دو ماه قبل سرپرست معاونت بازرگانی جهاد کشاورزی بوشهر وعده داده بود با توجه به افزایش جوجه ریزی، قیمت مرغ از اواخر تیرماه متعادل و کاهشی نمی شود؛ وعده ای که تا امروز رنگ واقعیت به خود نگرفته است.
خلیج فارس: در شرایطی که قیمت گوشت از کیلویی 400 هزارتومان عبور کرده، مردمی که دلشان به مرغ خوش بوده هم با جهش روز افزون قیمت آن موجه اند، طوری که قیمت مرغ در چهارماه گذشته رشد 100 درصدی را تجربه کرده است.
به گزارش خلیج فارس؛ براساس مشاهدات میدانی، قیمت هر کیلوگرم مرغ در بوشهر بین 97 تا 100 هزار تومان شده، درحالی که نرخ مصوب آن در ابتدای سال 50 هزار تومان بود؛ یعنی رشد دو برابری.
این درحالی می باشد که آخرین نرخ مصوب مرغ از سوی دولت 73 هزارتومان تعیین شده، ولی کسی مرغ را با این قیمت ندیده؛ به عبارتی قیمتی روی کاغذ بوده است.
در این شرایط، یک خانواده چهار نفره اگر بخواهند برای یک وعده غذایی خود مرغ بخورند حداقل باید 200 هزار تومان هزینه کنند.
به گفته یکی از فروشندگان مرغ در بوشهر، برخی شهروندان از روی ناچاری اسکلت مرغ خرید کرده تا غذاهای خود را مزه دار کنند.
برخی فعالان صنفی صنعت طیور، افزایش تورم در نهاده های دامی مورد نیاز مرغ و قیمت جوجه یک روزه را عامل افزایش قیمت مرغ در مدت اخیر می دانند.
به گفته آنها قیمتگذاری دستوری (73 هزار تومان) با واقعیتهای این صنعت مطابقت دارد و هزینههای تولید فراتر از این قیمت است.
وعده ارزانی عملی نشد
سرپرست معاونت بازرگانی جهاد کشاورزی بوشهر در خردادماه با پذیرش اینکه مرغ با قیمت مصوب 73 هزارتومانی در بازار نیست، در گفتگو با «خلیج فارس» وعده داده بود با توجه به افزایش جوجه ریزی، قیمت مرغ از اواخر تیرماه متعادل و کاهشی نمی شود؛ وعده ای که تا امروز رنگ واقعیت به خود نگرفته است.
حالا برخی مسئولان و فعالان صنفی وعده میدهند که با افزایش جوجهریزی و ترخیص کالاها از گمرگات کشور، عرضه مرغ افزایش و قیمت آن کاهش مییابد.
علی ابراهیمی، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغ گوشتی گفته: با تامین نهادههای دامی و افزایش جوجهریزی تا پایان تیرماه، در روزهای آتی شاهد عرضه بیشتر مرغ گوشتی خواهیم بود.
در این میان، مجید موسوی، مشاور وزیر جهاد کشاورزی نیز به فارس گفته: با بهبود وضعیت تامین خوراک و جوجه یک روزه، قیمت مرغ تا 2 هفته آینده به تعادل میرسد.
به هر ترتیب اکنون از دولت انتظار میرود که با دید حمایتی از تولیدکننده و مصرفکننده به عنوان تنظیمگر وارد بازار شود و با الگوبرداری از کشورهای توسعه یافته، مانع از کوچکتر شدن سفره های مردم شود.
البته برخی از فعالان اتحادیهای اعلام کردهاند که با توجه به افزایش جوجهریزی در بهار امسال و کاهش تقاضا پس از پایان دهه اول محرم، احتمالاً قیمت مرغ از اواسط مرداد کاهشی شود.
در این زمینه
https://www.pgnews.ir/?p=1733