خلیج فارس: تلویزیون بعد از چند سال مقاومت در برابر بهرهگیری از ظرفیت چهرهها، در مواجهه با بحران مخاطب، ناگزیر دست به دامان محمدرضا گلزار شده است؛ آیا «پاندولیگ» میتواند متضمن آشتی مخاطبان با سیما باشد؟
به گزارش خلیج فارس؛ محمدرضا گلزار در سالهای اخیر به جهت فعالیتهای متفاوتش و حضور در بیلبوردهای تبلیغاتی در سطح شهر، همواره منتقدان بسیاری داشته و با حاشیههای زیادی مواجه شده است. او که چندی سالی میشود در فیلم و سریال جدیدی مقابل دوربین قرار نگرفته و خبرسازیهایش یا به واسطه حواشی ازدواج پرزرق و برقش بوده و یا به واسطه ورودش به عرصه مدیریت ورزشی!
او حالا قرار است برای سومینبار در جایگاه مجری در برنامه «پانتولیگ» حضور پیدا کند، مسابقهای که بعد از تجربه «برندهباش» یک بار دیگر پای این چهره پرحاشیه دنیای «شهرت» را به قاب تلویزیون باز میکند. بازگشتی که با یادآوری اصرار مدیران دوره جدید تلویزیون به مبارزه با سلبریتیگرایی و لزوم عبور از چهرهسالاری در سالهای اخیر، میتوان رگههایی عیان از یک عقبنشینی را هم در آن مشاهده کرد!
به همین دلیل هم توافق حاصل شده میان محمدرضا گلزار و مدیران تلویزیونی برای بازگشت به دوران همکاری به امید جذب مخاطب بیشتر را میتوان معاملهای پرریسک برای هر دو طرف دانست. اگر «پانتولیگ» هدف اصلی یعنی جذب مخاطب بالا و جریانسازی به نفع تلویزیون را محقق نکند، هم گلزار یک شکست دیگر را تجربه کرده و هم مدیران تلویزیون با این چالش مواجه میشوند که بدون هیچ دستآوردی از مهمترین شعار خود عقبنشینی کردهاند!
این روزها برنامه «پانتولیگ» در دست تولید است و باید دید آیا گلزار میتواند با سومین تجربهاش در حوزه اجرا تجربه موفقتآمیزی برای خود رقم بزند یا خیر؟
در آستانه پخش این مسابقه تلویزیونی، در این گزارش میتوانید روایت «فرارو» از کارنامه پرفرازونشیب محمدرضا گلزار را بخوانید.
روایت اول؛ سوپراستار یا بازیگر پرطرفدار؟
شاید عدهای از محمدرضا گلزار به عنوان یک بازیگر سوپراستار یاد کنند؛ درواقع اینکه نام گلزار در مقطعی به عنوان یکی از بازیگران پرطرفدار در میان مردم شنیده میشد، تا حدودی درست است. اما اینکه از او به عنوان یک نمونه تمام عیارِ سوپراستار در سینمای ایران یاد کنیم، درست نیست. چراکه سوپراستار کسی است که یک تنه به فروش فیلم در گیشه کمک کند و مردم را به سالنهای سینما بکشاند این ویژگی تنها در مقطعی کوتاه از فعالیت سینمایی گلزار محقق شده بود.
گلزار از اوایل دهه ۸۰ در دسته بازیگران پرمشغله قرار داشت که معمولا هر سال یک فیلم جدید با بازیِ او روی پرده سینماها نقش میبست. ناگفته نماند که او پیش از اینکه بازیگری را تجربه کند، با گروه موسیقیِ آریان به عنوان گیتاریست همکاری داشت و در سال ۷۹ برای اولینبار در فیلم «سام و نرگس» ساخته ایرج قادری مقابل دوربین قرار گرفت.
این فیلم شروعی برای فعالیتهای گلزار در سینمای ایران بود که در این مسیر بماند و حالا او را به عنوان یکی از بازیگران معروف با دستمزدهای بالا بشناسیم. این بازیگر در طول سالهای فعالیتاش، با کارگردانهای صاحبنامی، چون فریدون جیرانی، حمید نعمتالله، زندهیاد کیومرث پوراحمد، بهمن فرمانآرا و… همکاری داشته است و از جمله نقشهای متفاوت او میتوان به فیلمهای «بوتیک» و یا نمونه متأخرتری همچون «مادر قلب اتمی» اشاره کرد.
همچنین او در فیلم «توفیق اجباری» ساخته محمدحسین لطیفی، نقش خودش را با عنوان محمدرضا گلزار بازی کرد که چالشهای زندگیِ یک بازیگر سرشناس را نشان میداد.
آخرین نقشآفرینیِ گلزار در سینما فیلم «ما همه با هم هستیم» است که در سال ۹۸ اکران شد و در شبکه خانگی هم بعد از مجموعه «گیسو» در سریال جدیدی حضور نداشته است. اما این بازیگر در چند سال اخیر نشان داد که علاقهمند است حوزههای دیگری غیر از بازیگری، مثل اجرا را هم تجربه کند.
روایت دوم؛ اولین تجربه در عرصه اجرا
گلزار از سال ۹۷ و با برنامه «برنده باش» به عرصه اجرا ورود کرد. خبری که خیلی زود به صدر اخبار تبدیل شد و همه منتظر بودند تا ببینند این بازیگر در حوزه اجرا چطور ظاهر میشود.
بعد از پخش برنامه «برنده باش» عدهای به شیوه اجرای او نقد داشتند و تعدادی دیگر هم تحسیناش میکردند. اما در مجموع پخش «برنده باش» با استقبال مخاطبان همراه شد و در زمستان ۹۷ با ۴۸ درصد بیننده، دومین برنامه پرمخاطب تلویزیون لقب گرفت و همچنین در نوروز ۹۸ در جایگاه دومِ پربینندهترین برنامهها شناخته شد.
این برنامه از شبکه سه پخش و با شعار افزایش میزان مطالعه، آگاهی و اطلاعات عمومی مردم تولید شد. برنامه «برنده باش» با طرح ۱۵ سوال، مبالغی تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان به شرکتکنندگان اهدا میکرد.
اما در اردیبهشت سال ۹۸ بنا بر انتشار حکم فقی آیتالله مکارم شیرازی در خصوص شباهت ساز و کار این برنامه با قمار، پخش «برنده باش» با حاشیههایی مواجه شد.
مدتی بعد هم رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمایشاتی در قالب نقد درباره تولید برنامههای بختآزمایی داشتند که در انتها «برنده باش» از کنداکتور شبکه سه حذف شد. گلزار بعد از این برنامه دیگر در تلویزیون دیده نشد و با برنامه دیگری در شبکه خانگی به دنیای اجرا بازگشت.
روایت سوم؛ شکست خانگی با «هفت خان»
بعد از اتفاقاتی که برای برنامه «برنده باش» رقم خورد، گلزار پیشنهاد اجرا برای برنامه «هفت خان» در پلتفرم نماوا را پذیرفت. او که تجربه خوبی در جذب مخاطبان با برنامه «برنده باش» داشت، اینبار با برنامه «هفت خان» موفق نشد مخاطبان قابل توجهی را با خود همراه کند و به شوخیهای محدود با شرکتکنندگان بسنده میکرد.
برنامه «هفت خان» تفاوت زیادی با «برنده باش» نداشت و شرکتکنندگان در حوزه اطلاعات عمومی با یکدیگر به رقابت میپرداختند و هر کدام از شرکتکنندهها که میتوانستند مراحل مختلف را پشتسر بگذارند، ۱۰۰ میلیون تومان دریافت میکردند.
این برنامه با اینکه با هزینه بیشتری تولید شد و دستمزد بسیار بالای گلزار هم برای اجرای آن سر زبانها افتاد، اما نتوانست آنطور که باید مخاطبان را به خود جذب کند.
روایت چهارم؛ دورخیز پرریسک با «پانتولیگ»
اسفند سال گذشته خبر رسید که گلزار قرار است یکی از برنامههای تحویل سال تلویزیون را اجرا کند. اما به سرعت با منتشر شدن استوریِ این بازیگر در شبکه اجتماعی اینستاگرام، تکذیب شد.
بعد از مدتی و اواسط مرداد ماه باز هم خبر بازگشت گلزار با برنامهای جدید در تلویزیون در رسانهها منتشر شد و براساس اخبار اعلام شده در این زمینه قرار است او برنامه «پانتولیگ» را اجرا کند که از شبکه سه پخش خواهد شد.
این برنامه متفاوت از دو برنامه قبلی است که گلزار اجرایشان را برعهده داشته است. محوریت اصلیِ «پانتولیگ» که این روزها در دست تولید قرار دارد، بازی پانتومیم است و تهیهکنندگی آن را جواد فرحانی برعهده دارد. همچنین این مسابقه قرار است همزمان با شبکه سه، از پلتفرم روبیکا هم منتشر شود.
شاید محوریت برنامه «پانتولیگ» که بر مبنای بازی پانتومیم است، باز هم بتواند تجربه موفقیت آمیز برنامه «برنده باش» را برای گلزار رقم برند و مخاطبان زیادی به تماشای این برنامه بنشینند.
منبع: فرارو
https://www.pgnews.ir/?p=56621
1 نظر
سلامهنرمندملیوباتجربهوباشخصیتومجریکاربلد