طاهره عبدالهی
الهه حسیننژاد و امیرمحمد خالقی، دو جوان، دو انسان، دو جانِ بیدفاع که تنها «نه» گفتند. نه به تحقیر، نه به سرقت، نه به تسلیم بیقید و شرط در برابر خشونت. این “نه” برایشان بهای سنگینی داشت؛ بهای جان.
امیرمحمد، دانشجوی جوان و نخبه دانشگاه تهران، وقتی از مقابل کوی دانشگاه به سمت خوابگاه رفت، نمیدانست که تاریکی شب تهران، چاقو در دل دارد. مقاومتی کوتاه کرد تا مدارکش را حفظ کند؛ جانش را از دست داد.
الهه، وقتی سوار خودروی عبوری شد تا به خانه برود، نمیدانست که راننده طعمهای برای خشونت دارد. فقط گوشیاش را نمیخواست بدهد؛ جسدش کنار فرودگاه رها شد.
حالا ما با دو پیکر بیجان و دو خانواده فروپاشیده روبرو هستیم؛ و هزاران جوان نگران، که نمیدانند اگر روزی نخواستند گوشیشان را بدهند، باید با زندگیشان خداحافظی کنند یا نه؟
امنیت، ابتداییترین حق انسان است. حقی که باید پیش از قانون، در خیابان حس شود. ما مردم، حالا میدانیم مجازات قاتلان آغاز شده، اما سؤال ما چیز دیگریست:
چرا خیابانها برای جوانان ما ناامن شدهاند؟
چرا در جامعهای که ادعای فرهنگ و تمدن دارد، جان انسان اینقدر ارزان است؟
چرا نظام آموزشی ما، نظام عدالت کیفری ما، نظام خدمات اجتماعی ما، نتوانسته از شکلگیری چنین جنایتهایی جلوگیری کند؟
ما فقط قصاص نمیخواهیم، فقط حکم اعدام نمیخواهیم.
ما خواستار «اصلاح ساختاری» هستیم:
آموزش پیشگیرانه از خشونت
مشاوره و رواندرمانی عمومی برای آسیبدیدگان و حتی بزهکاران
بازتعریف نقش پلیس و جامعه در حفاظت از شهروندان
شفافیت در پروندهها و گزارشهای رسمی
الهه و امیرمحمد، تنها دو قربانی نیستند. آنها آینهای از جامعهای هستند که اگر خودش را اصلاح نکند، باید در سوگ قربانیان بعدی آماده باشد.
https://www.pgnews.ir/?p=265915
13 نظر
وقتی قانون حجاب و عفاف جلوش گرفته میشه و ناهنجاری به هنجار تبدیل خواهد شد .وقتی جلوی اقتدار نیروی انتظامی گرفته میشه نتیجه اش میشه الهه حسین نژاد
شما روت نمیشه حقیقت رو بگی بزار من بگم. وقتی سیستم آموزشی کشور خیلی قدیمی هست و به روز نشده و خواسته های کودکان و نوجوانان نادیده گرفته شده، وقتی که فقر و تورم کمر بیشتر افراد جامعه را شکسته وقتی که ناامیدی در جامعه حکمفرماشده، مخصوصا در بین جوانان بخصوص ناامیدی از آینده و تورم و کار و تشکیل خانواده معلومه که جرم و جنایت زیاد میشه، معلومه وقتی فاصله طبقاتی زیاد بشه جرم و فساد زیاد میشه و اوم مدارها میپرسند این آقایان بنز و پورشه را از کجا آورده اند!؟ معلومه دزدی بیشتر میشه چون طرف کار و شغل نداره، آینده ای برای خودش متصور نیست.ضمنا پلیس دقیقا میان داد که طرف میخواسته موبایل این مرحومه رو بگیره که منجر به کشتنش شده پس ربطی به حجاب نداره و دقیقا به فقر و ناامیدی و بیکاری برمیگرده. …
وقتی ذهن آدم مریض باشه نتیجه اش میشه کامنت بالا . اگه خانواده درستی داشته باشی و چشمت پاک بشه احتیاج به قانون حجاب و عفاف نیست.
…
درسته ولی باید دلایل رو دقیقتر بررسی کرد، اینکه خانواده درست چیه و چگونه بوجود میاد.عوامل خیلی زیادی در تشکیل خانواده درست نقش دارند، سیستم آموزشی کشور، سیستم فرهنگیاقتصادی و اجتماعی کشور.وقتی اینها خراب باشن معلومه که خانواده درست بسختی درست میشه . وقتی بیکاری و فقر و فاصله طبقاتی خیلی زیاد بشه جرم و جنایت و فساد و فحشا هم زیاد میشه.بسترهای لازم در ایران خراب هستند و الان اگر خانواده ای با وجود فقر بازم سالم باشه واقعا باید افتخار کرد بهش.
واقعا مطلبی که گذاشتید حرف درست و تامل برانگیزی بود و ای کاش اندکی توجه از سوی حکومت و دولت و مسولین حق همه مردم ایران داشتن امنیت است از کوچک گرفته تا بزرگ
مسئولین دزد و اختلاسگر باید سریع تر از قاتل الهه اعدام بشوند اگر دنبال امنیت هستیم باید مسئولین دزد که سبب تورم و گرانی شدن اعدام بشوند مسئول متخلف از ارازل اوباش خطرناک تر هستند
باز قلم سیاهی کردی خانم عبدالهی ؟
یک چند ماهی چیزی ننویس باور کن بهتره
نقش پلیس رو شما و امثال شما نابود کردین
یادتان فتنه ۱۴۰۱ نمیاد؟
امنیت که داریم
مگه نمیگفتین عوضش امنیت داریم ؟
بیا تحویل بگیر
با سلام و احترام امنیت یک مفهوم کلی هست یه قسمت از آن به امنیت اجتماعی بر می گردد در امنیت اجتماعی مانند دولبه قیچی هستش که یک طرف آن وظیفه دولت هاست که تعریف قانون و هنجار ها ومعرفی مجری آن و طرف دیگر خود مردم .وخانواده ها هستند اگر یه شناخت و اعتماد دو طرفه نباشد قطعا در جریان زندگی عادی دو طرف دچار مشکلاتی می شود.درست است آموزش ارزش های پذیرفته شده جامعه بر عهده دولت ها ست و لی توجه به تعریف قانون ومصداق های آن وظیفه مردم است .اتفاقا اگر قانون اجرا شود دیگران متوجه می شوند عدم رعایت قانون و حریم اجتماعی
هزینه دارد .قصاص جزئی از قانون اجتماعی هستش و قطعا آرام بخش می باشد اگر به عدالت اجرا شود .
مملکتی که شخص شهردار عمدا و دانسته به مردم اراضی باستانی فروش کند حالا آزاد بچرخه و با این تخلف بزرگ اجازه بدن دفتر حقوقی جلو دادگستری دیر باز کند وضعیت مملکت بهتر از این نمیشه
درود بر نویسنده عالی گفتی الان چند ساله یکی بخاطر لب تاپ دیگری بخاطر گوشی یکی دیگه بخاطر طلا کشته میشه بعدش هم پلیس با غرور میاد میگه تيمي از کارآگاهان مجرب نمیدونم افسران باتجربه قاتل رو دستگير کردن این حرف ها چه فایده ای داره باید ریشه یابی بشه باید فقر و گرانی سرسام آور باعث شده جرات جنایت بیشتر بشه هر ماه موجی از گرانی گريبان مردم رو میگیره حکومت باید قبول کند نباید از واقعیت فرار کند فقر و گرانی باعث بیشتر شدن میزان جرم و جنایت میشود
از تیمورلنگ سوال کردند که چگونه امنیتی در کشور پهناور خود ایجاد نمودی؛ که وقتی زنی با طبقی از جواهرات طول کشور را طی می کند؛
کسی به او تعرضی نکرده و جسارتی نمی کند؟
در جواب جمله کوتاه ولی با تاملی میگوید
در هر شهری که دزدی دیدم
گردن داروغه را زدم
چون یا دزد و داروغه هم دست بوده اند
یا داروغه در خواب
قاتلین علیمحمد و الهه هر دو مجرمین سابقهدار بودند اشکال از قانون هست نه نیروی انتظامی به دلایل زیر:
۱- مجازات مجرمین به خصوص جنبه عمومی آن بسیار کم است به عنوان مثال مجازات سرقت خودرو حدود دو سال است یعنی اگر سارق به هر طریقی از مالباخته رضایت بگیرد فقط مجازات جنبه عمومی جرم اجرا میشود به عبارتی دزد را وادار میکند از زیاندیده رضایت بگیرد!!!!!
۲- بهکارگیری افراد سابقهدار به هر عنوانی در مشاغلی که با مردم سروکار دارند مانند رانندگان خودروی عمومی باید ممنوع شود.
نمایندگان به اصطلاح دانشمند مجلس!! باید قوانین متقن و درستی به تصویب برسانند و به این مسئله که زندانها جا ندارند توجهی نکنند.
آیا این مجرمان بعد از خروج از زندان حداقل پا بند الکترونیک داشتهاند؟
آیا کسی که جرمی مرتکب شده بعد پایان دوران کوتاه مجازات تحت مراقبت میماند؟
اینها سوالاتی است که نماینده مجلسی که در مجلس دنبال پستهای مدیریتی برای خود و نزدیکانشه باید پرسیده بشه!!!
اگر یه مجلس قوی و دانا قوانین را تصویب کنه این وقایع مصیبت وار پیش نمیاد.
این مجلسی که ما داریم بیشتر در مورد دو تابعتی فرزندظریف و امثالهم بحث میکنه تا اصلاح قوانین ضعیف و مسخره.