خلیج فارس- لیلا زیرک: عمارت تاریخی «هفت بنگله» بندر بوشهر (ثبت فهرست ملی در اسفند ۱۳۷۹) حال و روز خوبی ندارد و در حال مرگ تدریجی است.به گزارش خلیج فارس؛ واژه بنگله واژه ای هندي-انگليسی و به معنای عمارت و ساختمان است. عمارت هفت بنگله به مساحت 64 هكتار در سال 1858 ميلادي مصادف با دوره قاجار در محله بهمني بوشهر توسط حاج محمد كريم امير تجار و مظفريان احداث شد.
این عمارت هفت ساختمان جدا و مستقل از يكديگر هستند كه شش ساختمان در دو طبقه و يک بنای یک طبقه احداث شده که انگليسی ها از 6 ساختمان آن برای بخش اداری کنسولگری و یک ساختمان هم براي تامين برق استفاده می کردند.
در حال حاضر سه عمارت از هفت عمارت بنگله به طور کامل تخریب شده و از چهار عمارت باقی مانده، آثار قابل توجهی از دو عمارت آن بجای نمانده است.
دو بنای باقی مانده هفت بنگله، یکی به صورت غیرکارشناسی تغییر چهره داده، آن یکی هم حال و روز مناسبی ندارد.
اما با اصالت ترین و سالم ترین بنگله که در عکس بالا مشاهده می کنید در حال سپری کردن مرگ تدریجی خود می باشد، مرگی که اکنون با ریختن سقف اول عمارت آغاز شده است.
در حال حاضر این عمارتها در محل منازل سازمانی کوی بهمنی گمرک بوشهر قرار دارند و به نظر میرسد متولیان حفاظت از آثار تاریخی کشور نسبت به سرنوشت این بنای تاریخی بی اهمیت هستند.
https://www.pgnews.ir/?p=172297
5 نظر
چی مونده که عمارت بمونه ؟
دلیل اصلی گرانی زمین و مسکن در بوشهر همین ساختمانهای قدیمی هستن که هیچ کارایی ندارن و فقط فضایی را اشغال کردن و داخل بوشهر هم تا دلتون بخواد از این عمارت ها و ساختمانهای فرسوده وجود داره عمارت بنگله اصلا دیگه قابل بازسازی نیست فقط باید تخریب بشه که شاهد رخ دادن حادثه ای نباشیم
متاسفانه دیدگاه میراث فرهنگی هم همانند دیدگاه شماست.
خیابان و کوچه درستی نداریم عمارت جای خود دارد
بوشهر شهر بی صاحب و رهاشده