ماهها قبل و بسیار جلوتر از برنامه اعطا شده است.
این بدان معناست که F – ۳۵ Aها در حال حاضر پلتفرمی “با قابلیت دوگانه” محسوب میشوند که در هر دو جنگ متعارف و هستهای قابل استفاده هستند- در نقش ثانویه حمل دو B ۶۱ – ۱۲ به صورت داخلی و استفاده از مجموعه سنسورها و لینکهای داده اسکن زمینی آن برای هدف گیری دقیقتر بمب نسبت به دیگر هواپیماهای با قابلیت حمل B ۶۱.
علاوه بر این، در حالی که نیروی هوایی آمریکا از مدتها پیش جنگندههای معمولی F – ۱۵ E و F – ۱۶ را با “سیم کشی N” ضروری برای به کارگیری سلاحهای هستهای به کار گرفته است، F – ۳۵ A اولین جنگنده پنهانکار مجهز به این فناوری است.
برخلاف جنگنده رادارگریز اف -۲۲ رپتور با تخصص در نبردهای هوا به هوا، اف -۳۵ای همواره به عنوان پلتفرمی با قابلیت بر عهده گرفتن ماموریت هستهای تاکتیکی جنگندههای اف -۱۶ را که قرار بود جایگزین آن شود، در نظر گرفته میشد. با این حال، پیاده سازی این قابلیت – با سیم کشی و لینکهای داده لازم برای استفاده از ویژگیهای پیشرفته بمب هستهای جدید B ۶۱ – ۱۲ – با یک برنامه ارتقای گسترده (و بسیار گران قیمت) به نام بلاک ۴ همراه بود.
علاوه بر این، نیروی هوایی ایالات متحده اعلام کرده است که قابلیت هستهای به دریافت بسته کامل ارتقا بلوک ۴ وابسته نیست و این گواهی برای “همه” F – ۳۵ها در انبارهای نیروی هوایی اعمال خواهد شد. با این حال، F – ۳۵ برای بمبهای قدیمیتر B ۶۱ – ۳ یا B ۶۱ – ۴ که با B ۶۱ – ۱۲ جایگزین میشوند، مجوز تایید دریافت نکرده است.
در حالی که پنهانکاری به معنای نفوذناپذیری نیست – تاکتیکهایی برای مبارزه با جنگندههای پنهانکار وجود دارد – یک جنگنده پنهانکار به طور چشمگیری شانس بیشتری برای رسیدن به هدف خود برای کوبیدن یک بمب جاذبهای و بازگشت به پایگاه نسبت به یک جنگنده غیر پنهانکار دارد، که قطعاً از فاصله بسیار دورتر شناسایی خواهد شد (مگر اینکه رادارهای دشمن قبلاً به طور کامل سرکوب شده باشند).
توانایی هستهای اف -۳۵ شکایتهای گروههای محلی مخالف پایگاههای جدید اف -۳۵ به ویژه در ورمونت را برانگیخته است، زیرا این پایگاهها بر برنامههای هدف گیری هستهای روسیه و چین تاثیر خواهند گذاشت. یک لایه ابهام وجود دارد، زیرا پنتاگون فاش نمیکند که کدام یک از اسکادرانهای جنگنده هایش برای ماموریتهای شلیک هستهای آموزش دیده و تجهیز شده اند. با این حال، باید در نظر داشت که در حال حاضر صدها جنگندههای با قابلیت هستهای F – ۱۵ و F – ۱۶ در پایگاههای سراسر ایالات متحده پراکنده شده اند، بنابراین F – ۳۵ خطر جدیدی در این زمینه ایجاد نمیکند.
https://www.pgnews.ir/?p=92521