خلیج فارس: درحالی که میزان اشغال تخت دو بیمارستان عسلویه 25 درصد می باشد، اعلام ساخت بیمارستان جدید در این شهرستان ابهاماتی را به وجود آورده است.
به گزارش خلیج فارس؛ اخیرا استاندار بوشهر گفته: «ساخت بیمارستان 110 تختخوابی عسلویه از مصوبات سفر دوم ریاست جمهوری طی هفته دولت آغاز می شود.»
اکنون شهرستان عسلویه دارای دو بیمارستان نبی اکرم وابسته به تامین اجتماعی و سردار سلیمانی وابسته به نیروی دریایی سپاه پاسداران می باشد که میانگین سطح اشغال تخت های آن ها 30 درصد می باشد، به عبارتی در اغلب ایام سال 70 درصد تخت های موجود در آن خالی است.
به نظر می رسد با توجه به کمبود جدی پزشکان متخصص، توسعه و افزایش بهره وری دو بیمارستان فعلی عسلویه، عقلانی تر از ایجاد بیمارستان جدید باشد، وگرنه وجود 3 بیمارستان در یک شهرستان که هیچ کدام از آنها قادر به ارائه خدمات درمانی مطلوب نباشند و 70 درصد تخت های شان خالی از بیمار باشد، هدر رفت منابع و ایجاد توقعی غیر منطقی است.
بیمارستان هایی که مشکلات شهرستان ها را حل نکرد
پیش از این در خبرها آمده، از سال 92 تا 1400 نزدیک به 50 هزار تخت بیمارستانی در کشور افتتاح شده و دولت سیزدهم هم 16 هزار تخت دیگر به این ظرفیت نظام سلامت کشور اضافه کرده، اما همچنان سهم مردم از تختهای بیمارستان به عدد 2 به ازای هر هزار نفر هم نرسیده، درحالیکه در سایر کشورها سهم مردم از تختها 8 بهازای هر هزار نفر است.
به عبارتی، با اضافهشدن هزاران تخت بیمارستانی و افتتاح پیدرپی بیمارستانها و مراکز درمانی ازسوی وزرای بهداشت، باید تاکنون تمام کمبودها برطرف میشد. اما باز هم می ببنیم بیماران از شهرستانهای مختلف به کلاتنشهرها می روند، چون نمیتوانند خدمات مورد نیازشان را در مراکز تازهاحداث که حتی در مراکز قدیمی هم دریافت کنند و چارهای جز سفرهای مشقتبار برای درمان ندارند.
نمونه این بیمارستان های خالی از بیمار، بیمارستان شهدای هسته ای (همجوار با بیمارستان شهدای خلیج فارس) است که اواخر دولت روحانی افتتاح شد، اما تاکنون به دلیل عدم تامین تجهیزات و نیروی متخصص، بهره برداری بیمارستانی از آن نمی شود و صرفا بخش دیالیز در آن قرار دارد.
بیمارستان هایی در حد درمانگاه
از میان بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی در استان بوشهر تنها بیمارستان های شهدای خلیج فارس بوشهر، امام خمینی کنگان و شهید گنجی برازجان میزان اشغال تخت های آن بالای 70 درصد می باشد، اما سایر بیمارستان های استان از دیر و اهرم تا دیلم و گناوه و خورموج تخت های خالی بسیاری دارند و از نظر درآمد- هزینه در وضعیت زیان ده هستند.
آقای استاندار! دست نگه دارید
از این روز، شایسته است استاندار بوشهر درخصوص بیمارستان جدید عسلویه دست نگه داشته و بجای کلنگ زنی آن، برای توسعه و حل مشکلات دو بیمارستان موجود اقدام موثری انجام دهد.
البته واقعیت این است که درخصوص شروع ساخت بیمارستان هایی که مدیریت مطلوب آنها با اما و اگر مواجه است باید وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی مخالفت کنند، اما شوربختانه وزیر برای ماندن به جلب رضایت نمایندگان و تامین خواسته های بعضا غیرکارشناسی آنها وابسته است و دانشگاههای علوم پزشکی هم وقتی عقب نشینی وزارتخانه را در این موارد می بینند، خود را به مخمصه مخالفت نمی اندازند.
وگرنه در مورد برخی بیمارستان ها، شاید اگر بالگردی مجهز خریداری کرد تا بیماران بدحال را فورا به بیمارستان معین منتقل کند، بیشتر از هزینه های سرسام آور ساخت و نگهداری بیمارستان های بدون متخصص به مردم کمک می کند.
https://www.pgnews.ir/?p=170429
10 نظر
سلام احسنت.
یادم هست ده سال پیش هم در عسلویه کلنگ زدن اما هیچ اتفاقی نیفتاد.هر ۴سال یکبار کلنگ میزنند و میرن تا ۴سال دیگه.
کاش هزینه این کلنگ زدن میدان پزشک بیادش تو عسلویه.
پزشکان به سختی حاضرن بیان عسلویه با توجه به اینکه درامدش تو شیراز و بوشهر همینقدره
مردم استان بوشهر برای یک سی تی آنژیو باید به استانهای اطراف برن بیمارستانهای فعلی رو تجهیز کنید نه ساختمان بدون تجهیزات
واقعا تاسف خوردم بابت این متنی که نوشتی ، عسلویه و کنگان اگه ده تا بیمارستان ۲۰۰ تخت خالی هم داشته باشه باز هم کمه . من فکر میکنم تحقیق نکردی راجع به موضوع وگرنه هیچ آدم عاقلی نمیاد بگه عسلویه نیاز به بیمارستان نداره
با احترام
اگر جنابعالی تحقیقی در خصوص شاخص نسبت تخت به جمعیت ، شاخص نسبت پرستار به تخت ، شاخص نسبت پزشک به جمعیت در شهرستان عسلویه انجام داده اید یا ضریب اشغال تخت دو بیمارستان شهرستان عسلویه را اطلاع دارید لطفا همین جا اعلام فرمایید
با سپاس فراوان از سایت خلیج فارس و سردبیر کاربلد ، باسواد این سایت مردمی
تو کشور ما زیاد پیش میاد دوباره کاری کنن و یه پروژه دو بار افتتاح بشه و هر دولتی میخواد به اسم خودش ثبتش کنه. حالا استاندار هم داره زور های آخرش رو میزنه.چون در جریانه که صبح دولتش زیاد نمیدمد
با سلام جناب استاندار سفرهای ریس جمهور فقط مصوبه برای چغادک نداشته حال ککه مردم عسلویه بیمارستان دارند عنایت فرمایید برای هر نرفتن بودجه با همان بودجه یک مر کز درمان بستر در چغادک راه اندازی کنید با تشکر فراوان حمید حاجیان شهروندچغادکی
متاسفانه علیرغم وجود چند بیمارستان در استان ولی مردم بعلت عدم امکانات مناسب وپزشکان با تجربه اعتمادی به بیمارستان و پزشکان ندارند و برای معالجه به شیراز می روند
چرا دو دستگاه آنژیوگرافی در بیمارستان قلب قرار گرفته دوتا داشت از بس از یکی استفاده نشد فرسوده شد حالا بکی دیگر آوردن تا دیگری فرسوده شود بروید بررسی کنید ای هر دو دارد کار می کند یا دارد خاک می خورد بهتر نبود دستگاه دوم را در شهر های شمالی یا جنوبی مستقر میکردن تا مردم مجبور نباشند چند صد کیلومتر بایند بوشهر یا دربرازجان
همشهری محترم ، دستگاه آنژیوگرافی به تنهایی هیچ فایده ای ندارد این دستگاه باید جایی باشد که اتاق عمل داشته باشند و فوق تخصص جراحی قلب ، همین حالا در استان با کمبود فوق تخصص جراحی قلب مواجه هستند ، در کل باید این دستگاه پیشرفته در یک بیمارستان فوق تخصصی قلب با کادر مجرب باشد امکان بردن آن در هر بیمارستانی مقدور نیست ، ضمن اینکه بیمارستان ها ، سطح بندی هستند .با تشکر
در چاه مبارک بغل بیمارستان سردار سلیمانی میخواهند بیمارستانی به نام عسلویه احداث کنند.
چرا در خود عسلویه یا نخل تقی احداث نمیکنید؟ چرا باید چسبیده به بیمارستان موجود( سردار سلیمانی) احداث کنید حدود ٢٠ کیلومتر دورتر ولی به نام عسلویه؟. دلیلش اینه که هوای عسلویه و شهر های دورش اونقدر آلوده و کثیف هستند که دستگاه های استاندارد تصویه هوا برای بیمارستان نمیتوانند این هوای کثیف را پاک و استرلیزه کنند.