خلیج فارس: فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی مازندران – ساری گفت: امروز با دستور دادستان مرکز استان، بخش پارکینگ و باجه غیرقانونی اخذ وجه در مجتمع گردشگری الیمالات پلمب و دستور داده شد با مسببان قطع ۴ هزار اصله درخت در این طرح، برخورد و خسارت وارده اخذ شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، چند روزی است که موضوع از قطع و نابودی بیش از 4 هزار اصله درخت به منظور ساخت پارکینگ طرح گردشگری سد الیمالات شهرستان نور در فضای مجازی دست به دست میشود و بهویژه کنشگران و فعالان حوزه محیط زیست و منابع طبیعی را به واکنش واداشته است.
البته شایعه شده است که مالک و سرمایهگذار طرح گردشگری مجوز اولیه برای این اقدام را دریافت کرده، ضمن آنکه آغاز فعالیتهایش نیز از دو ماه پیش بوده است!
محمد داسمه؛ فعال محیط زیست از اهالی رسانه و دغدغهمندان حوزه میحط زیست و منابع طبیعی ایران خواسته است اجازه ندهند که فرصتطلبان و تخربیگران از تعطیلات نوروز برای نابودی جنگل های ارزشمد هیرکانی سوءاستفاده کنند.
این فعال محیط زیست اعلام کرده که 4 هزار اصله درخت جنگلی و نهال در این طرح پاکتراشی شده و 30 تا 40 هزار تن خاک ارزشمند نیز در جنگل الیمالات نابود شده است.
داسمه از ریاست قوه قضائیه نیز خواسته است که در خصوص این تخریب وسیع، دستور عاجل صادر کرده و سکوت نکند.
پیمانکار بدون مجوز جنگلتراشی کرده
در همین زمینه سرهنگ مجید ذکریایی؛ فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی مازندران – ساری دقایقی پیش به خبرنگار تسنیم گفت: پیمانکار بدون مجوز اقدام به احداث پارکینگ کرده است که ما مطلع شدیم و ورود پیدا کردیم و جلوی کارشان را گرفتیم.
سرهنگ ذکریایی ادامه داد: امروز شنبه، چهارم فروردین نیز محمد کریمی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز مازندران دستور دادند باجه غیرقانونی که از مردم وجه دریافت میکرده، پلمب شود – که پلمب شد – و پارکینگ که غیرقانونی احداث شده نیز با دستور جهادی و انقلابی ایشان پلمب شد.
برخورد قاطعانه؛ دریافت خسارت
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی مازندران – ساری همچنین گفت: دادستان مرکز مازندران به دادستان شهرستان نور دستور داده که در اسرع وقت موضوع را بررسی کرده، سپس خسارت وارده تعیین و اخذ شود و با مسببین این امر و هر مسئولی در هر سطحی که هست و کوتاهی کرده، قاطعانه برخورد شود.
سرهنگ ذکریایی این را هم اضافه کرد که مجتمع گردشگری الیمالات به فعالیت خود برای میزبانی از گردشگران ادامه میدهد و اکنون فقط بخشی که در آن تخلف صورت گرفته، پلمب شده است.
به گزارش تسنیم، برخی از دوستداران محیط زیست و منابع طبیعی عنوان کردهاند که اهالی الیمالات میگویند: بیش از چهار هزار اصله درخت یعنی بیشتر از آنچه اعلام شده، در حالی فدای طرح گردشگری شده است که ما در حال تلاش برای تحقق کاشت یک میلیارد درخت در کشور هستیم.
https://www.pgnews.ir/?p=97843