خلیج فارس: رییس جمهور در روز دوم سفر به بوشهر، در نشست با فرهیختگان استان در سالن کوثر استانداری حضور یافت که مهمترین مباحث مطرح شده در این نشست در ادامه می خوانید:
گزارش تصویری نشست نخبگان بوشهر با پزشکیان
سیدمحمدمهدی جعفری- مبارز قبل از انقلاب، نماینده دشتستان در اولین دوره مجلس و نهج البلاغه پژوه:
- ایران بیمار و در حال احتضار است و شرایط استان بوشهر نیز با مشکلات زیادی مواجه است. به عنوان همشاگردی خودم، نکاتی از نهج ابلاغه بیان می کنم. (برخی از فرازهای نهج البلاغه قرائت شد)
- می خواستم درخصوص مذاکره با آمریکا سخن بگویم و چون دستور منع مذاکره صادر شده و شما هم تایید کردید، عرضی ندارم. با این حال در صدر اسلام مذاکره پیامبر با مشرکین در حدبیه و امام علی با دشمنانش از جمله معاویه در شرایط شرافتمدانه و عاقلانه انجام شد که البته تشخیص شرایط با خردمندان است
- ایران نیاز به همدلی دارد، اما گروههای در سایه و روشنی مانع توسعه هستند. دولت وفاق وظیفه دارد موانع را شناسایی و به مردم معرفی و منافع این افراد را افشا کند
- استان بوشهر پایتخت انرژی همچنان در محرومیت شدید به سر می برد. درخواست داریم طبق برنامه واقعی، زمینه برخورداری از منابع انرژی و دریایی استان برای توسعه پایدار بهره برده شود تا به جوانان امید، میانسالان انگیزه، کهنسالان دل خوشی و به همگان عشق به خدمت به میهن هدیه دهید.
پرفسور مجید اسدی، دکترای پزشکی هسته ای:
- چهار مسله حیاتی که دغدغه مردم استان و آینده سلامت کشور هست در این نشست مطرح می کنم:
ایجاد پارک ملی فناوری های هسته ای در بوشهر با توجه به ظرفیت های موجود
ایجاد مرکز ملی سرطان و پرتور درمانی پیشرفته در استان به دلیل شیوع بالای سرطان
اختصاص سهم مشخص از مسئولیت اجتماعی صنایع و بودجه پایدار برای حوزه سلامت. شیوع بالای سرطان های تیروئید و مثانه نشان از تاثیر شرایط زیست محیطی بر سلامت مردم استان دارد. - کمبود تخت بیمارستانی در استان. 1.3 تخت به ازای هر هزار نفر در استان که باعث شده پایین ترین شاخص کشوری داشته باشیم. این استان فاقد بیمارستان مادر و کود، اعصاب و روان است و 1300 میلیارد تومان بدهی دانشگاه علوم پزشکی از مهمترین چالش هاست. البته 800 تخت بیمارستانی در استان در حال احداث است که 50 درصد پیشرفت دارند و و به همراه بیمارستان های کنگان و عسلویه که به تازگی کلنگ زنی شده، نیازمند تامین اعتبار است.
محمدجواد حق شناس، فعال سیاسی اصلاح طلب و فعال رسانه ای و فرهنگی:
- امیدوارم تصمیماتی گرفته شود که بوشهر رونق گذشته اش را بازیابد و آوای دریانوردان در سواحل بندر شنیده شود.
- بوشهر پیشگام شهدای مبارزه با استعمار با سابقه تاسیس اولین مدرسه نوین، راه انداز چاپخانه های نخستین و انتشار روزنامه در ایران، اولین ها در فعالیت سینما بوده که باعث شده تا این استان کوچک و کم جعیت مرکز پرورش بزرگانی در حوزه فرهنگ و هنر باشد نظیر: صادق چوبک، علی دشتی، رسول پرویزی، منوچهر آتشی، نجف دریابندری، محمدرضا نعمتی زاده،اسماعیل رائین، همایون خرم، جهانبخش کردی زاده، عباس دریانورد، میراز احمد گنخگی، سید مصطفی حسینی دشتی، سیدجعفر حمیدی، سید محمدمهدی جعفری و بسیاری دیگر که بزرگانی نظیر فایز، مفتون و فاضل جمی و معتقد اهرمی را درک کرده بودند.
- آمارها نشان می دهد پس از همه گیری کرونا، بوشهر از منظر رشد گردشگر مقام نخست کشور داشته که نشان از ظرفیت بالای این استان دارد و در راستای سیاست دولت شما برای توسعه گردشگر و اقتصاد دریاپایه می باشد.
- نکته آخر اینکه، همراهی مردم بوشهر با جریان اصلاح طلب در ادوار مختلف وجود داشته و نشانه آن کسب بیشترین آرا سید محمدخاتمی در سال 1376 پس از یزد بود، اما تاکنون فرزندی از این استان جایگاهی درخور در کابینه دولت ها نداشته که نشان از بی توجهی ساختار مرکزی به ظرفیت های این استان دارد.
طاهره عبدالهی، پسادکترای بنیاد ملی نخبگان ایران و بخشدار مرکزی سابق جم استان بوشهر:
- مردم این استان در انتظار تحقق عدالت هستند. در کنار صنایع استان، جوانان در حسرت شغل هستند و بیکاری باعث شده زخم تبعیض بر پیکیره این سرزمین باشد.
- آمارهای زیبایی از بکارگیری نیروهای بومی در صنایع استان می دهند، ولی واقعیت ندارد و این منصفانه نیست. در بوشهر که اقتصاد کشور را تامین می کند، بیکاری به مرز بحران رسیده، لطفا کمیته ای برای صحت سنجی آمار اشتغال بومی ها در صنایع تعیین کنید.
- در صنایع استان، کسانی برای ما تصمیم گیر هستند که از این منطقه نیستند. متاسفانه در سطوح کلان مدیریتی جایی نداریم. می خواهیم جوانان نخبه تماشاگر نباشند و برایشان سهمی مدیریتی در نظر گرفته شود.
- محیط زیست منطقه نابود شده طوری که وزارت بهداشت توصیه می کند مادران به فرزندان خود شیر ندهند. آقای رییس جمهور، مسئولیت اجتماعی صنایع استان را از روی کاغذ به اقدامات واقعی تبدیل و به قانونی الزام آور تبدیل کنید تا سهم مردم فقط آلودگی و مشکلات نباشند.
- در کنار این اقتصاد عظیم، ضروریست سهمی مشخص در اشتغال و مدیریت برای بانوان دیده شود تا سیاست های دولت از شعار به عمل تبدیل شود.
- قابل پذیریش نیست برای بکارگیری جوانان و نخبگان دست برخی دولت ها در کشور ما باز نیست و با صخره ها مواجه اند. برای بکارگیری و ماندن این گروه در کشور، باید دست ها باز و گره گشایی کرد.
مسلم مسیگر، کاپیتان سابق تیم ملی فوتبال ساحلی:
- سه درخواست مشخص دارم که اگر یکی از آنها به عنوان مصوبات این سفر مقرر شود، می تواند تا پایان دولت شما برای استان امیدبخش باشد:
- 1.حمایت صنایع از ورزش استان در حدود سالانه 2 هزار میلیارد تومان که معادل قرارداد ده بازیکن لیگ برتری می باشد
- 2. حمایت از تیم های ریشه دار ورزش استان نظیر شاهین و ایرانجوان با اعتبار 100 میلیارد تومان
- 3. اختصاص سهمیه استخدامی برای ورزشکاران مدال آور استان در مسابقات بین المللی
زهرا رضایی، عضو هیات علمی دانشگاه خلیج فارس:
- محیط دانشگاه نیازمند عبور از پرونده سازی و فضای خفقان است تا پویایی و رشد به آن بازگردد.
- تخصیص بودجه کافی به دانشگاه و توجه به نظرات اساتید دانشگاه در تصمیم گیری ها
- دانشگاه بدون ارتباطات بین المللی فاقد اعتبار است و اعتماد خود را از دست می دهد و باعث شده دانشگاههای ما غایب همایش های بین المللی باشند. با اختصاص اعتبارات کافی، راه ارتباطات موثر بین المللی و حضور مفید در رویدادها را فراهم کنید
ابراهیم رضایی، نماینده دشتستان در مجلس:
- از مواضع معقولانه و انقلابی شما در سخنرانی روز 22 بهمن تشکر می کنم
- در روزهایی که دلار دارد به 7 رقمی شدن نزدیک می شود، انتخاب بوشهر به عنوان مقصد سفر جای تشکر دارد. انتظار بود در این سفر به دشتستان سفر کنید که در آینده مدنظر باشد.
- بجای برخی برنامه های بی فایده، باید در این سفر به بیمارستان بوشهر یا برازجان سرکشی می کردید تا مشکلات را از نزدیک ببنید. درحالی که بیمارستان نفت را در جای دیگر می سازند
- استان با وجود 900 کیلومتر تشنه است، برای آن تدبیر شود.
- پول همین استان صرف تیم پرحاشیه و بی خاصیت پایتخت می شد درحالی که تیم های ورزشی ما لنگ یک دست لباس ورشی هستند. از طرفی پروژه های استان معطل و متوقف اعتبار شده است.
- در صنایع استان شاهد مدیران نجومی بگیر هستیم، از طرفی جوانان بیکار باید روی خودروی شوتی فعالیت کنند. افرادی هم که جذب می شوند، با کارشکنی ها از جمله توسط وزیر نفت این دولت، تبدیل وضعیت نمی شوند
- اختیار به استان ها دهید که پتروشیمی ها پاسخگو و مسئولیت ها در این استان و پروژه های راهبردی خرج شود.
- یکی از کارهای خوب دولت، عدم تعرفه گذاری برای محصولات کشاورزی بوده که امیدواریم در ماه رمضان و عید هم تداوم یابد، وگرنه غیر این باشد کشاورزان به خاک سیاه می نشاند.
- نگران تعطیلی پروژه راه آهن هستیم، لطفا برای اجرای آن طبق برنامه و تامین مالی اش دستورات لازم صادر شود.
- نکته آخر اینکه، در آستانه سفر شما به استان، اتفاق بدی رخ داد و شبانه با بچه های انقلابی برخورد شد که نمی دانم از طرف چه کسانی بود، ولی خلاف شعار دولت وفاق بود. (اشاره به اعتراض اخیر نماینده دشتستان به تغییرات مدیریتی و به گفته وی حذف نیروهای انقلابی)
- آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری هم در سخنان کوتاهی خواستار توجه به خواسته ها و مطالبات استان بوشهر از سوی رییس جمهور شد.
پزشکیان: تسریع در اتصال بوشهر به خطآهن سراسری یک ضرورت است
رئیس جمهور با اشاره به تکرار درخواست اتصال بوشهر به خطآهن سراسری کشور در دیدارها و گفتگوهایی که در بوشهر داشته است، گفت: در این سفر و در بازدیدها و گفتگوهایی که داشتم به این یقین رسیدم که اتصال بوشهر به خطآهن سراسری باید یک اولویت باشد.
مسعود پزشکیان در نشست با فرهیختگان و نخبگان استان با بیان اینکه بنده نیز یکی مثل شما هستم که تا چندی قبل حتی برای نمایندگی مجلس نیز صلاحیت بنده را تأیید نکردند، اما حالا در جایگاه ریاست جمهوری هستم، گفت: من هم فردی مثل شما هستم و اینگونه نیست که وقتی جایی میرود حتما قرار است آنجا کاری انجام شود و اگر شما بروید قرار نباشد کاری انجام شود. مسئله این است که باید در این سفرها و دیدارها و گفتگوهایی که در آن انجام میشود با هم بنشینیم، تعامل کنیم تا ببینیم چه باید انجام دهیم و به حرف درست و حق برسیم و بعد دنبال اجرای آن باشیم.
دکتر پزشکیان با اشاره به تکرار درخواست اتصال بوشهر به خطآهن سراسری در دیدارهایی که در طول این سفر داشته است، اظهار داشت: امروز که رفتم و تاسیسات بندری و ساحلی استان را دیدم، به این نتیجه قطعی رسیدم که هیچ راه و مسیر دیگری نمیتواند به تخلیه و انتقال کالاها و باری که در بنادر اینجا تخلیه میشود کمک کند و ضرورتا باید هر چه سریعتر راهآهن اینجا راهاندازی شود.
رئیس جمهور با بیان اینکه این گفتگوها و بازدیدها باعث شد که احداث خطآهن در بوشهر به یکی از اولویتهای بنده تبدیل شود، افزود: نمیشود ما کالایی که در بنادر اینجا تخلیه میشود با کامیونهایی به دیگر نقاط کشور انتقال دهیم که گازوئیل لیتری 300 تومان دریافت میکنند، در حالی که این گازوئیل تقریبا لیتری 70 هزار تومان برای ما تمام میشود. شما نخبگان استان هستید و باید کمک کنید تا با همفکری بهترین راه را برای توسعه بلندمدت و پایدار طراحی و اجرایی شود؛ ما اختیارات لازم را نیز در این زمینه به استانها تفویض خواهیم کرد.
رئیس جمهور بر تکمیل پروژه راهآهن بوشهر تأکید و اظهار کرد: وقتی این بندر و حجم و ظرفیت بارانداز آن را میبینیم این سؤال مطرح میشود که وقتی قطار و بزرگراه متناسب با آن وجود ندارد، این بارها چگونه باید به مقصد بروند؛ خط آهن برای این استان باید در اولویت قرار گیرد. نمیشود بندر و بارانداز درست کنیم و بعد بخواهیم تمامی بارها را با خودرو جابهجا کنیم. فقط یک نکته ضرورت دارد و آن اینکه نباید قطاری بسازیم که متعلق به صد سال قبل باشد. باید در این زمینه آیندهنگری کنیم و براساس نگاه به آینده خطآهن را بسازیم. این هدف نیاز به نقشه دارد و ما تلاش میکنیم با کمک کارشناسان کار را انجام دهیم.
دکتر پزشکیان در ادامه با تأکید بر ضرورت تفویض اختیارات به مراکز استانها، خاطرنشان کرد: مدیری که در این شهر مسئولیت دارد بهتر میداند که چه کارهایی باید انجام شود و لذا باید به او اختیارات داده شود. مصمم هستیم این اختیار را به استانداران واگذار کنیم، البته مدیران باید براساس سند چشمانداز و برنامه عمل کنند و بر کار او هم باید نظارت شود، چرا که ما اختیار میدهیم که کارها پیش برود نه اینکه بدتر شود. بنابراین آن مدیر محلی که اختیارات میگیرد، باید پاسخگوی عملکرد خود باشد والا هرج و مرج خواهد شد.
رئیس جمهور با اشاره به ظرفیتهای استان بوشهر از جمله مرز دریایی، گفت: ما در این دولت بهدنبال تقویت اقتصاد دریا محور با کمک کارشناسان و اقدامات کارشناسی هستیم و حتی از کارشناسان خارجی هم استفاده میکنیم تا برای توسعه استانهایی که اقتصاد دریا محور دارند به یک نقشه مناسب توسعهای برسیم. ما عقل کل نیستم که انتظار داشته باشیم دیگران از ما اطاعت کنند، فقط با هم میتوانیم کار کنیم و بستری بسازیم که در توسعه و پیشرفت و امکانات از دیگران کمتر نباشیم.
دکتر پزشکیان با اشاره به سخنان یکی از نخبگان درباره مهاجرت اظهار داشت: ما میمانیم و کشور را با قدرت میسازیم، این کشور مال ماست و مال کسی دیگر نیست.
28 نظر
نشستند و گفتند و برخاستند
از کاربرد اصطلاح پسا دکتری و پروفسور خود پزشکیان هم متوجه خیلی چیزها شده. اقای نگارنده خواهشا یک نگاهی به دیکشنری اصطلاحات اکادمیک بیندازید و به معنی این کلمات در جامعه علمی پی ببرید و بدانید کاربرد این کلمات کجا جایز است و کجا جایز نیست. ادم نمیدونه بخنده یا گریه کنه.
حقیقتا به درستی اشاره کردید «پسادکترا بنیاد ملی نخبگان ایران» دیگر از کجا آمد! خانم دکتر عبدالهی دکترای شیمی فیزیک دانشگاه مازندران را به عنوان دکترای شیمی کوانتوم!! معرفی کردند. ایشان با احترام دکترای شیمی از یکی از دانشگاه های معمول ایران هستند آنهم نه دانشگاه سطح یک چون صنعتی شریف، تهران، صنعتی امیرکبیر و…
یه مشت مرفه بی درد که فقط فکر منافع و پست خودشون هستن حقوق چند صد میلیونی میگیرن و مردم باید با حقوق ده میلیونی زندگی خودشون رو بگذرونن
هیچ کسی راه آهن وبودجه مصوبه نخواست
سفر پوچ
اقای رضایی در پیگیری مطالبات به تیم استقلال توهین نکن از عرضه خودت بگو که تا حالا چقدر برای استان مفید بودی
تنها تصویری که تمرکز و شعف تک ، تک حاضرین را نشان می دهد دف زنی هنرمندان خردسال است !
خوب به بقیه عکسها دقت کنید .هنگام سخن رانی هر کسی به یک طرف نظر دارد یا با هم پچ ، پچ می کنند که در گزارشات ویدیویی آشکارتر است.
در ناخوداگاه حضار این جلسه بطالت کلام ها کاملا آشکار است .
اما این زبان زیبای هنر است که اعجاز می کند !
ایکاش در این سالن ها بجای طنین وعده های دروغ و حرفهای صد من یک غاز همیشه دف طنین داشت . سنتور و ویولن و نی . آوازی از دلی سوخته .
چرا دشتی نماینده ایی نداشته است؟؟؟؟؟؟؟!!!!!
,چرا آقای پروفسور اسدی اشاره به مطالبات پرسنل بیچاره نکرد یعنی کل دغدغه بهداشت و درمان خلاصه شده تو پزشکی هسته ای …
تا یادمان می آید پرفسور اسدی در همه این سال ها با داشتن این همه تریبون در همه جا فقط و فقط از پزشکی هسته ای گفته و می گوید، آنهم نمود و منفعت چندانی با وجود کسب بودجه های متعدد برای استان نداشته است!(اصلا هم اشاره نمی کنم به این که گویی در همه این سال ها استان بوشهر نخبه ای غیر از دکتر اسدی نداشته و ندارد که اگر این است بدا بحال استان)
این بنده خدا خودش هشتش گرو گرو نهشه. نه شب داره نه روز. بعد اینها هم جمع شدن ازش درخواست پول میکنن. اون هم چه نخبگانی با چه ایده هایی. خدا خودش بخیر بگذره .
ملاک انتخاب نخبگان چه بوده؟ بعضی چهره های تکراری ؟آیا استان بوشهر نخبه دیگری نداشته؟
ای کاش به جز استاد گرانقدر آقای دکتر جعفری بجای کلمه نخبگان می نوشتید احزاب سیاسی
از نخبگان دیگر دعوت شد اما قبول نکردند . همین … حاضر در جلسه از سر پزشکیان هم زیادند .
نماینده ای که دم از تیم بی خاصیت میزنی ، ای کاش بجای رنگی بودنت و استفاده از این ادبیات که در شان یک فرد مسئول نیست و قبلا هم این صحبت ها رو تکرار کردی و مشخصه که بخاطر چی این حرفها رو میزنی ، ای کاش دم از درد مردم میزدی که به نان شب محتاج هستن و این مردم هرچی که داره سرشون میاد از دست شما تندروهای به اصطلاح انقلابی هست که همیشه از بقیه گلایه داری که با نیروهای انقلابی برخورد شده پس بدون مشکل از خود شما هست و نمیشه همه بد باشن.
باز این نماینده دشتستان برای خود نمایی و تعصب رنگی بودنش از ادبیات در حد و شخصیت خودش استفاده کرد بگو فکر مردم باش سیب زمینی کیلوئی هفتاد هزار تومان شده
رضایی نماینده دشتستان انگار تقصیر استقلال که سه تا از سپاهان خوردین فکری بحال مردم و وضع اقتصاد ملت بکنید مردم به نان شب محتاج هستن تو هم عادت کردی فقط با مصاحبه کردن خودت نشون بدی.
رضایی از اندک نمایندگانی هست که معروف به پایداری ها و تندروها در مجلس فعلی معروف هستند همان که خواستند هیات دولت رای نیاورد اما همه کابینه با قاطعیت رای آورد، همان ها که خواستن اعتبار نامه تاج گردون تایید نشود ولی شد، همان ها که نمی خواستن قالیباف رئیس شود ولی شد و…ادبیات اینان مشخص و عیار اینان قابل سنجش.
کاش برای بهداست و درمان از مدیران اجرایی دعوت به عمل می امد که به مشکلات و معضلات دانشگاه اشراف داشته باشد . استاد دانشگاهی که فقط کار تحقیقاتی کرده و هیچ سابقه اجرایی نداره میشه همین که یک و سه دهم همت را بگه سیزده همت و فقط از تخصص خودش صحبت کنه
عسلویه استان بوشهر به عنوان مهد انرژی دنیا شناخته شده است. همه استان ها و استاندارها آرزوی داشتن فقط یک شرکت پتروشیمی یا یک پالایشگاه گاز در استان بوشهر را دارند تا بتوانند آن استان را گلستان بکنند.
بعد استان بوشهر با دارا داشتن بیش از 80 درصد صادرات نفت ایران ، پنجاه شرکت پتروشیمی و 12 پالایشگاه گاز فعال ، هنوز جوانان بیکار دارند . آن هم جوان تحصیلکرده و مرتبط با این رشته های صنعتی.
باید تاسف خورد که هیچ یکی از بیکاری جوانان، انتصاب مدیران بومی، لزوم استفاده بهتر از سرمایه این شرکت ها در استان و… صحبت نکردند.
تاسف تاسف تاسف
عامل بدبختی عسلویه مدیران ناکارامد غیربومی است
…وقتی اینا نخبگان استان باشن باید فاتحه استان رو خوند
یکی درست و درمون درباره اقتصاد و بیکاری و را ه آهن و جاده و اقتصاد دریا و… چیزی نگفتم
حرف های تماما سیاسی و برآمده از حب و بغض
…
دانشگاه علوم پزشکی مشکلات زیادی دارد که ای کاش از طرف مدیران یا صاحبنظران مطرح میشد و موضوع دکتر اسدی و هسته ای را هم که نورد علاقه ایشان هست مطرح میکرد
این گونه طرح مشکلات دیگران را به اشتباه می اندازد
کدوم نخبه ؟ کلمه نخبه باید باز تعریف بشه . یه سری رزومه ساختن که اصلا مشخص نیست راسته یا دروغه
نخبه واقعی بوشهر آواره اروپا و امریکا است .
بجز یکی دو نفر که واقعا دانش دارند سطح سواد بقیه جمع در حد یک کله پز هم نیست .
خوشبختانه استان بوشهر نخبگان زیادی دارد که فرصت دعوت از آنها یقینا فراهم نشده بود و ای کاش این مهم صورت پذیرفته بود تا نمایش قدرتی شود برای دیده شدن استان.
پیشنهاد می گردد به بهانه تشکیل این جلسه، برای این جمع حد اقلی نخبگان استان تشکیلاتی و دبیری انتخاب گردد تا هم موجب دیده شده آنها در رسانه ها گردد و هم از نظرات و ایده آنها در مسائل استان استفاده شود. آقایان علی احمدی (پایگاه خبری خلیج فارس) و یا یونس قیصی زاده که همیشه حامیان این گروه بوده اند می توانند امور هماهنگی نخبگان را مدیریت نمایند.
تنها چیزی که در این تصاویر و جلسه دیده نمیشود نخبه هست، شاید تعریف نخبه از منظر مسئولان عوض شده !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!