خلیج فارس: یکی از چالش های استان بوشهر، بخش درمان است که باعث شده بسیاری از بیماران برای ادامه روند درمان خود، سرگردان خارج از استان از جمله شیراز شوند.
به گزارش خلیج فارس؛ یکی از پازل های کمبودهای حوزه درمان، تخت های بیمارستانی می باشد که استان بوشهر از فقر تاریخی در این زمینه رنج می برد.
گزارش مرکز آمار کشوردرخصوص جایگاه اقتصادی و اجتماعی استان ها در سال 1402 که به تازگی منتشر شده هم این کمبود جدی را تایید می کند، طوری که بوشهر از نظر تخت فعال بیمارستانی در رتبه 30 کشور نشانده است.
طبق این شاخص، به ازای هر 10 هزار نفر جمعیت استان بوشهر، 11.5 تخت فعال بیمارستانی وجود دارد. این درحالیست که متوسط کشوری این شاخص 17.2 تخت بیمارستانی است.
در شاخص تخت بیمارستانی، فقط استان البرز از بوشهر پایین تر است که البته دو نکته مهم درباره آن وجود دارد. نخست اینکه تنها 3 دهم درصد از بوشهر شرایطش نامناسب تر است (11.5 تخت بیمارستانی به ازای هر 10 هزار نفر)، ضمن اینکه به دلیل مجاورت با پایتخت، از نظر دسترسی به خدمات درمانی با کیفیت، مشکل بسیار کمتری نسبت به بوشهری ها دارند.
گطارش مرکز آمار نشان می دهد بوشهر در شاخص تخت های فعال بیمارستانی، سال 1398 در رتبه 28 کشور بوده، سال های 1399 تا 1401 به رتبه 29 و سال 1402 نیز به رتبه 30 کشور تنزل پیدا کرده است.
پروژه های بیمارستانی بوشهر لنگ اعتبار
اکنون 5 پروژه بیمارستان دولتی در استان بوشهر در دست اجراست که با تکمیل آنها، وضعیت استان اندکی بهبود می یابد؛ اما همین پروژه ها هم لنگ اعتبار هستند. دولت تنها بیمارستان های مادر و کودک بوشهر و 17 شهریور برازجان را در بودجه سالانه دارای ردیف کرده، پروژه هایی که بیش از یک دهه از شروع آنها می گذرد و روند لاک پشتی دارند.
با این حال بیمارستان های جدید کنگان، عسلویه و مرکز درمان اعصاب و روان بوشهر ردیف اعتباری مشخصی ندارند و تامین مالی آنها در هاله ای از ابهام می باشد.
بهبود اساسی شاخص تخت بیمارستانی در بوشهر نیازمند استفاده از ظرفیت های دیگر نظیر توسعه بیمارستان های تامین اجتماعی، اجرای پروژه بیمارستانی توسط دیگر بخش های اقتصادی استان نظیر نفت، بنادر، گمرک و… و شکستن طلسم بیمارستان بخش خصوصی در این استان می باشد.
در این زمینه
- این حق بوشهر از بودجه نیست/ سقوط راه آهن، مشروط شدن یک سد + جدول
- 3 چالش پیش روی سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
5 نظر
نمایندگان استان که باید دنبال جذب اعتبار باشند درگیر سیاست بازی و مسائل بین المللی و لجبازی با دولت هستند.
نتیجه اش میشه این
کل استان بوشهر بگردی 30تا تخت ای سی یو ندارم
برازجان به تنهایی 12 تخت آی سی یو جراحی، 12 تخت آی سی یو داخلی و 7 تخت آی سی یو نوزادان دارد
تا زمانی که پاسخگویی نباشه،داستان همینه. هیچ کس در این چهار سال گذشته ،نپرسید که بالاخره این تیم چه دستاوردی برای مردم داشته؟
جز درگیری درون تیم که باعث به هم ریختن ساختار دانشگاه شد،مگر منفعتی برای مردم داشت؟
دریغ از حل یک مشکل.
حتی از تخت ها و ظرفیت موجود هم نتوانستند استفاده کنند.
تخت جدید که پیش کش.
نیمی از تخت ها به دلیل نداشتن پزشک و پرستار غیر قابل استفاده شده.
فقط تولید خبر ،عکس گرفتن، شعار و دنبال منفعت فردی و باندی بودن.
اکثر افراد توانمند به حاشیه رانده شدن و عده ای قلیل با تشکیل باند خانوادگی ، این وضعیت اسفناک را برای دانشگاه رقم زدند. حالا هم بدون هیچ پاسخگویی دانشگاه را ترک خواهند کرد و در کمین می مانند که دوباره فرصت بازگشتی پیدا کنند.
باسلام وقتی سن متوسط مرگ و میر تو بوشهر 5 سال کمتر است و نیاز سالمندان به تخت بیمارستان بالا می باشد لذا اول جهت بالا بردن سن متوسط هزینه کنیم البته خیلی ها هم جهت درمان به شیراز می روند درحال حاضر خیلی شهرستانها تخت هم زیاد دارن