خلیج فارس:محمدرضا عارف دوشنبه گذشته در جلسه شورای عالی اقتصاد با گلایه از منتقدان دولت گفت: «در این چند ماه که از آغاز دولت میگذرد، حتی اگر حمله غیرمنصفانهای هم به دولت صورت گرفت، پاسخ ندادیم، قصد ما این است که این مسیر را همچنان دنبال کنیم و این سکوت آگاهانه دولت و وزرای عزیز، بسیار پسندیده است، اما اگر این بی انصافیها ادامه پیدا کند، در گام اول تذکر میدهیم، اما اگر باز هم ادامه یافت، آنوقت مجبور میشویم که برای مردم بازگو کنیم که شرایط وزارتخانههایی که تحویل گرفتیم چگونه بوده است، ما نمیخواهیم کاری کنیم که مردم نگران شوند.»
به گزارش«خلیج فارس» به نقل از فرارو، او در ادامه از تریبوندارانی که دولت را از پشت تریبونهای عمومی نقد غیرمنصفانه میکنند، انتقاد کرد و گفت: «متاسفانه بعضی از عزیزانی که تریبونهای عمومی در اختیارشان است و توقع میرود به مردم دلگرمی بدهند، بی انصافی میکنند، از آنها باید پرسید تا سه ماه قبل کجا بودید؟ حداقل انصاف داشته باشید.»
مسعود پزشکیان از ابتدایی که رئیسجمهور شد بنایی برای ادامه سنت «تقصیر دولت قبل است» نداشت. سه ماه از حضور رسمی پزشکیان و استقرار دولت چهاردهم میگذرد، اما پزشکیان و اعضای دولتش ضمن بیان مشکلات، از این که ویرانه تحویل گرفتهاند صحبتی نکردند. چرا میگوییم سنتی تحت عنوان «تقصیر دولت قبل است» وجود دارد؟ روحانی تا مدتها همه چیز را تقصیر دولت احمدینژاد میدانست، دولت سیزدهم همه چیز را بر گردن روحانی میانداخت. پزشکیان شاید تنها انتقاد مستقیمی که کرده است آن زمانی بود که در گفتگوی تلویزیونی گفت «میگویند ما وارث چیز خوبی شدیم، اما پولی در آن نیست.» به نظر میرسد پزشکیان این رویه را بر دولت حاکم کرده است.
عارف چه کسانی را خطاب قرار داد؟
معاون اول رئیسجمهور در این صحبتهای کوتاه خود، از کسانی گلایه کرد که دولت سه ماهه پزشکیان را از پشت تریبونهای عمومی به صورت غیرمنصفانه نقد میکنند و از آنها میپرسد که در سه سال گذشته یعنی دوره ریاستجمهوری سیدابراهیم رئیسی از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ کجا بودند. احتمالاً خطاب عارف به برخی تریبونهای نمازجمعه در کنار مطبوعات و رسانههای متکی بر بودجه عمومی کشور و برخی نمایندههای تندروی مجلس است که بدون توجه به شرایط وخیم ایران، اگر گرانی رخ میدهد یا وضعیت بغرنجی وجود دارد، همه چیز را بر گردن دولت چهاردهم میاندازند.
نکته این است که طرف مقابل با راهبرد استفاده از سرمشق «تحویل اسب زینشده» به دولت چهاردهم، تلاش میکند همچنان دولت سیزدهم را سفید نگه دارد. دولتی که بر خلاف آنچه آنها میگویند، نه سیاه مطلق و نه سفید است. بلکه خاکستری بوده و مجموعی از تصمیمات و عملکرد خوب و بد را مانند تمام دولتهای پیشین و فعلی کنار هم دارد. کیهان در پاسخ به محمدرضا عارف نوشت: «نیازی به لب باز کردن نیست، همه مردم با چشم خود و با همه وجود دستاوردهای معجزهگونه دولت شهید رئیسی را دیده و درک کردهاند و نیازی نیست که آقای عارف برایشان توضیح بدهد!»
بخش دیگری از صحبت عارف احتمالاً به شخص مرحوم سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور فقید کشورمان برمیگردد. چرا که میگوید: «ما در این مدت به دقت مراقبت کردیم تا هیچگونه نقد غیرمنصفانهای خصوصا هنگامی که مسئله افراد و شخصیت افراد مطرح بود، صورت نگیرد، چرا که براین اعتقادیم که درغیاب افرادی که حضور ندارند، نباید آنها را نقد کرد.»
چرا میگوییم صحبت عارف احتمالاً به مرحوم رئیسی اشاره دارد؟ چون تمام مدیران دولت سیزدهم حاضر هستند و اتفاقاً در رسانه نیز از خود دفاع میکنند یا دست به انتقاد میزنند که قطعاً حق آنان است؛ بنابراین تنها فردی که میتواند منظور عارف باشد شخص رئیس دولت سیزدهم است و به نظر میرسد با توجه به شرایط خاصی که منجر به درگذشت او شد و ملاحظاتی که وجود دارد، دولت چهاردهم از بیان برخی مسائل پرهیز میکند.
چه مسائلی وجود دارد؟
با توجه به شرایط کشور و وخیم بودن وضعیت اقتصادی و محل بیان این نکات که شورایعالی اقتصاد بود، به نظر میرسد که همین حوزه مد نظر معاون اول رئیسجمهور قرار گرفته باشد. صحبت روشن و جامعی از آنچه تحویل گرفته شد تا کنون مطرح نشده که البته همین عدم شفافیت در وضعیت مورد انتقاد هواداران پزشکیان قرار گرفته است. بعد از انتشار این صحبتهای محمدرضا عارف، به غیر از تندروها که واکنشهای همیشگی را نشان دادند، فعالان رسانهای و کاربران در شبکههای اجتماعی که در زمره هواداران پزشکیان دستهبندی میشوند از معاون اول گلایه کردند که چرا نسبت به انتشار وضعیت کشور کوتاهی میکنند. در حالی که وعده رئیسجمهور این بود که شرایط را صادقانه با مردم در میان بگذارد.
به نظر میرسد با توجه به ناترازیهای کشور در حوزه انرژی، بانکها، سوخت به ویژه بنزین، صندوقهای بازنشستگی، زیرساختی، وضعیت ارزی و تحریمها و این که همچنان مانند دولت سیزدهم، این دولت نیز مجبور است به خاطر شرایط کلان کشور اقدام به افزایش قیمتها کند، نیاز باشد که ریاستجمهوری وضعیت فعلی را به طور شفاف با مردم در میان بگذارد. شاید پس از آن مشخص شود که اسب زینشدهای وجود ندارد.
https://www.pgnews.ir/?p=208581
2 نظر
دسته خرابکارها نمیزارن کشور در مسیر پیشرفت قرار بگیره ، یه چند تا هستن که رسانه و بودجه در اختیارشون هست نمیخوان مردم آسایش داشته باشن ، نیازی نیست عارف معرفی بکنه یا بگه که چه کسانی هستن اکثر مردم اونا رو میشناسن معروف هستن به دولت در سایه
….
اینا یا باید خودشون راس کار باشن یا اگه نباشن نمیزارن دولت ها مذاکره کنن ، چوب میزارن لای چرخ کسانی که بخوان برای مردم کاری کنن
هیچ عذاب وجدانی هم ندارن که بگن بر اثر این لجبازی ها و مخالفت های ما مردم زیر دست و پا له میشن و به فقر و فلاکت کشیده شدن
خیلی هاشون فهميدن کارشون اشتباه بوده رفتن به نفر ثالثی گفتن که سخن از مذاکره بر زبان بیارن یعنی همون افراد نامبرده که جز دسته خرابکار ها هستن اعتقاد به مذاکره پیدا کردن ولی بر زبان نمیارن
مسعود شهروند چغادک
چی بگه ؟ هر چی بگه یک عده از مسئواین میرن زیر سوال و باید پاسخگو باشن و مشتشون باز میشه !
از ترس نمیتونه چیزی بگه !
پس چیزی نگه بهتره !
فوقش مردم زیر فشار معیشتی بمونن ! مهم نیست
مردم عادت کردن !