خلیج فارس: در حالی که خانواده نوزادان بوشهر از کمبود واکسن 5 گانه انتقاد دارند، دانشگاه علوم پزشکی می گوید: پیگیر تخصیص سهمیه استانی از مرکز است.
به گزارش خلیج فارس؛ تزریق واکسن ایمن سازی یکی از شناخته شدهترین و موثرترین روش پیشگیری از بیماریهای دوران کودکی است؛ از این رو بسیاری از والدین نسبت به تزریق به موقع دوزهای این واکسن ها حساسیت دارند.
در همین زمینه، پیام های مردمی درباره کمیاب شدن مجدد این واکسن ها در استان و بی نظم شدن تزریق دوزهای تکمیلی واکسن 5 گانه نوزادان به پایگاه خبری «خلیج فارس» ارسال شده است. برخی از این پیام ها را در ادامه می خوانید:
☑️ متاسفانه واکسن پنج گانه اطفال مجددا کمیاب شده و مراکز بهداشتی استان موجود ندارند. الان که موقع دوز سوم فرزند من هست میگویند موجود نداریم و معلوم نیست کی موجود شود. هیچ کس پاسخگو نیست. خواهش میکنم رسیدگی کنید.
☑️ خواهش می کنم وضعیت واکسن های نوزادان را پیگیری کنید، ۱۵ روز از واکسن ۲ تا ۴ماهگی نوزادان می گذرد و با هر بار مراجعه و پیگیری، پاسخ موجود نیست داده می شود. نگران سلامت نوزادان مان هستیم. چرا فکری برای این وضعیت نمی شود؟
☑️ من چند بار برای تزریق واکسن دخترم مراجعه کرده ام؛ اما تنها جوابی که شنیده ام این است که موجود نیست و باید صبر کنیم، آیا کسی نگرانی والدین برای نوزادان شان را درک می کند؟
دانشگاه علوم پزشکی: پیگیر تخصیص سهمیه استان هستیم
کمبود واکسن 5 گانه نوزادان را با معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر پیگیری کردیم که نهایتا این پاسخ مکتوب از سوی روابط عمومی این معاونت اعلام شد:
مدتی است که هموطنان عزیز در کل کشور با مشکل تأخیر در تزریق واکسن پنج گانه کودکان خود روبرو شده اند که با توجه به اینکه این مشکل سراسری است، در استان بوشهر هم کماکان با کمبود این واکسن مواجه هستیم.
این واکسن از خارج از کشور تآمین می شود و معاونت غذا و دارو در وزارت بهداشت مسئولیت واردات آن را به عهده دارد که این امر توسط شرکت واردکننده دارو و واکسن انجام می شود.
به گفته مسئولین محترم آن معاونت، به دلیل انحصاری بودن شرکت وارد کننده واکسن، ضعف عملکرد آن شرکت در تأمین مقدار کافی و به موقع ارز موردنیاز برای واردات، باعث کمبود واکسن طی یک سال اخیر شده است. با تلاشها و پیگیری های مستمر معاونت بهداشت وزارت بهداشت، بخشی از واکسن مورد نیاز در چندین نوبت تامین و در کشور توزیع گردیده است. متعاقب آن واکسن های دریافتی در استان توزیع و بر اساس اولویت موارد تاخیری، واکسیناسیون گروههای هدف انجام گردید.
البته بسیاری از خانواده ها نگران تاخیر واکسیناسیون کودکان هستند که کاملا درست است. به همکاران توصیه شده که واکسیناسیون کودکان 2 ماهه که اولین نوبت پنتاوالان می باشد را در اولویت قرار دهند که تا حدودی ایجاد ایمنی در کودک بشود و برای نوبت های بعدی با توجه به موجودی براساس لیست کودکان در نوبت اقدام شود .
این معاونت پیگیر تخصیص و دریافت سهمیه از مرکز می باشد که طبق گفته مسئولین وزارتخانه، با ورود محموله جدید به کشور در آینده نزدیک مشکل رفع خواهد شد.
https://www.pgnews.ir/?p=256352