خلیج فارس: کمتر از دو ماه مانده به انتخابات مجلس، فضای این رقابت سیاسی سرد تر از ادوار قبل است و ردصلاحیت چهره های مطرح نیز به کم رونق تر شدن آن منجر می شود.
به گزارش خلیج فارس؛ در انتخاباتی که اصلاح طلبان شناسنامه دار نام نویسی نکردند، افرادی هم که خواسته بودند وارد صحنه شوند، با ردصلاحیت یا عدم احراز صلاحیت مواجه شده، طوری که در حوزه دشتی و تنگستان رقابت خانوادگی شده و یکی از جدی ترین رقبای نماینده فعلی (کرمی)، از اقوام نماینده است! (سهراب انبارکی)
اگرچه تا اعلام لیست نهایی نامزدهای مجلس و بررسی اعتراض ردصلاحیت شدگان توسط شورای نگهبان حدود یک ماه دیگر فرصت است، اما ترکیب تایید صلاحیت و ردصلاحیت شدگان در کشور و استان بوشهر نشان می دهد ایده مشارکت کم ولی نتیجه مطمئن بر مشارکت حداکثری و نتیجه نامطمئن ارجحیت دارد.
در استان بوشهر از امام جمعه و استاندار دولت احمدی نژاد تا نماینده اسبق مجلس و فرمانداران جزو ردصلاحیت شدگان می باشند و فضای رقابت در حوزه های چهارگانه استان را به زورآزمایی طیف اصولگرا با اصولگرایان محدود کرده است.
براساس اعلام رییس هیات نظارت انتخابات مجلس در استان بوشهر، 50 درصد داوطلبان انتخابات در حوزه های چهارگانه بوشهر تایید شده اند.
نگاهی به تایید و ردصلاحیت شدگان مطرح
در حوزه انتخابیه بوشهر، گناوه و دیلم، با ردصلاحیت های رخ داده، طی این مرحله به نظر می رسد رقابت به عبدالکریم جمیری نماینده فعلی و جعفر پورکبگانی فرماندار مرکز استان در دولت احمدی نژاد محدود شده است. غلامعلی میگلی نژاد نماینده همین حوزه در مجلس هشتم، ماشاله احمدی فرماندار اسبق دیلم و شهردار پیشین برازجان و گناوه از چهره های مطرحی هستند که پشت خط انتخابات مانده اند.
در حوزه جنوب استان هم شیخ موسی احمدی نماینده فعلی بدون رقیب جدی مانده است. در این حوزه سکینه الماسی نماینده سابق که در دوره قبل در رتبه دوم قرار گرفت، حجت الاسلام گنجی امام جمعه سابق جم، حمزه اعتماد فرماندار دیر در دولت سابق و اسدالله علمداری از کاندیداهای مطرح ادوار گذشته مشمول ردصلاحیت یا عدم احراز صلاحیت شده اند.
در حوزه دشتی و تنگستان هم غلامحسین کرمی نماینده فعلی به همراه غلامحسین زارعی مدیرکل میراث فرهنگی استان در دولت احمدی نژاد و فرماندار اسبق بندر لنگه به همراه سهراب انبارکی معاون سابق سپاه استان جزو چهره های مطرح باقی مانده هستند. از چهره ای نظیر صادق بارانی نیز به عنوان کاندیدایی که مورد توجه قرار گرفته در این حوزه یاد می شود. از ردصلاحیت شدگان مطرح حوزه دشتی و تنگستان می توان به سید محمدمهدی پورفاطمی نماینده چهار دوره، علی افراشته استاندار بوشهر در دولت احمدی نژاد و معاون اجرایی مجلس در دوره لاریجانی و حجتالاسلام عباس فقیه دادستان سابق تنگستان یاد می شود که باید منتظر بررسی اعتراض شان در شورای نگهبان باشند.
در دشتستان هم در مقابل ابراهیم رضایی نماینده فعلی، از محمدرضا دهقان فرد متخصص ارتوپد به عنوان دو گزینه اصلی یاد می شود. در این حوزه نیز از جوانشیر کدخداپور نفر اول انتخابات مجلس هشتم (که به دلیل ابطال انتخابات به بهارستان نرسید) تا فتح الله نوروزی و جواد لقمان زاده فرماندار و سرپرست سابق فرمانداری دشتستان تا محمد حسین ستوده که اوایل سال از مدیرکلی بازرسی استانداری برای حضور در انتخابات استعفا کرد، جزو ردصلاحیت یا عدم احراز صلاحیت شدگان می باشند.
رسیدن به مناصب، مهمتر از از مشارکت مردم؟!
به نظر می رسد با ردصلاحیت گسترده چهره های منتقد که توسط هیات های اجرایی و نظارت رقم خورده، اگر شورای نگهبان هم بر مسیر قبلی اش گام بردارد، نگرانی و دغدغه از مشارکت پایین در انتخابات به طور چشمگیری افزایش یافته است.
موضوعی که ظاهرا دغدغه طیف انقلابی اصولگرایان نیست و آنها رسیدن به مناصب را بر انتخاباتی با مشارکت بالا ترجیح می دهند.
با این وضعیت، کف مشارکت 60 درصدی قابل تحقق است؟
نکته قابل تامل اینکه؛ میانگین مشارکت بوشهری ها در انتخابات دوره قبل مجلس 43 درصد بوده است (این رقم در مرکز استان 23 درصد بود)، اما رییس ستاد انتخابات استان از پیگیری ایده وزارت کشور برای کف مشارکت 60 درصدی در این دوره سخن گرفته، اما مشخص نیست با وجود آنکه رقابت به یک طیف خاص محدود شده، چگونه توقع مشارکت حداکثری وجود دارد؟
https://www.pgnews.ir/?p=58567
12 نظر
باسلام. آقای سهراب انبارکی جزو شاغلین نیروهای مسلح می باشد و بنا به ماده ۲۹ قانون انتخابات از کاندیدا شدن محروم خواهد بود مگر اینکه ۶ ماه قبل ثبت نام از نیروهای مسلح استعفا دهد که چنین چیزی بعید به نظر می رسد. حال تایید ایشان عجیب به نظر می رسد…..
خلیج فارس،این چیه که چاپ کردی؟!مگه امکان داره کسی از مسؤولیتش استعفاندهدوتٱییدشود؟! انبارکی قبل ازموعداستعفاداده ونام نویسی کرده است.
مهم خالص سازی هست که اتفاق افتاده، رقابت و انتخابات کیلو چند؟
مشارکت خیلی خیلی بالاست .
با شناسنامه و پاسپورت و گواهینامه میشه رای داد .
عابر بانک هم اضافه کنن بالای دویست میلیون رای تو صندوق ها ریخته میشه
لطفا هزينه انتخابات را خرج فقرا كنيد و همين ٤ نماينده اى كه هيچ كارى براى اين مردم نكردند مجددا به مجلس بفرستيد. مايه تاسف است كه در برهه اى زندگى مى كنيم كه شاهد مهندسى انتخابات هستيم. افراد اصلح رد صلاحيت ميشوند و ….. شاهد مشاركت حداقلى خواهيم بود.
حالا … توقع دارند که مشارکت هم بالا باشه
رای نماینده گام منتخب در صندوق رای موجود هست و نیازی به نمایش خیابانی نیست
دکتر صادق بارانی در این دوره که در تمام حوزه های انتخابیه نظر ها به سمت جوانگرایی رفته در دشتی وتنگستان شگفتی ساز خواهد بود
پاک دست
با انگیزه
جوان خوشنام
مردمدار
پلنگ پیر ثبت نام نکرد ؟…
نام کاندید اصلح حاج ابوالحسن دهاز حتما بخاطر بسپارید
…………
کاربر گرامی به دلیل عدم مستندات لازم از درج پیام شما معذوریم