خلیج فارس: مناظره های تلویزیونی در مقایسه با دیگر برنامههای انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری، ببنندگان بیشتری دارد و به جدی تر شدن رقابت های سیاسی منجر می شود.
به گزارش خلیج فارس؛ دوشنبه شب؛ ۲۸ خرداد ۱۴۰۳ اولین مناظره ۶ کاندیدای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری با موضوع اقتصادی در صدا و سیما برگزار شد، مناظره ای که دستاورد مشخصی از برنامه اقتصادی کاندیداها نداشت، اما می توان گفت تا حدودی همه نامزدها را بدون ویرایش و متکی به خود واقعی در یک قاب نمایش گذاشت.
قرار است 4 مناظره دیگر هم تا قبل از روز انتخابات برگزار شود که جزییات آن در ادامه می بینید:
روز | تاریخ | ساعت | |
مناظره اول | دوشنبه | ۲۸ خرداد۱۴۰۳ | برگزار شد |
مناظره دوم | پنجشنبه | ۳۱ خرداد ۱۴۰۳ | ۲۰تا ۲۴ |
مناظره سوم | جمعه | ۱ تیر ۱۴۰۳ | ۲۰تا ۲۴ |
مناظره چهارم | دوشنبه | ۴ تیر ۱۴۰۳ | ۲۰تا ۲۴ |
مناظره پنجم | سه شنبه | ۵ تیر ۱۴۰۳ | ۱۲:۳۰ تا ۱۶ |
در ادامه مهمترین بازتاب های نخستین مناظره های ریاست جمهوری را می بینید.
این 4 نفر اپوزیسیون دولت رئیسی بودند و خبر نداشتیم؟!
عصر ایران نوشت: آقایان سعید جلیلی، محمدباقر قالیباف، علیرضا زاکانی و امیرحسین قاضی زاده هاشمی در مناظره دیشب چنان نسبت به وضع موجود انتقاد کردند که اگر کسی انها را نشناسد، تصور می کند همین امروز وارد سپهر سیاسی ایران شده یا دست کم از جناح اپوزیسیون دولت در انتخابات شرکت کرده اند. آنها از این که تورم در ایران مزمن شده، قیمت ها مدام بالا می رود، مدیریت دچار ضعف است، دخل و خرج مردم و به ویژه کارمندان و بازنسشتگان باهم نمی خواند، جوانان مشکل ازدواج دارند، قانون اجرا نمی شود و … خیلی ناراحت بودند. این در حالی است که همه آنها به نوعی سهامدار و همسوی دولت کنونی اند و اگر این مشکلات وجود دارد، خودشان نیز مقصرند و اگر ندارد، پس این همه نالیدن از مشکلات چرا؟!
همه شان هم گفتند که برای حل این مشکلات راهکار دارند ولی نگفتند چرا در دولت همسوی خود، راهکارهای ادعایی را اجرا نکردند یا لااقل برای اجرا ارائه نکردند؟ این هم بماند که تا قبل از مناظره ها ، همین آقایان از این که در مسیر پیشرفت هستیم و هر روز قله های جدیدی را فتح می کنیم، چه سخن ها که نمی گفتند!
راستی این ها که می گویند می خواهند راه دولت رئیسی را ادامه دهند، جسارتاً به این سوال هم پاسخ دهند که اگر دولت سیزدهم نتوانسته به وعده هایش مانند تک رقمی کردن تورم عمل کند و مردم دچار مشکلات فهرست شده توسط آقایان شده اند، پس چرا می خواهند به آن مسیر ادامه دهند و اگر دولت موفق بوده، چرا این همه سیاه نمایی می کنند؟!شاید هم این ها واقعاً اپوزیسیون دولت رئیسی بودند و ما نمی دانستیم!
جمع بندی ابطحی از نخستین مناظره
محمدعلی ابطحی فعال سیاسی اصلاح طلب درباره جمع بندی اش از نخستین مناظره این توئیت را منتشر کرد:
نتیجه گیری فوتبالی از مناظره
محمد مهاجری، فعال سیاسی اصولگرا درباره مناظرخ اول نامزدهای ریاست جمهوری در شبکه ایکس نوشت:
در مناظره اول، آقای قالیباف کاملا در آفساید بود. آقای زاکانی نمی دانست کجای زمین است. آقای جلیلی منتظر تعویض توسط سرمربی بود. آقای قاضی زاده هاشمی نقش مدافع ناشی دولت رئیسی را بازی می کرد. آقای پزشکیان با شتابزدگی به نوک حمله نزدیک می شد. و آقای پورمحمدی تنها بازیکنی بود که گل زد.
برنده و بازنده مناظره اول به روایت یک اقتصاددان
صادق الحسینی اقتصاددان هم درباره برنده و بازنده مناظره نخستین این توئیت ها را منتشر کرد:
پاسخ تصویری یک اقتصاددان به قاضی زاده هاشمی
صادق الحسینی، اقتصاددان با ارائه نمودار زیر به اظهارات قاضی زاده هاشمی در مناظره پاسخ داد:
علیه جمله جنجالی زاکانی سند رو شد!
زاکانی در آنتن زنده تلویزیون گفت که مردم الان سکته میکنند اگر به دهه 90 برگردند، این جملهی کاندیدای ریاستجمهوری واکنش برخی کاربران را در فضای مجازی در پی داشت و این متن که مربوط به انتخابات سال 96 است، وایرال شد.
تناقضگویی زاکانی درباره تحریمها
علیرضا زاکانی در بخشی از سخنانش در مناظره تلویزیونی در پاسخ به پرسشهای کارشناسان حوزه اقتصادی، بیان کرد: مشکل اقتصادی ایران تحریم آمریکا نیست. تجویزهای اقتصادی آمریکاست. در صورتی که قبلتر خلاف آن در مدیریت شهری تهران به ریاست وی رقم خورده است. عکس زیر را در همین رابطه ببینید.
سوتی زاکانی درباره قرارداد با چین
حسام الدین آشنا، عضو کابینه دولت دوازدهم در واکنش به سخنان زاکانی درباره قرارداد با چینی ها در توئیتر خود نوشت: اینکه ما پول بگذاریم پیش چینی ها که از پول خودمان به خودمان وام بدهند جای افتخار ندارد و اسم آن هم سرمایه گذاری خارجی نیست.
زاکانی فراموش کار شد!
زاکانی در مناظره گفت که در زمان روحانی روزانه ۸۰۰ نفر به دلیل کرونا جان خود را از دست می دادند و از این موضوع انتقاد کرده است. یک فعال رسانه ای یادآوری کرد: زاکانی دومین نفر لیست ۲۵۰۰ پزشکی بود که نامه زدن واکسن کرونا وارد نشه.
کلیدواژه نامزدها در مناظره
درخشش پورمحمدی
صحبتهای پورمحمدی بیش از سایر نامزدها مورد توجه افکار عمومی قرار گرفت. تسلط او به خطابه مهمترین نکنهای بود که مورد توجه کاربران شبکههای اجتماعی قرار گرفت.
سیاوش اردلان، از مجریهای بی.بی.سی در توئیتی نوشت که «ظاهرا پزشکیان از پورمحمدی آخوندتر و پورمحمدی از پزشکیان اصلاحطلبتره».
مازیار خسروی درباره پورمحمدی کاندیدای ریاست جمهوری نوشت: پورمحمدی فقط گیر داده بود به قالیباف؛ هرچه زاکانی به پر و پاش میپیچد بیمحلش می کرد.
رسانه عبدی مدیا هم نوشت: پور محمدی، استاد جنگ روانی و استاد تمامِ دیپلماسی پنهان و عنصر اطلاعاتی قدیمی است و تا اینجا پدیده بود. به اینها روحانی بودن او را نیز باید اضافه کرد، در اینجا به قالیباف پاس گل داد و به او یادآوری نیز کرد که با همه مخالفتهایی که خودت میدانی و میدانند، من بودم که زیر بار فشار نرفتم و حکم شهرداریات را امضا کردم و قالیباف بدرستی این پاس گل و اشاره غلیظ را گرفت.
بحث درباره اقتصاد ترکیه هم دستمایه شوخی شده. سعید شریعتی نوشته «زاکانی که اسم ترکیه رو آورد قلب قالیباف افتاد تو معدهش!» کاربر دیگری هم نوشته «پورمحمدی باید بگه ترکیه رو چرا از من میپرسید؟ آقای قالیباف و خانوادشون بهتر خبر دارن.»
کاربری به اسم گریگوری نوشته: «قاضیزاده در نقش وکیل رییس دولت قبل ظاهر شد و نیمنگاهی هم دارد به حفظ صندلی بنیادشهید در دولت به فرض اصولگرای آینده، قالیباف این بار در نقش لی کوآن یو فرو رفته اما باز هم نتوانسته نقش را خوب دربیاورد، پزشکیان از قبل بهتر اما همچنان انسجام ندارد و ناتوان از تصویرسازی برای جلب اکثریت خاموش. جلیلی تفاوتی با گذشته ندارد بلکه حتی بیشتر درگیر چیز نوشته ها شده، زاکانی در نقش پاچه گیر خوب فرو رفته و در این میان مشغول استفاده از فرصت برای توجیه شهرداری خود است و پورمحمدی در حال ترسیم یک شخصیت فراجناحی اما با این حال ناتوان است از پیاده کردن آن.»
کل کل حامیان پزشکیان و جلیلی در توئیتر
علی نوشت: موتور پزشکیان دیزلی هست دیر گرم میشه! ولی میشه.
نوید با طعنه نوشت: پزشکیان گفته من هیچ ربطی به دولت روحانی ندارم ! ربطش:
حمید گفته: دکتر پزشکیان واقعا در انتخابات اشتباه فاحشی دارد. استفاده مکرر از «امکان نداره» رای دهنده را مایوس میکند بهت رای نمیده.
نادر حامی جلیلی نوشت: انصافا تا اینجای مناظره اول تسلط رو حال کردید؟
کامران طرفدار پزشکیان نیز نوشت: پزشکیان برای جنگ نیامده. شان دانشگاهی، خانوادگی و سیاسی او اجازه نمیدهد وارد دعواهای چیپ و بیارزش جناحی شود. مسعودپزشکیان قلب همه مردم ایران را هدف قرار داده است. برای همین او بدون توجه به متلکها، با متانت از فرار مغزها و نخبهها از کشور به عنوان یک سرمایه مهم حرف میزند.
https://www.pgnews.ir/?p=147035
9 نظر
سلام
ّبه نظرم آقای پورمحمدی خیلی خوب صحبت کرد و برنده اصلی این مناظره بود. در حالی که انتظار می رفت پزشکیان بهتر عمل کند و سنجیده تر حرف بزند. پزشکیان راهکار درستی رائه نداد. مانند سایرین نقد به عملکرد دولت های قبلی داشت. یک جسارت همراه با ملاحظه کاری نقدی به دولت شهید رئیسی هم داشت. قالیباف تلاش می کند با وعده و اظهار کارنامه خوب مخاطبان را به رای دادن به خود جلب کند. اما به نظر من ردای رییس جمهوری برای او زیاد است. زاکانی که پاچه گیر و اهل دعواست تا از آب گل آلود ماهی بگیرد. از همه ضعیف تر زاکانی است. اقای جلیلی انگار در دنیای دیگر در حد تئوریسن سیر می کند. محال که او بتواند یک مملکت را بچرخاند. اقای قاضی زاده محترم ، با شخصیت و با ادب است و تجربه مدیریتی قوی برای اداره کشور را ندارد.
استاد کدوم دانشگاه هستی ؟
لابد پیام نور اکبرآباد سفلی
رای من پزشکیان
باسلام من در این مناظره چیزی که فهمیدم چهار نفر ریخته بودن سری یک نفر به نظر بنده با این کارها نمیشه ملت بزرگ ایران را فریب داد حضرت آقا مگه نگفت توهین وکنایه خوب نیست هرنامز د هر کمکی به کشور میتواند انجام بدهد همون حرف درست بگوید بهتره تااینکه دیگری را تخریب کند ما مسلمانیم وشیعه ۱۲ امامی نباید دروغ بگویم
مخالف خوانی هم جذاب است وهم اسان بایدمنصف بود نکات مثبت را هم بگویید اب به اسیاب دشمن نریزید مردم می فهمند صادق باشید
واقعا متاسف
8 سال دولت روحانی فراموش کردید !!!!
پزشکیان روحانی دوم هست
ولقعا متاسفم ….
چقدر آلزایمر و فراموشکاری !!!!
مردم ایران زیادی مهربان هستند که بانی بدبختی هاشون نه تنها تنبیه و خارج نمی کنند بلکه دوباره بهش رای می دهند !!!!!!!
بزن رو همستر دو قرون گیرت بیاد
ول حرف مفت کن
چرا در مورد سند 2030 که حتی در دولت رئیسی بخصوص در بخشهای درمان و کشاورزی و اقتصاد انجام شد و در حال انجام است تا بحال اعتراضی نکرده اند؟! چرا درابطه با اجرای رمز ریال که باعث کاهش ارزش پول ملی شده حرف نمیزنید؟ چرا دررابطه با بیماری های بعد از واکسن های آزمایشی کرونا که عده زیادی از مردم را بیمار کرده حرف نمیزنند؟ چرا در رابطه با پشت پرده ها و پتروشیمی ها که باعث افزایش دلار است سکوت کرده اند؟
طرفدارانم فاتحه خواندید