خلیج فارس: در شرایطی ادارات و بانک ها به دلیل گرما طی دو روز آخر هفته تعطیل شده اند که شاغلین در محیط های باز خصوصا کارگران از این فرصت بی بهره اند.
به گزارش خلیج فارس؛ دولت تصمیم گرفت به دلیل گرمای کم سابقه و با هدف سلامت مردم و مدیریت مصرف انرژی، روزهای چهارشنبه و پنجشنبه را در سراسر کشور تعطیل اعلام کند، اما موضوعی که برای بسیاری پرسش برانگیز شده این است که پس سهم شاغلین غیردولتی خصوصا کارگران در فضاهای آزاد از این تعطیلی کجاست؟
به گفته کارگران، در شرایطی کارمندان دولتی و بانک ها که از محیط کار برخوردار از دستگاه سرمایشی در روزهای گرم سال تعطیل می شوند که روزانه تعدادی از کارگران دچار گرمازدگی و سرگیجه می شوند و بعضا سر از مراکز درمانی درمی آورند، اما فکری به حالشان نمی شود، از جمله نیروهای خدماتی شهرداری، کارگران پروژه های صنعتی مثل پارس جنوبی، جوشکاری ها و… که اگر سرکار نروند، بابت آن روز دریافتی ندارند، ضمن اینکه امنیت شغلی شان هم بیشتر به مخاطره می افتد.
رئیس کانون انجمنهای صنفی پارس جنوبی می گوید: هوای این منطقه اواخر برج ۴ تا اوایل برج ۷ شرجی و دما در این منطقه به شدت بالا میرود و تحملِ این وضعیت برای کارگران سخت است. طی چند روز گذشته رطوبت هوا بیش از ۹۰ درجه و دمای هوا بالای ۴۵ درجه بوده، اما هیچ تصمیمی برای وضعیتِ کارگران اتخاذ نشده است.
علیرضا میرغفاری ادامه داد: در این مواقع کمیتههای حفاظت فنی و بهداشت باید جلساتِ اضطراری تشکیل بدهند و راهکاری برای کاهش تلفاتِ و آسیبهای ناشی از این وضعیت ارائه بدهند. اگر لازم است ساعات کار را کاهش دهند، حجم کار را کم کنند و یا کارفرمایان را ملزم کنند تا مواد غذایی لازم را برای جبرانِ افت شدید آب بدن در اختیار کارگران قرار دهند.
میرغفاری بیان کرد: روزانه تعدادی از کارگران دچار گرمازدگی و سرگیجه میشوند و به کلینیک و بیمارستان مراجعه میکنند. این وضعیتِ هر ساله کارگرانِ این منطقه است و فکری به حالشان نمیشود. در این هوا معمولا کارمندانِ ادارهها تعطیل میشوند و کارگران پالایشگاهها و پروژهها به همان روال سابق به کار خود ادامه میدهند.
رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران پارس جنوبی در خصوص وضعیت کارگران پروژهای گفت: خیلی اوقات کارفرمایان برای اینکه از زمانبندیِ پروژههای خود عقب نمانند و روند اجرای پروژه سریعتر به نتیجه برسد، مرخصیِ کارگران پروژهای را لغو میکنند. این کارگران مجبورند بیوقفه و بدونِ مرخصی به کار خود ادامه بدهند و در کنار این فشار، کارفرما خدماتی هم به این کارگران نمیدهد.
میرغفاری بیان کرد: از جمله موضوعات مورد اعتراض این کارگران، در کنار مباحث حقوق و دستمزد، خدماتِ رفاهیِ بسیار ضعیف، ساعاتِ کاری طولانی و وضعیتِ بدِ خوابگاه آنهاست. این کارگران در اتاقهای کوچک بدونِ آنکه حریم شخصی و کرامتِ آنها حفظ شود زندگی میکنند. شرایطِ این کارگران بد است و در فصلهای گرمِ سال، اوضاع برایشان سختتر هم میشود.
لزوم تغییر ساعات کاری کارگران توسط کارفرمایان در فصل تابستان
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بوشهرگفت: با توجه به شرایط محیطی در فصل تابستان کارفرمایان ساعات کارکارگران را تغییر دهند.
مصدق کشاورزی ادامه داد: بر اساس مواد 91 و 95 قانون کار جمهوری اسلامی ایران مسئولیت اجرای مقررات و آیین نامه های ایمنی وحفاظتی بر عهده کارفرمایان بوده لذا هر گاه بر اثر عدم رعایت مقررات مذکور در قوانین و مقررات کار و دستورالعمل های تبعی حادثه ای رخ دهد شخص کارفرما یا مسئول مذکور از نظر کیفری و حقوقی و نیز مجازات های مندرج در قانون می بایست پاسخگو باشند.
وی اظهار داشت: گرما در محیط کار می تواند منجر به بی علاقگی و غیبت از کار، کاهش بازده کلی و نقص در بهبود کار شود. همچنین محیط کار گرم سبب بروز بیماری ها و عوارضی در کارگر می شود و موارد مذکور کافی است تا احتمال حادثه در محیط های کاری را بالا برده و برای فرد یا سایرین خطرآفرین باشد.
کشاورزی بیان کرد: کارفرمایان نهایت همکاری و رعایت حال کارگران در شرایط محیطی موصوف داشته باشند.
https://www.pgnews.ir/?p=2040