خلیج فارس: طرح ساماندهی کارکنان دولت که سه سال از عمر مجلس یازدهم را به خود اختصاص داده و در این مدت مورد بررسیهای همه جانبه قرار گرفته بود، از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام به مجلس و دولت جدید برای تصمیمگیری واگذار شد.
به گزاش خلیج فارس؛ اما چرا این طرح در طول بیش از سه سال هنوز به نتیجه نرسیده است؟
ناصر چمنی، فعال کارگری، در پاسخ به این سوال به ایلنا میگوید: در طول این سالها، حذف شرکتهای پیمانکاری به یکی از مطالبات اصلی کارگران تبدیل شده است و این مطالبه، با طرحی مثل طرح ساماندهی کارکنان دولت، جنبه جدیتری به خود گرفته است. حالا در چنین شرایطی گفته میشود که در حال پیگریِ طرح هستند اما در واقع این اتفاق نمیافتد.
چمنی بیان کرد: امنیت شغلی در دهه ۷۰ با تصمیم دیوان عدالت اداری از کارگران گرفته شد در همان زمان هم شرکتهای پیمانکاری روی کار آمدند و مشکلاتِ کارگران چندین برابر شد. از آن زمان بیش از سه دهه میگذرد و این وضعیت همچنان به قدرت خود باقیست؛ چراکه طرفداران سرمایهداری تداوم این وضعیت را میخواهند.
وی بیان کرد: وقتی امنیت شغلی نباشد، کارفرما به راحتی میتواند روی کارگر خود اعمال زور داشته باشد، چون به راحتی میتواند بعد از پایان قرارداد، کارگر را اخراج کند. در این صورت کارگران و تشکلهای کارگری نمیتوانند اجرای قانون کار را از کارفرما مطالبه کنند. یعنی بزرگتررین اهرم فشار را به دست کارفرمایان دادهاند.
چمنی بیان کرد: حذف پیمانکاران خواسته نیروی کار است، ولی چگونه ممکن است موضوعِ به این مهمی در قالب طرح در مجلس قبلی کلید بخورد، سه سال روی آن کار شود و در نهایت هم به نتیجه نرسد و به مجلس و دولت جدید محول شود؟ معلوم نیست چقدر بخواهند آن را طول بدهند و در نهایت هم برای چه گروهی به تصویب برسانند و چند درصد مشمولِ آن شوند.
https://www.pgnews.ir/?p=168462
3 نظرات
حالا این تبدیل وضعیت شامل یک سری افراد خاص میشه …
نون بعضیا تو همین پیمونکاریه
شما فرض کن برده داری نوین
من نمیدونم ملت چرا اینقدر زود باور هستن وزارت خانه و مجلس نون شون تو پیمانکاری هست در اصل حیاط خلوت مدیران و بستگان محسوب میشه چرا و به چه علت باید بساط پیمانکاری رو جمع کنند؟!همه جوره حقوق کارگر رو با قرارداد های ماهانه و حتی هفتگی ضایع می کنند در صورت اعتراض هم طبق قانون کار یک ماه قبل از اخراج به شخص اطلاع میدن و باقی قضیه هم کارگر و تامین اجتماعی با حقوق بیکاری است