خلیج فارس: صدرنشینی بوشهر در ایران از نظر سهم مشاغل خدماتی در بازار کار آن، در لیست صنوف پرمتقاضی بندر بوشهر هم آثار خود را نشان داده است.
به گزارش خلیج فارس؛ براساس آخرین گزارش مرکز آمار، 62 درصد شاغلین بوشهر مربوط به بخش خدمات می باشند که بالاترین آمار در سطح کشور می باشد؛ به عبارتی، از هر 100 بوشهری شاغل، تقریبا 62 نفر در بخش خدمات حضور دارند.
سبقت مشاغل خدماتی نسبت به تولیدی در استانی مانند بوشهر با به واسطه حجم بالای سرمایه گذاری صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، زمینه فعالیت های صنعتی اش بالاست، نیازمند بررسی می باشد.
اخیرا اتاق اصناف مرکز استان بوشهر لیست 10 شغل صنفی پرمتقاضی استان را منتشر کرده که حکایت از غیبت تولید در عین بالا بودن مشاغل خدماتی و واسطه گری دارد.
طبق آمارهای منتشر شده در مردادماه 1403، ده شغل پرتعداد صنفی در شهرستان بوشهر به شرح زیر است:
روابط عمومی اتاق اصناف بوشهر با اشاره به اینکه نیمی از ده شغل پرطرفدار بوشهر در جدول بالا به پوشاک و آرایشگری و پیرایشگری ارتباط دارد، اینگونه نتیجه گیری کرده که «بوشهری ها به ظاهر خود و چگونگی دیده شدن در جامعه اهمیت زیادی می دهند و نشانه جنتلمنی شان است.»
نکته دیگر این آمار، رواج واسطه گری در بخش مسکن است، طوری که رتبه دوم در بین مشاغل پرمتقاضی مرکز استان را به خود اختصاص داده است و البته حجم بالای مشاوران املاک جای بحث های زیادی به لحاظ جامعه شناسی دارد.
از طرفی کمبود مشاغل تولیدی در این آمار محل بحث بسیار است. آیا به واسطه جدول بالا، می توان گفت سیاست ادارات و نهادهای متولی مهارت آموزی از واقعیت های بازار بسیار دور است؟
از طرفی طبق این آمار، اگر جمعیت شهرستان بوشهر را 250 هزار نفر در نظر بگیریم، به ازای هر 253 نفر جمعیت استان یک سوپرمارکت و یا خواربار فروشی فعالیت می کند. به عبارتی، اگر هر خانوار را فقط سه نفر درنظر بگیرم، به ازای هر 84 خانواده بوشهری یک سوپر موادغذایی یا خواربار فروشی فعالیت می کند که به لحاظ تعداد بسیار زیاد است و به سختی در تصور می گنجد! (براساس قوانین موجود، باید به درخواست متقاضیان تاسیس واحد صنفی پاسخ مثبت داد و عدم صدور مجوز به دلیل تعداد زیاد واحدهای مشابه تخلف محسوب می شود.)
نهایتا اینکه؛ کمبود مشاغل خدمات فنی در کنار توجه جدی مردم به مشاغل توزیعی و واسطه گری در آمار رسمی منتشر شده توسط روابط عمومی اتاق اصناف مرکز استان بوشهر حتما می بایست مورد توجه و مطالعه قرار گرفته و نتایج آن در سیاستگذاری های آموزشی دخیل شود.
https://www.pgnews.ir/?p=164239
3 نظر
خدماتی نباشند، اوکی
چی تولید کنند تو این هوا و بی آب و برقی؟
پولی که در استان تولید میشه میره جاهای دیگه رو آباد میکنه
ها ولا
یه فقط سر و کله زدن با تامین اجتماعی باعث پشیمانی هفت نسل بعد متقاضی کار تولیدی میشه
در اینجا پول با کار کردن و تولید به دست نمی آید با دلالی و فروش دوباره کالا و سود چند برابری کردن در میآید.